Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni,

Czy ktoś z Was ma doświadczenie z montażem panelu LCD w Mi4S?
Mój egzemplarz jakiś czas temu miał wypadek - dzieciak się dorwał do telefonu, telefon spadł na kafelki, pękło szkło z tyłu i (minimalnie, ale jednak) z przodu. Po upadku telefon działał bez problemu, a pęknięcia wydawały się tylko problemem estetycznym.
Po jakimś czasie przestała działać dolna część ekranu dotykowego - tryb diagnostyczny pokazywał, że w osi pionowej dotyk działa tylko do mniej więcej Y=1720 (z maksymalnych Y=1920).

Naprawa gwarancyjna nie wchodziła w grę z powodu uszkodzeń mechanicznych.

W serwisie wymieniony został cały przedni panel, czyli digitizer+LCD. Założyłem też dla zabezpieczenia potłuczonego tyłu etui z klapką zamykaną magnetycznie.

No i zaczęły się schody: telefon momentami zachowywał się, jakby coś stale po nim klikało, zwłaszcza gdy leżał poziomo na blacie. Miałem wrażenie, że to wina magnesu w etui (służącego do zamykania klapki), więc przez jakiś czas etui leżało sobie w szafce. Ale samoistne klikanie - choć rzadsze - nie zniknęło.

Aż pewnego dnia ekran na moment zrobił się zielony, a lewy dolny róg obudowy bardzo się rozgrzał. Pewnie zwarcie. Wyłączyłem szybko telefon i poczekałem, aż wystygnie. Po ponownym włączeniu widać, że podświetlenie działa, ale ekran pozostaje czarny. Nie wiem, czy się spalił, czy tylko coś się poluzowało, czy ki czort.

Macie może jakiś pomysł jak to ugryźć?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...