plok 0 Posted May 23, 2017 Report Share Posted May 23, 2017 Hej, chciałbym zapytać, czy da się wyłączyć powiadomienie o zasłoniętym obszarze głośnika? Informacja ta pokazuje się w momencie odblokowywania telefonu włożonego do pokrowca i żeby go odblokować trzeba jednocześnie wcisnąć przycisk głośność+ i wstecz. Jest to dosyć irytujące i chciałbym wyłączyć to powiadomienie. Link to post Share on other sites
FromWP 1,479 Posted May 23, 2017 Report Share Posted May 23, 2017 1 godzinę temu, plok napisał: Hej, chciałbym zapytać, czy da się wyłączyć powiadomienie o zasłoniętym obszarze głośnika? Ustawienia, Ekran blokady, zaawansowane, tryb kieszonkowy. Tylko wyłączysz powiadomienie razem z funkcją, czyli zawsze będzie się odblokowywało i nie wiem po co ma się odblokować przy zasłoniętym ekranie. Może masz żle skalibrowany czujnik zbliżeniowy i lepszym rozwiązaniem będzie jego kalibracja, a nie wyłączenie tej funkcji. Link to post Share on other sites
mietek440 0 Posted May 23, 2017 Report Share Posted May 23, 2017 Podłączę się pod temat . W jaki sposób skalibrować ten czujnik ? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
FromWP 1,479 Posted May 23, 2017 Report Share Posted May 23, 2017 W Redmi 2, 3, 3s, 4.... to tak: https://miuipolska.pl/forum/topic/11144-czujnik-zbliżeniowy-w-połączeniach-przychodzących-nie-działa-redmi-3/?do=findComment&comment=257926 W Redmi note i Mi tego nie ma i trzeba wejść w diagnostykę i tam jakoś uruchomić kalibrację (żeby wejść w diagnostykę, 4x trzeba kliknąć w wersję jądra w informacjach o telefonie, albo wpisać kod, jaki nie pamiętam, ale znajdziesz na forum). Link to post Share on other sites
plok 0 Posted May 24, 2017 Author Report Share Posted May 24, 2017 Dzięki Link to post Share on other sites
mrosi 1,327 Posted May 24, 2017 Report Share Posted May 24, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to post Share on other sites
Recommended Posts