domonik7474 Posted August 26, 2021 Posted August 26, 2021 Mam jeszcze jedno pytanie po napompawaniu kół w hulajnodze i po przejechaniu 7 km z opony zeszło około 0,7 bara ,czy to oznacza że dentka przebita . Hulajnogę kupiłem dzień wcześniej i ma przejechane niecałe 8 km. I drugie pytanie czy wyświetlacz na hulajnodze też po kilku minutach gaśnie gdy hulajnoga stoi.
Battery_Saver Posted August 26, 2021 Posted August 26, 2021 1. bardzo możliwe, że dętka ma jakąś nieszczelność, lub jest problem z wentylem, lub jego mocowaniem w dętce. Wykonaj test jeszcze raz, jeśli spadek się powtórzy - dętka do wymiany, lub kontroli i dopompowywania co jakiś czas, choć dla pewności proponuję wymianę 2. Tak, gaśnie i ma to miejsce przy bezczynności a czas to od 2 do 5 minut, w zależności od wersji oprogramowania 1
domonik7474 Posted August 26, 2021 Posted August 26, 2021 Mam jeszcze pytanie czy ktoś odblokowywałhulajnogę z EM KOWO.PL i czy odblokowanie przeszło bezproblemowo?
Battery_Saver Posted August 26, 2021 Posted August 26, 2021 korzystaj ze źródłowego generatora i wspieraj twórców a nie kogoś kto korzysta z nie swojego api https://cfw.sh/ 1
domonik7474 Posted August 29, 2021 Posted August 29, 2021 Czy mógłby ktoś przesłać link to filmiku jak wymienić klocki hamulcowe , pozdrawiam.
Battery_Saver Posted August 29, 2021 Posted August 29, 2021 wyszukiwarka i: m365 brake pads change lub m365 brake pads replace 1
Sebaj Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 (edited) W dniu 16.07.2020 o 09:20, Tidnes napisał: Kup sobie najprostszą z manometrem i zaworem zwrotnym. Kupiłem taka i od 2 lat jestem zadowolony https://www.decathlon.pl/pompka-rczna-920-manometr-id_8359384.html Słusznie ale wybór jest dziadowski... Wanda 10” - szybko się ścierają, Deli 10” lekko nie pasują i lubią pękać z hukiem Jest tez taka nowość https://pl.aliexpress.com/item/4001046243258.html z oględzin wyglądają zacnie ( kupiłem nie założyłem bo kontroler spaliłem) No taka strona jest Al...ro. Poszukaj „Amalibay” są trochę grubsze, i świetnie sprawdzają się w 10” też. Talk tak, slime nie. Amortyzator bardzo dobry wybór przy 8”, przy 10” już mniej ale to chyba zależy gdzie i po czym jeździsz. Wymień zacisk hamulca, ten co jest jest tanim żartem Xiaomi. kup Xtech-a od razu z adapterem (powyżej swojego postu masz linki). Udało się przetestować oponę z Ali? Masz porównanie do Wandy 2? Edit: opony Xuan Cheng zamontowane, niestety nie mam porównania do Wandy 2 także na swoje pytanie nie odpowiem. Łatwy montaż i równo leżą na feldze. Nic nie obciera. Edited February 4, 2022 by Sebaj
Po prostu latanie Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 Witam forumowiczów, mam pytanie, planuję zmienić baterię w hulajnodze z domyślnego 10s3p, na 12s4p. Czy jest ktoś kto ma doswiadczenie w takich przeróbkach? Może ktoś polecić jakąś baterię firmy trzeciej z tą konfiguracją (12s4p). Ewentualnie schemat jak połączyć ogniwa i kable, żeby zrobić taką baterię. Druga rzecz czy stockowy BMS wytrzyma 50,4V, czy jest tu konieczny niestandardowy BMS? Kolejna kwestia, czyli ładowanie, rozumiem że ładowarka musi być też njeetndardowa, ale nigdzie nie mogę znaleźć takiej która dostarczyłaby 50,4V, jedynie w zestawach z bateriamj, ale często te baterie są za duże na moje potrzeby (12s5p,12s6p itd.). Ostatnia sprawa jak połączyć BMS z baterią? Z góry dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam, Damian.
Battery_Saver Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 (edited) to jest ciężki temat. Mam w tym dość spore doświadczenie i od razu mogę Ci napisać, że jeśli nie masz o tym pojęcia to sam się za to nie zabieraj. A po tym co piszesz, to nie bardzo siedzisz w temacie. Najlepiej zlecić komuś/jakiejś firmie zajmujących się tym profesjonalnie wykonanie baterii dokładnie takiej jaką potrzebujesz. Żeby to miało sens to albo musisz użyć odpowiedniego bms-a a jeśli musisz mieć odczyty w apce to ostatecznie od wersji pro oczywiście wszystko wzmocnione. Są kompatybilne bms-y, które po przefashowaniu stają się w pełni kompatybilne z ekosystemem Xiaomi. Długo by pisać Ładowarkę można kupić bez problemu, trzeba tylko dobrze poszukać. Osoba/firma która by wykonywała dla Ciebie baterię, na pewno albo od razu Ci taką sprzeda, albo zamówi pod Twoje potrzeby. Jeśli musisz sam znaleźć to po prostu sobie wpisz: zasilacz xxV (xx to napięcie nominalne wszystkich cel połączonych szeregowo) i masz pełno wyników. Kwestia dobrania mocy no i końcówki Od razu dodam, że musisz się przygotować na spory koszt. Edited April 1, 2022 by Battery_Saver literówki
Po prostu latanie Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 (edited) No z kosztami to wiadomo, z tym zlecaniem firmie zewnętrznej to z pewnością nie jest zły pomysł, 9 minut temu, Battery_Saver napisał: 9 minut temu, Battery_Saver napisał: A po tym co piszesz, to nie bardzo siedzisz w temacie. Z tym to prawda. Dzięki za odpowiedź BTW. Znasz jakąś firmę którą mógłbyś polecić ? Edited April 1, 2022 by Po prostu latanie
Battery_Saver Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 (edited) Nie piszę tego, żebyś się zniechęcił. Po prostu to jest ciężki temat. Może się źle skończyć, baterie litowe są niebezpieczne, jeśli nie potrafisz się z nimi obchodzić a pożar wywołany przez chemię jest b. ciężki do ugaszenia a bez odpowiedniej wiedzy i sprzętu nie możliwy do ugaszenia bez straży pożarnej. Żeby wykonać taką baterię musisz mieć, poza wiedzą sporo sprzętu: przede wszystkim zgrzewarkę, odpowiednie ogniwa blaszki niklowe, przewody silikonowe o odpowiednim przekroju, lutownicę, elektronikę, najlepiej obudowę na baterię w celu zabezpieczenia przed mechanicznymi uszkodzeniami i tak dalej. Jeśli już budujesz baterię, to warto kupić ogniwa nowe, oczywiście odpowiednio dobrane do tego w jaki sposób i do czego będą używane. Ogniwa oryginalne nowe z pewnego źródła kosztują swoje. Takie standardowe M36 to koszt od sztuki w okolicach 20zł, więc przy pakiecie 12s4p to masz koszt samych ogniw prawie 1k. A to podstawowe ogniwo, bez żadnych większych prądów czy pojemności przy wysokim prądzie rozładowania. Do tego dobry bms powiedzmy około 200zł, blaszki, przewody powiedzmy 100zł, taśma kaptonowa, koszyczki, izolacja preszpanowa 150zł, średnia lub dobra ładowarka (szybka? wolna? 2-6A to zależy tez od ogniw i BMS-a) 200-400zł. Więc koszt samego zakupu rzeczy potrzebnych do złożenia takiej baterii to 1600-1800zł i to nie będzie bateria marzeń, bo podstawą są ogniwa a te są standardowe. Do tego jeśli nie masz to musisz zakupić sprzęt żeby to w ogóle wykonać, lub zapłacić komuś za robotę. Można zrobić to na ogniwach z demontażu, czy na używanych - będzie dużo taniej, nawet o połowę lub lepiej, ale nie masz pewności żadnej co do tego jak były używane te ogniwa, jaki mają przebieg ładowani, jakie jest ich zużycie. Nie wiesz nic. Musisz wierzyć sprzedawcy na słowo. Co do polecania: nie mogę polecić żadnej firmy z dwóch powodów: nigdy nie korzystałem z usług żadnej więc moje polecenie było by bez sensu, bo zupełnie nie sprawdzone a po drugie: jakbym kogoś polecił, to potem miałbyś do mnie pretensje jakby coś poszło nie tak. To jest zbyt duża odpowiedzialność przy budowie pakietów. Użyj po prostu wyszukiwarki i znajdź jakąś firmę zajmującą się tym w Twoich okolicach tak byś najlepiej mógł tam pójść i ugadać sprawę na żywo. Edited April 1, 2022 by Battery_Saver literówki
motov8 Posted October 18, 2022 Posted October 18, 2022 (edited) Mam problem z przednią lampką w M365 Pro (pierwsza generacja). Lampka świeci, ale nie pełną mocą i tak jakby pulsacyjnie przygasa, tak samo panel sterowania, gdy włącze oświetlenie. Kupiłem nową, ale nie pomogło. Zmierzyłem jeszcze napięcia i tak kolejno: 4,3v jak oświetlenie jest wyłączone 5,3v jak włącze oświetlenie 37,7v jak odłącze lampke Co mogę sprawdzić i jakie powinno być tam prawidłowe napięcie, bo ewidentnie jest za niskie napięcie. Aha, jak włącze oświetlenie z podłączoną lampką to jeszcze słychać delikatne brzęczenie z panelu sterowania. EDIT: Wlutowałem rezystor 0 ohm na miejsce bezpiecznika F2, można to po prostu zmostkować, bo w nowej rewizji jest tylko ścieżka. Edited October 20, 2022 by motov8
djkynek Posted May 4, 2023 Posted May 4, 2023 (edited) kupiłem na Ali akumulator z ogniwami Panasonic NCR18650B, jutro wymienię. M365 ma 5,5 roku, przejechane 4450 km. Zasięg obecnie to max 11 km. A na początku był 23 km. W zimie to chyba z 7 km max. Edited May 4, 2023 by djkynek
Recommended Posts