Skocz do zawartości

Redmi Note 2 - odinstalowany OS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
chciałem wykonać ustawienia fabryczne w telefonie, ale robiłem "na czuja" - w efekcie odinstalowałem sobie chyba cały system. Robiłem full wipe i w zakładce advanced zaznaczyłem wszystkie opcje.

Obecnie wyświetla mi się tylko logo "MI.com" i komputer nie wykrywa telefonu. Po godzinnej walce i poszukiwaniach, umieszczam ten post z prośbą o pomoc - co krok po kroku muszę wykonać.

Opublikowano

To wrzucasz ROM na pamięć telefonu (w TWRP możesz podłączyć go do komputera i skopiować lub wrzuć na kartę SD), robisz wipe wszystkiego i instalujesz paczkę zip z systemem. Ewentualnie uruchamiasz telefon w trybie fastboot i instalujesz system przez MiFlash.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Po ostatniej aktualizacji do MIUI9 tygodniowej wyczyścił mi się cały system po włączeniu telefonu nie ma nic więcej tylko "MIUI9 Lightning Fast" i nie da się zrobić nic więcej proszę o pomoc jak mam to samemu naprawić z góry dziękuję. (XIAOMI REDMI NOTE 2) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przypuszczam że włączyłem bez systemu , tak mi się wydaje, teraz nie reaguje na przyciski , czarny ekran zero reakcji.

Po podłączeniu do komputera komp widzi i nie i tak na przemian.

Może mi ktoś pomóc ?

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Uruchom go w recovery . A jak nie ma recovery to w fastboot i wgraj wszystko na nowo . Albo użyj spflash lub miflash , żeby wgrać oficjalne miui global 
Nie wchodzi w recovery jak i też w fastboot, przed tą sytuacją miałem to i to. A teraz kiszka.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

• 4 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...