Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, po aktualizacji bazy androida do 7.0 zniknęła w powerampie opcja wybrania sterownika audio Hi-Res 24bit 192khz, minęło kilka miesięcy i nadal jej nie ma... ktoś śledził może ten temat lub kombinował nad tym aby to uruchomić?

Opublikowano
5 minut temu, Ari93 napisał:

Hej, po aktualizacji bazy androida do 7.0 zniknęła w powerampie opcja wybrania sterownika audio Hi-Res 24bit 192khz, minęło kilka miesięcy i nadal jej nie ma... ktoś śledził może ten temat lub kombinował nad tym aby to uruchomić?

Być może Qualcomm nie obsługuje tego zakresu. Przecież Mi 5, w przeciwieństwie do Mi Note i Mi Note 2, nie ma typowego przetwornika H-Fi.

To, że we wcześniejszych opcjach był (zakładam, że tak było), nie oznacza, że był w pełni obsługiwany (z pełną jakością).

Opublikowano

Nie ma typowego przetwornika ale to nie zmienia faktu że ten w Snapie 820 jest jakiś badziewny, jest genialny co zresztą w recenzjach zaznaczano ale jakiś czas temu kupiłem słuchawki hi-res, kilka odpowiednich piosenek mam i w sumie chciałem z ciekawości sprawdzić czy jestem w stanie usłyszeć różnicę :D przekopując googla widziałem nawet możliwość włączenia hi-res na redmi 3s czy innych redmi note'ach... na mi5 coś ta opcja zaginęła i chyba bez odpowiedniej interwencji sama nie powróci

Opublikowano
20 minut temu, Ari93 napisał:

Nie ma typowego przetwornika ale to nie zmienia faktu że ten w Snapie 820 jest jakiś badziewny, jest genialny co zresztą w recenzjach zaznaczano ale jakiś czas temu kupiłem słuchawki hi-res, kilka odpowiednich piosenek mam i w sumie chciałem z ciekawości sprawdzić czy jestem w stanie usłyszeć różnicę :D przekopując googla widziałem nawet możliwość włączenia hi-res na redmi 3s czy innych redmi note'ach... na mi5 coś ta opcja zaginęła i chyba bez odpowiedniej interwencji sama nie powróci

No cóż... Gdybyś miał Mi5s,,, Lub Mi5s Plus... ;)

Właśnie wyszukuję informacje, że Mi Note 2, w przeciwieństwie do Mi Note, nie ma zewnętrznego DAC. Ma ten, jaki wbudowany jest w Snapdragonie 821. Czyli okazuje się, że dobrze słyszę. I jakość audio w Mi Note 2 jest niższa niź w Mi Note... Ech...

Opublikowano
5 godzin temu, majdan12 napisał:

Czyli można było kupić Mi Note czarnego rok temu i używać go do dziś :) 

Zdecydowanie lepiej gra Mi Note od Mi Note 2.

Co nie zmienia faktu, że wczoraj wyczyściłem moje Pistonki i jakość dźwięku się poprawiła... :D

Opublikowano

@QBAQ Jestem w sklepie play testerem tej aplikacji i mam już tą wersję... w razie co zainstalowałem ale bez zmian
a jaką masz wersję systemu? Ja od 2 tygodni nie aktualizowałem ale nie wydaje mi się żeby to było powodem

Opublikowano

Mam najnowszy ROM 7.4.27 i ewidentnie jest różnica... ale bardziej dla audiofila. Przecięty użytkownik/słuchacz muzyki w formacie MP3 128kbps raczej nie poczuje wiatru w uszach.

Opublikowano
2 godziny temu, QBAQ napisał:

Mam najnowszy ROM 7.4.27 i ewidentnie jest różnica... ale bardziej dla audiofila. Przecięty użytkownik/słuchacz muzyki w formacie MP3 128kbps raczej nie poczuje wiatru w uszach.

W czym jest różnica...? W .mp3...?

Opublikowano
19 godzin temu, QBAQ napisał:

Wgrałem najnowszy rom i nadal nie mam Hi-Res... mógłbyś podesłać screena jak to u Ciebie wygląda?

Opublikowano

Korzystacie z PowerAmp tylko w zakresie programowego kodeka czy również odtwarzacza? O której konkretnie wersji mowa, bo jak widzę kilka (również płatnych) jest w Sklepie Play...?

Opublikowano
3 godziny temu, QBAQ napisał:

Ale co Ci mam pokazać?

Screenshot_2017-05-03-16-47-43-145_com.maxmpz.audioplayer.png

Że u Ciebie jest Hi-Res tak jak to twierdziłeś

Dnia 1.05.2017 o 21:17, QBAQ napisał:

@Ari93 pobierz sobie najnowszą wersję testową z ApkMirror. Ja korzystam na Mi5 z tej wersji i wszystko hula jak talala; Hi-Res, DAC...

PowerAmp_alpha-build-703-play

i tym screenem potwierdziłeś że nie masz Hi-Res. W output powinna być opcja jak na screenie (i ona zaginęła po przejściu na 7.0)

Screenshot_20160514-103731.png

@mrosi jest to mój główny odtwarzacz od pierwszego dnia obcowania z Androidem ;) ja mam wersje alpha 703 ze sklepu play (tą samą która jest w linku wyżej)

Opublikowano
17 minut temu, Ari93 napisał:

@mrosi jest to mój główny odtwarzacz od pierwszego dnia obcowania z Androidem ;) ja mam wersje alpha 703 ze sklepu play (tą samą która jest w linku wyżej)

Już jest wersja 7.0.4 jak widzę... ;)

Pytanie jednak, czy PowerAmp to odtwarzacz z rozbudowanymi możliwościami korekcji dźwięku, czy może obejmuje sprawy związane z sterownikami sprzętowymi wbudowanego DAC?

Opublikowano

A gdzie tą wrersję 7.0.4 znalazłeś? ;)

DAC poza tym że jest 24bit i 192khz to ma jakieś jeszcze ukryte funkcje? Z tego co pamiętam tam nic specjalnego w opcjach nie było, wybierając AudioTrack Output można zaznaczyć "Float 32 Sample Format - Converted by Android to 16-bit, except for Hi-Res USB DACs (Android 6.0). Disables dithering" mam to zaznaczone ale szczerze mówiąc różnicy chyba nie ma ;p

Z tego co napisał @bergmen pozostaje czekać na jakąś większą aktualizacje...

Opublikowano
4 minuty temu, Ari93 napisał:

A gdzie tą wrersję 7.0.4 znalazłeś? ;)

DAC poza tym że jest 24bit i 192khz to ma jakieś jeszcze ukryte funkcje? Z tego co pamiętam tam nic specjalnego w opcjach nie było, wybierając AudioTrack Output można zaznaczyć "Float 32 Sample Format - Converted by Android to 16-bit, except for Hi-Res USB DACs (Android 6.0). Disables dithering" mam to zaznaczone ale szczerze mówiąc różnicy chyba nie ma ;p

Z tego co napisał @bergmen pozostaje czekać na jakąś większą aktualizacje...

http://www.apkmirror.com/apk/max-mp/poweramp/poweramp-alpha-build-704-uni-release/poweramp-alpha-build-704-uni-android-apk-download/

DAC, żeby działać w pełni, powinien mieć sterownik. Nie jestem pewien czy wystarczy aplikacja do odtwarzania. Chyba, że takie pliki sterownika ma wbudowane i są one instalowane wraz z aplikacją.

Opublikowano

Generalnie Poweramp z tego co wiem od zawsze miał swoje sterowniki/dekodery itp co potwierdzał mój kuzyn na jakimś Quantumie, wszystko co odtwarzało muzykę robiło to gorzej od powerampa ;p w tych wszystkich ustawieniach sam mam pozaznaczane co się da żeby jakość była najwyższa ale jak chwilę posłuchałem na apce wbudowanej to różnicy generalnie nie słyszałem. Mam tu takie coś jak "Audio Info", może z tego coś wyczytasz ;)

Screenshot_2017-05-03-21-14-20-600_com.maxmpz.audioplayer.png

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ari93 napisał:

Generalnie Poweramp z tego co wiem od zawsze miał swoje sterowniki/dekodery itp co potwierdzał mój kuzyn na jakimś Quantumie, wszystko co odtwarzało muzykę robiło to gorzej od powerampa ;p w tych wszystkich ustawieniach sam mam pozaznaczane co się da żeby jakość była najwyższa ale jak chwilę posłuchałem na apce wbudowanej to różnicy generalnie nie słyszałem. Mam tu takie coś jak "Audio Info", może z tego coś wyczytasz ;)

Wygląda na pełen plik info sterownika. :)

To w końcu jest różnica w porównaniu do stockowej appki Muzyka z MIUI czy nie ma różnicy...? ;)

Opublikowano

Hah nie ta klasa sprzętu żeby nawet spartaczyć sterowniki dźwięku tak jak to zrobili w w.w. Quantumie ;) aczkolwiek Xiaomi miało potknięcie i to nie małe w przypadku MI4 gdzie jakość była po prostu kiepska.

Odpowiadając; nie słyszę różnicy ;) dlatego też ciekawy jestem tego 24bit 192khz, a nuż będę w stanie usłyszeć ;D

Opublikowano
9 godzin temu, Ari93 napisał:

Hah nie ta klasa sprzętu żeby nawet spartaczyć sterowniki dźwięku tak jak to zrobili w w.w. Quantumie ;) aczkolwiek Xiaomi miało potknięcie i to nie małe w przypadku MI4 gdzie jakość była po prostu kiepska.

Odpowiadając; nie słyszę różnicy ;) dlatego też ciekawy jestem tego 24bit 192khz, a nuż będę w stanie usłyszeć ;D

Cóż. Ja generalnie pozbywam się Mi Note 2 i wracam do Mi Note. Mimo tego, że z PowerAmp jakość jest faktycznie lepsza niż bez niego, jednak w Mi Note jakość była jeszcze lepsza bez stosowania takich "polepszaczy". :)

Opublikowano
Cóż. Ja generalnie pozbywam się Mi Note 2 i wracam do Mi Note. Mimo tego, że z PowerAmp jakość jest faktycznie lepsza niż bez niego, jednak w Mi Note jakość była jeszcze lepsza bez stosowania takich "polepszaczy".

Poważnie wracasz do mi note?? Czy mi note 2 tak rozczarowuje?? Tak myślałem że za jakiś czas bym wymienił mi note na 2 ale teraz to nie wiem.

Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Przed chwilą, MD13 napisał:

Poważnie wracasz do mi note?? Czy mi note 2 tak rozczarowuje?? Tak myślałem że za jakiś czas bym wymienił mi note na 2 ale teraz to nie wiem.

W zasadzie tylko audio. To cały czas dla mnie najważniejszy element. :)

Opublikowano
W zasadzie tylko audio. To cały czas dla mnie najważniejszy element.

Trochę to kicha bo jak ktoś ma mi note to się przyzwyczaja do tego potem chce wymienić i naturalnie patrzy na mi note 2 a tu taki czop

Opublikowano
43 minuty temu, MD13 napisał:

Trochę to kicha bo jak ktoś ma mi note to się przyzwyczaja do tego potem chce wymienić i naturalnie patrzy na mi note 2 a tu taki czop emoji16.png

Ano... Znalazłem sklep z Mi Note, nawet w czarnej wersji. Zastanawiam się tylko, czy warto dokładać do Mi Note Pro...

Opublikowano
Ano... Znalazłem sklep z Mi Note, nawet w czarnej wersji. Zastanawiam się tylko, czy warto dokładać do Mi Note Pro...

Pro będziesz częściej ładować. To głównie zaważyło gdy decydowałem się na mi note.

Opublikowano
2 minuty temu, MD13 napisał:

Pro będziesz częściej ładować. To głównie zaważyło gdy decydowałem się na mi note.

Też biorę to pod uwagę. Mi Note z powodzeniem wytrzymywał mi 2 - 3 dni.

Szkoda tylko, że nie ma czarnej wersji z 64 GB pamięci...

Opublikowano
Też biorę to pod uwagę. Mi Note z powodzeniem wytrzymywał mi 2 - 3 dni.
Szkoda tylko, że nie ma czarnej wersji z 64 GB pamięci...

Dokładnie. Te 64 GB by się przydało

Opublikowano

Ja DACa to miałem jedynie w Samsungu Galaxy S (i9000), był to jakiś wolfson ale do dzisiaj bardzo miło go wspominam chociaż wtedy miałem słuchawki za "jedyne" 50zł (MEE M2) ;p pamiętam głównie za to że szło moc wyjściową zwiększyć w sterowniku voodoo... i to tak dosyć nieprzyzwoicie 8-) lub podbić bass, dokanałówki leżąc na stole grały chyba głośniej od głośniczka w telefonie :-P ciekawe jak jakość dźwięku wygląda teraz po tylu latach w porównaniu do takiego MI5.

@mrosi jeśli dla Ciebie najważniejsze jest Audio to zastanowił bym się chyba nad zewnętrznym odtwarzaczem, bateria pewnie kilkukrotnie lepsza jak i jakość, zakup takiego cuda to już inwestycja na lata. ;)

Opublikowano

@majdan12 niestety nie, tylko zwykła S jedynka. Kiedyś przerabiałem ten temat którego kupić (oczywiście wtedy jeszcze używkę) i S zdeklasowała Plusa przede wszystkim ilościom custom romów no i własnie tym DACem a to że trochę procesor wolniejszy...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dobrałem do Mi5 Fiio Kunlun E18. Chyba nic innego lepszego nie mogłem zrobić. Mega tandem, a do tego Kunlun mi robi w PC jako karta dźwiękowa. I robi poważną robotę. Jestem w szoku że jest taka różnica a w PC przechodziłem nie z integry a z dedykowanego Xonara z własnym DACiem dla słuchawek. Szczerze polecam jak ktoś ma pojemne kieszenie.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...