golaszm Opublikowano 11 Maja 2017 Opublikowano 11 Maja 2017 Szanowni, Czy ktoś z Was ma doświadczenie z montażem panelu LCD w Mi4S? Mój egzemplarz jakiś czas temu miał wypadek - dzieciak się dorwał do telefonu, telefon spadł na kafelki, pękło szkło z tyłu i (minimalnie, ale jednak) z przodu. Po upadku telefon działał bez problemu, a pęknięcia wydawały się tylko problemem estetycznym. Po jakimś czasie przestała działać dolna część ekranu dotykowego - tryb diagnostyczny pokazywał, że w osi pionowej dotyk działa tylko do mniej więcej Y=1720 (z maksymalnych Y=1920). Naprawa gwarancyjna nie wchodziła w grę z powodu uszkodzeń mechanicznych. W serwisie wymieniony został cały przedni panel, czyli digitizer+LCD. Założyłem też dla zabezpieczenia potłuczonego tyłu etui z klapką zamykaną magnetycznie. No i zaczęły się schody: telefon momentami zachowywał się, jakby coś stale po nim klikało, zwłaszcza gdy leżał poziomo na blacie. Miałem wrażenie, że to wina magnesu w etui (służącego do zamykania klapki), więc przez jakiś czas etui leżało sobie w szafce. Ale samoistne klikanie - choć rzadsze - nie zniknęło. Aż pewnego dnia ekran na moment zrobił się zielony, a lewy dolny róg obudowy bardzo się rozgrzał. Pewnie zwarcie. Wyłączyłem szybko telefon i poczekałem, aż wystygnie. Po ponownym włączeniu widać, że podświetlenie działa, ale ekran pozostaje czarny. Nie wiem, czy się spalił, czy tylko coś się poluzowało, czy ki czort. Macie może jakiś pomysł jak to ugryźć?
don_kamillo Opublikowano 11 Maja 2017 Opublikowano 11 Maja 2017 Telefon w paczkę i wysyłka do MiCenter.
Nezumi Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 MiCenter i problem z głowy... Trzeba było od razu tam słać, ew pogadać z @Zexon72 bo z tego co wiem, to też się takimi sprawami zajmuje...
Rekomendowane odpowiedzi