niemamloginu Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 Napisali tak: "Hello,we have received the parcel,and we have checked for the phone,the 3 G connect is no problem,please check from the attach photo. Our phone is no problems,maybe you are not set the APN in a right way. Thank you!" I dołączyli fotkę... No i nie wiem już teraz. Nic z tego nie rozumiem.
saimon Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Fotka jest z 3g (które wyświetla się też przy wysyłce mmsa) i wydaje mi się że ściemniają. Poproś ich o foto z h+ (choć z drugiej strony jak zweryfikujesz że to zdjęcie twojego telefonu) s.
niemamloginu Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 No właśnie to było pierwsze, co sobie pomyślałam: skąd mam wiedzieć, że to mój telefon??? jak będą chcieli, to wcisną mi kit, jaki tylko sobie wymyślą...
saimon Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 No to może że robiłaś wszystko według propozycji człowieka zajmującego się systemem miui w Polsce i on też nic na to nie poradził. Napisz jeszcze o tym 3g i że niech się walą, internet nie działał i kropka. s.
niemamloginu Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 No to może że robiłaś wszystko według propozycji człowieka zajmującego się systemem miui w Polsce i on też nic na to nie poradził. Napisz jeszcze o tym 3g i że niech się walą, internet nie działał i kropka. s. "as I said I have checked it many times with many different settings, checked with the network provider and also asked MIUI Poland for help and advice and they said exactly the same thing - there definitely is a problem with the phone." To już im trzy albo cztery razy pisałam, a oni dalej swoje. I to, że się wyświetla przy wysyłce MMS, ale stron i tak nie mogę otworzyć też. Tracę wiarę w tą firmę. Chciałam, żeby wymienili telefon, teraz chcę już tylko zwrotu pieniędzy. Bo jeśli z drugim też będzie jakiś problem, to chyba sobie strzelę między oczy przy ich poziomie customer service...
saimon Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Może piszesz zbyt trudnym angielskim już mi nic nie przychodzi do głowy. Mogłaś napisać "miui Poland devs", może wtedy by załapali s.
niemamloginu Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 hahahaha xD fakt, może niechiński-angielski utrudnia sprawę no cóż... to dla pewności dodałam tak: "It shows 3G/H+ any time I send or receive multimedia message. But still never could open any webpage, when the wifi was off. Jusst checked with the MIUI Poland again today, they went throgh the conversation with me again, analysed the problem again and said the phone is faulty - again. During first two weeks from receiving the phone from you I went with MIUI Poland through about 8-10 different ways of trying to solve the problem (apart from trying different apn settings many times): doing and sending them logcats, changing roms, restoring to default settings, wiping all the data and so on, and so on. NOT A SINGLE WAY HAS HELPED TO SOLVE THE PROBLEM. MIUI Poland said that if there was settings or software problem, there is no way that installing new rom would not solve it. As simple as that. And I went with them through several roms (multilanguage, preinstalled and polish also) and NOTHING WORKED." Jak to nie pomoże i nie będzie żadnej rozsądnej oferty rozwiązania problemu, to nie wiem... wtedy chyba zostanę przy Samsungu e1190... P. S. Nie chociaż przeczytają to, co wielkimi literami - może wtedy dotrze...
saimon Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Spór na paypalu max 2 tygodnie po zakupie? Czy ten okres był dłuższy? s.
niemamloginu Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 No właśnie tylko nie płaciłam prze paypala ;( bezpośrednio kartą...
lucas7911 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Ale na karcie też możesz starać się reklamować, poczytaj o Chargeback Wysłane z mojego MI 3W
niemamloginu Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 Wiem. Nigdy tego nie robiłam, ale tym razem, jak będą jeszcze z tego customer service kombinować, to nie będę miała wyjścia...
mewa Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Na pay palu 45 dni ochrony. A może zaproponuj by nakręcili filmik ( z tego co tu czytałam oni proszą o to kupujących więc dlaczego nie oni? ) Taki filmik w którym będzie widać numery pod baterią czy inne charakterystyczne szczegóły świadczące że to jest twój telefon i niech pokażą jak się łączy z siecią. Bo takie fotki to wiesz.... To nie jest sklep za rogiem, że sobie wdziejesz klapki i polecisz odebrać by sprawdzić czy faktycznie działa. Tu są konkretne koszty przesyłek, czas i zamrożone pieniądze w sprzęcie można powiedzieć codziennego użytku którego nie możesz używać bo są z nim problemy.
saimon Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 I ibuygou wita. Swoją drogą ten wątek jest chyba jednym z lepiej wspartych, muszę sobie zrobić drugie kobiece konto, jak napisze jakieś pytanie to dwa dni i full support s.
niemamloginu Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 (edytowane) I ibuygou wita. Swoją drogą ten wątek jest chyba jednym z lepiej wspartych, muszę sobie zrobić drugie kobiece konto, jak napisze jakieś pytanie to dwa dni i full support s. Hahaha mewa, chyba tak zrobię, bo to już jest trochę śmieszne, że mówię im, że zrobiłam, co mogłam, podaję konkretne daty i osoby (sorry, Acid, musiałam Cię 'sprzedać' ), a oni dalej mnie traktują, jakbym chciała od nich wyłudzić pieniądze... śmieszne tym bardziej, że powiedzieli: ok, odeślij, zwrócimy kasę. A ja (głupia!) odpisałam: nie, wolę wymieniony telefon. Na wszelki wypadek nasmarowałam przed chwilą maila do firmy od mojej karty kredytowej. Zobaczymy, co odpiszą. P. S. Jak się cieszę, że mam w Was tu wsparcie! Bo normalnie usiąść i płakać... Edytowane 18 Czerwca 2014 przez niemamloginu
saimon Opublikowano 19 Czerwca 2014 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Kobiety w ciąży mają pierwszeństwo nie tylko na pasach. Ha. Ha. s.
niemamloginu Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2014 Kobiety w ciąży mają pierwszeństwo nie tylko na pasach. Ha. Ha. s. saimon, jesteś moim mistrzem przed chwilą dostałam odpowiedź: 'Hello,we will test it clearly,we will make the refund to you soon,thank you!' Ciężko mi tylko wywnioskować, czy zwrócą kasę naprawdę 'soon', czy jednak najpierw będą testować i dopiero, jak dojdą do tych samych wniosków, co Wy tutaj na forum, to pomyślą o zwrocie...? Bo z tego, co widzę po ich profesjonalizmie, to jednak dojście do tych samych wniosków może trochę zająć...
Yamnick Opublikowano 19 Czerwca 2014 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Hmmm, podsumuje moja sytuacje krotko. Telefon odebrali 17 maja, dzisiaj (w tzw. "miedzyczasie" napisalem 4 czy 5 ponaglajacych maili bo byla cisza - wiem, jestem upierdliwy...) dostalem takie oto info (po kolejnej porannej dyskusji, ze nie maja czarnego, ze trzeba poczekac i mojej odpowiedzi zeby slali jaki maja byle nie rozowy): "We have ship you the new phone via dhl,the tracking number is ...." So far so good. Zobaczymy czy, kiedy i w jakim stanie dotrze tele.
niemamloginu Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2014 Hmmm, podsumuje moja sytuacje krotko. Telefon odebrali 17 maja, dzisiaj (w tzw. "miedzyczasie" napisalem 4 czy 5 ponaglajacych maili bo byla cisza - wiem, jestem upierdliwy...) dostalem takie oto info (po kolejnej porannej dyskusji, ze nie maja czarnego, ze trzeba poczekac i mojej odpowiedzi zeby slali jaki maja byle nie rozowy): "We have ship you the new phone via dhl,the tracking number is ...." So far so good. Zobaczymy czy, kiedy i w jakim stanie dotrze tele. Yamnick, ale z Ciebie Szczęściarz! Zazdroszczę Ci! Jak bym chciała mieć te poranne konweracje chińsko-angielskie za sobą z pozytywnym skutkiem!
Yamnick Opublikowano 19 Czerwca 2014 Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) niemamloginu - sledze Twoj watek, 3mam kciuki. Mysle ze po prostu za malo ich pilisz Ode mnie nie mogli sie uwolnic to poszlo w miare sprawnie - choc tak jak mowie, uwierze jak zobacze. Dotkne, uruchomie i bedzie dzialac. I nie bedzie rozowy @edit - jeszcze tak "swoja szosa". Podejrzewam ze trucie zada truciem, ale to, ze telefon byl obfocony, usterka sfilmowana, caly proces pakowania ukazywal ze tele dziala, jaki jest problem, jak jest spakowany itd. - czyli ogolnie dokumentacja tez mogl miec wplyw na to ze nie bardzo moga mnie dalej spychac, bo nie maja sie do czego dojapic. PayPal przy takiej dokumentacji + maile miedzy sklepem a mna raczej zamknalby spor blyskawicznie. Edytowane 19 Czerwca 2014 przez Yamnick
niemamloginu Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2014 No właśnie... będę pamiętała na przyszłość, że taka pełna dokumentacja jednak jest ważna (dziwne, że przy moim szczęściu jeszcze się tego nie nauczyłam???). A pewnie uniknęłabym w ten sposób i użerania się o Galaxy S3, bo nie mam teraz szansy im w żaden sposób udowodnić, że nie byłzalany... świnie jedne! stąd moja niewiara, jak powiedzieli, że sprawdzą, czy nie było 'human damage' - z Galaxy też byłam absolutnie pewna, że nie ma, bo dbam o telefony jak o nic innego (no, dobra - o dzieci bardziej dbam ). A oni mi tu wyjeżdżają, że zalany...
raf7705 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Stara śpiewka. Pamiętam jak mi w serwisie noki w raszynie mówili to samo. Telefon miałem z plusa dwa dni może i się sam wylaczał. Powiedzieli że cały zardzewiały w środku. Nówka z salonu, złodzieje.
niemamloginu Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Szybki update - na mojego maila z zapytaniem, czy mogę dostać nowy telefon nie otrzymałam odpowiedzi. Za to otrzymałam full refund na kartę kredytową - włącznie z kosztami przesyłki (oczywiście wyłączając koszt odesłania im telefonu, ale jakby tragedii nie ma). Cieszę się, że sprawa już zamknięta, chociaż miałam nadzieję, że przywrócą mi wiarę w tą markę za pomocą nowego, działającego telefonu. Ale ok. Chociaż problem zamknięty. Teraz chyba otworzę Amazon i kupię cokolwiek, jakiegoś Chińczyka typu thl albo po jeszcze niższej linii oporu. Jak padnie za kilka miesięcy, to przynajmniej nie będzie szkoda. Po prostu fajnie by było, gdyby wreszcie coś działało Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie, porady, pomoc. Jestem bardzo, bardzo wdzięczna. P. S. Dla mnie ten zwrot oznacza jednak przyznanie się do winy z ich strony, chociaż słownie tego nie uczynili Edytowane 19 Czerwca 2014 przez niemamloginu
Yamnick Opublikowano 19 Czerwca 2014 Opublikowano 19 Czerwca 2014 niemamloginu - kup na polecanym tu ibuygou Powinno byc ok Ewentualnie wejdz na forum telchina - cos powinnas sobie wynalezc... Pytanie techniczne - masz moze IMEI albo SN tego telefonu ktory odeslalas ?
niemamloginu Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zaraz oblecę sobie i mam nadzieję szybko coś znaleźć, bo jak się Zosia będzie śpieszyła z przyjściem na świat, to w szpitalu nie będziemy miały łączności z Tatusiem pracującym daleko (stąd desperacja z 3g w telefonie...). Tak, Yamnick, IMEI tego telefonu to 863360026528848. A tak z ciekawości: do czego Ci on potrzebny?
Yamnick Opublikowano 19 Czerwca 2014 Opublikowano 19 Czerwca 2014 A tak z ciekawosci (biorac pod uwage olewcza postawe sklepu i klopoty komunikacyjne) sprawdze sobie IMEI tego co mi odeslali
niemamloginu Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2014 hihihi niezły numer by był
saimon Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Tylko niezapomnij dać zamawiać komu innemu, bo znowu będzie tragedia s.
Yamnick Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 No jestem w lekkim szoku (przyznaje) - Zamowili DHL 24h... Paczka jest juz w drodze z Dublina do mnie... Sie rzucili na jakies 60€ oplaty, wow...
lucas7911 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Bardzo cieszę się z takiego obrotu sprawy. Również polecam Ibuygou i kupno MI3. Tylko pamiętaj by nie wgrywać Kitkata jeśli potrzebny jest ci w pełni sprawny telefon. Wysłane z mojego MI 3W
Yamnick Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) lucas7911 - chyba masz racje, poki co wroce na ostatnie 4.3. Choc przed tym nie omieszkam zbadac najnowszego dev @edit - chyba ze to do niemamloginu, wtedy sie wyrwalem i wcialem Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Yamnick
niemamloginu Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2014 Tylko niezapomnij dać zamawiać komu innemu, bo znowu będzie tragedia s. Tak, tak! Już to przemyślałam i drogą okrężną załatwiłam Yamnick, cieszę się, że również sprawa szybko załatwiona lucas7911, straciłam wiarę w telefony za kwoty w przeliczeniu na pln czterocyfrowe, bo to już był któryś z kolei. Chyba się połaszę na coś tańszgo - w razie problemów poleci przez okno
Yamnick Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Tele dojechal Poki co - bangla Obiecane gratisy sa (temepred glass od xiaomi i silikon). Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Yamnick
lucas7911 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Super, życzę bezproblemowego użytkowania
niemamloginu Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2014 Yamnick, cieszę się razem z Tobą
Yamnick Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Dzieki Teraz czekam na kitkata stable od MIUI Polska
Rekomendowane odpowiedzi