MichalAslan87 Opublikowano 26 Maja 2017 Opublikowano 26 Maja 2017 Czy oprócz Ibuygou z ubezpieczeniem od VAT, jest jakiś godny polecenia sklep, który ominie opłatę? Czy u Goldway jest jeszcze opcja z "sellers shipping method"?
gwalberg Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 Goldway nie ma już tej opcji. Też szukam takiego sklepu i trafiłem tylko na jeden sklep, tylko że on nie sprzedaje Xiaomi: https://www.aliexpress.com/store/1806090
mrosi Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 Dnia 26.05.2017 o 12:50, MichalAslan87 napisał: Czy oprócz Ibuygou z ubezpieczeniem od VAT, jest jakiś godny polecenia sklep, który ominie opłatę? Czy u Goldway jest jeszcze opcja z "sellers shipping method"? Jest jeszcze spemall. Co prawda mają bardzo ostrą politykę sprzedażową, polegającą na na wmuszaniu klientów produktów innych, droższych, niż zamówienie (mnie próbowali zmusić do zakupu Mi Note 2 zamiast Mi Note Pro). Potrafili nawet zmienić stany magazynowe na stronie, żeby mnie przekonać. Płatność przez PayPal, więc można z nimi jechać jak z podartym misiem. Dla większości sklepów z chin utrata możliwości współpracy z PP to zabójstwo, więc można ich postraszyć założeniem sporu w PP. Summa summarum, telefon zakupiony 10 maja, dotarł do mnie 25 maja. Teoretycznie wyrobili się, bo mają opcję wysyłki EU Express, który opiewa na 6-9 dni roboczych. To jest właśnie wysyłka z "antyVAT". Paczka ląduje w Holandii, skąd kurier UPS przywozi ją do adresata, dzięki czemu nie ma VAT. Zresztą sklep, przy wyborze tej przesyłki, gwarantuje zwrot dopłat, podobnie jak ibuygou. To mój drugi zakup i przymierzam się do kolejnego, więc pewnie znów będzie ze Spemall, bo ibuygou ostatnio cieniuje. Nawet kupony nie wchodzą dla wszystkich telefonów...
AdamKli Opublikowano 30 Maja 2017 Opublikowano 30 Maja 2017 Gooldway właśnie przywrócił przesyłki bez vat, niestety koszt 20$
rezmus Opublikowano 30 Maja 2017 Opublikowano 30 Maja 2017 w zasadzie przy drozszych fonach ssm to bylo zawsze kolo 20 usd.
AdamKli Opublikowano 30 Maja 2017 Opublikowano 30 Maja 2017 Na początku było taniej później troszkę drożej ale coś w przedziale 12-16~$. Mimo wszystko przy droższych telefonach i tak się opłaca
rezmus Opublikowano 30 Maja 2017 Opublikowano 30 Maja 2017 w pazdzierniku 2016 do mi5 za ssm doplacilem 81 pln, a dolar byl po 3,95 (przelewy24 10 gr wiecej). w marcu 2017 do redmi 4x doplacilem 48 pln.
szadoky Opublikowano 30 Maja 2017 Opublikowano 30 Maja 2017 3 godziny temu, AdamKli napisał: Gooldway właśnie przywrócił przesyłki bez vat, niestety koszt 20$ Z tego co piszą to leci najpierw do Wielkiej Brytanii i i tam wysyłają do Polski
MichalAslan87 Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Opublikowano 30 Maja 2017 On 5/28/2017 at 2:01 PM, mrosi said: Jest jeszcze spemall. Co prawda mają bardzo ostrą politykę sprzedażową, polegającą na na wmuszaniu klientów produktów innych, droższych, niż zamówienie (mnie próbowali zmusić do zakupu Mi Note 2 zamiast Mi Note Pro). Potrafili nawet zmienić stany magazynowe na stronie, żeby mnie przekonać. Płatność przez PayPal, więc można z nimi jechać jak z podartym misiem. Dla większości sklepów z chin utrata możliwości współpracy z PP to zabójstwo, więc można ich postraszyć założeniem sporu w PP. Summa summarum, telefon zakupiony 10 maja, dotarł do mnie 25 maja. Teoretycznie wyrobili się, bo mają opcję wysyłki EU Express, który opiewa na 6-9 dni roboczych. To jest właśnie wysyłka z "antyVAT". Paczka ląduje w Holandii, skąd kurier UPS przywozi ją do adresata, dzięki czemu nie ma VAT. Zresztą sklep, przy wyborze tej przesyłki, gwarantuje zwrot dopłat, podobnie jak ibuygou. To mój drugi zakup i przymierzam się do kolejnego, więc pewnie znów będzie ze Spemall, bo ibuygou ostatnio cieniuje. Nawet kupony nie wchodzą dla wszystkich telefonów... Dzięki! A pytanie jak wygląda u nich sprawa gwarancji, bo przy wyborze jest opcja 2-letniej gwarancji w Europie?
AdamKli Opublikowano 30 Maja 2017 Opublikowano 30 Maja 2017 Z tego co piszą to leci najpierw do Wielkiej Brytanii i i tam wysyłają do PolskiSSM też tak działało z tym że przesyłki były gdzieś we Francji czy w tamtych rejonach przepakowane.
Tymcio Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Jest też HKTR - https://gizchina.com.pl/2017/05/22/poradnik-dla-sklepu-hktr-bez-vat/ GearBest ma też wysyłkę "Priority mail" dla niektórych paczek (z magazynu z Chin, nie HK) Banggood ma "Priority direct mail" No i Goldway teraz ma kuriera
Myder Opublikowano 18 Czerwca 2017 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Podzielę się swoimi wrażeniami po kupnie mi5 w HK Goldway. Telefon zamówiłem we wtorek 06.06.2017, następnego dnia na koncie pojawił się numer trackingowy z UK do Polski (Poznań), a 08.06.2017 dostałem na ali wiadomość od Goldwaya z numerem trackingowym z Hong Kongu do UK. 12.06 telefon dotarł do UK, 13.06 został tam odebrany i przepakowany, a 14.06 miałem go już w rękach. Wszystko przebiegło szybko i bezboleśnie (zero problemów z Urzędem Celnym). Wpisałem kod GWPL przy zamówieniu i razem z telefonem dostałem silikonowy case i szkło hartowane (no name). Wstawiam screeny trackingu
ciastomir Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 (edytowane) Siema. Wlasnie dotarl do mnie Redmi 4X od Goldwaya. Wysylka DHL 18E. Kupiony 12 czerwca. 13-go mialem juz nr trackingowy z UK do Irlandii. 16-go nr trackingowy z Hong Kongu do UK. VATu nie placilem, a nie deklarowalem mniejszej kwoty. Cala procedura trwala tylko 10 dni!!! Edytowane 22 Czerwca 2017 przez ciastomir
Rekomendowane odpowiedzi