zientas Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, kupiłem żonie telefon i chciałem wgrać polski rom przed podarowaniem, podczas doprowadzania telefonu z chińskiego miui na polskie metodą odceglania, w momencie kiedy pasek postępu był w połowie wyskoczył mi na laptopie komunikat że wykryto skok napięcia na porcie usb, pasek postępu się zatrzymał, po chwili odłączyłem telefon chcąc spróbować od nowa, ale już powtórnie jak podłączam telefon to go nie widać, nic nie reaguje. czyli usegliłem cegłę? może trzeba spróbować na innym kompie? ma ktoś jakiś pomysł? po próbie uruchomienia zatrzymuje się zatrzymuje się na logo miui. Edytowane 12 Grudnia 2014 przez zientas
Numb Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Jeśli nie widzi portu VCOM przy wyłączonym telefonie to możliwe, że port USB uszkodzony.
zientas Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) podpiołem inny tel i jest ok, inne porty też tak reagują, na drugim laptopie też nie widzi tel w flash tools po podłączeniu do kompa widzę że coś się dzieje w menagerze urządzeń ale nie widzę nigdzie VCOM. może jakieś pomysły>? telefon po włączeniu dochodzi do loga MI i tak zostaje przy wejściu vol + i power wchodzi w jakieś menu ale oprócz poruszania sie po nim nie można wejść głębiej, power i vol - nie reaguje. Edytowane 13 Grudnia 2014 przez zientas
Acid Opublikowano 13 Grudnia 2014 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Wybacz ale na zdalne pomoce nie mam czasu. Już takie coś przerabiałem i traciłem cały dzień na męczenie się z czyimś systemem a to najczęsciej był Windows. Telefon wchodzi w factory mode ale tam tylko masz testy MTK. Tam nic nie zrobisz. Telefon musi wejśc w recovery. Musisz kombinować z SPFlash tools.
Numb Opublikowano 13 Grudnia 2014 Opublikowano 13 Grudnia 2014 http://miuipolska.pl/forum/topic/2999-odceglenie-i-naprawa-imei/ Z tego korzystałeś? Port VCOM jest widoczny tylko chwilę. Trzeba pokazać ukryte urządzenia.
zientas Opublikowano 13 Grudnia 2014 Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) po prostu sp flash tool nie widzi telefonu używam go nie pierwszy raz. po podłączeniu powinien coś zacząć ładować i czekać na włożenie baterii tu niestety nic się nie dzieje, nawet jak włożę baterię i wyjmę nic nie reaguje. przerobiłem już chyba wszystkie wersje sp flash tool. w menagerze urządzeń jedyne zmiany jakie widać to: bez podpiętego telefonu jest pozycja: urządzenie interfejsu HID po podpięciu znika. Acid do menu testowego nie można wejść, można jedynie do tego drugiego gdzie są 3 opcje po angielsku ale żadnej z nich nie można zatwierdzić. Edytowane 13 Grudnia 2014 przez zientas
zientas Opublikowano 13 Grudnia 2014 Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) sterowniki są zainstalowane i po instalacji pokazuje sukcsss czekam jak syn przyjdzie z drugim notem to go podłączę i zerknę co sie zmienia. i czy ten VCOM jest czy nie ma poza tym sterowniki są instalowane pakietami, jak podłączam zopo c2 na mtk to mi go rozpoznaje na sterownikach to z forum. A wcześniej nie instalowałem innych. więc z tego przypuszczam że raczej sterowniki ok, ale poczekam na drugi note. poza tym wczoraj proces przebiegał ok do momentu wyskoczenia komunikatu o zmianie napięcia na usb po włozeniu bateri. doszło do 50% i stanęło, więc odłączyłem i od tego momentu wszystko leży. dla tego przypuszczam że na 99,9% problem leży w telefonie. Edytowane 13 Grudnia 2014 przez zientas
Numb Opublikowano 13 Grudnia 2014 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Możesz spróbować przy podłączaniu do USB przy włączonym i oczekującym SPFlashTools trzymać Vol - lub +, czasami pomaga załapać.
zientas Opublikowano 13 Grudnia 2014 Opublikowano 13 Grudnia 2014 przećwiczyłem chyba wszystkie sposoby podłączenia pod komputer przy SP flash tools wyłączony, włączony, z baterią i bez baterii, z przyciśniętym każdym klawiszem z osobna i bez wciśniętego klawisza. inny telefon podłączany do kompa przy uruchomionym SP flash tools reaguje jak powinien, a ten milczy. już nie mam pomysłu.
zientas Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 też testowałem, ale podłączami inny redmi note i wszystko jest ok, więc na 100% problem z telefonem. nie wiem jak zmusić go do przyjecia oprogramowania. niektórzy podnoszą telefon nawet jak nie reaguje, ale robią to ponoć metodą jak ja, ale niestety mój choć trochę działa bo się pokazuje logo to nie wiidzi go komputer. testowałem SP Flash Tools zarówno w wersji 3 jak i 5. nie mam pojęcia
Numb Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Jak nie ma portu vcom przy podłączaniu to albo będzie konieczna zabawa z jakimiś pinami na płycie głównej, albo trup.
zientas Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 przy tym telefonie nie widzi vcom, przy drugim widzi. jest jeszcze pomysł aby podłączyć pod starszy komp z portami usb 2.0 bo w laptopach mam 3.0 i może nie widzieć. jak już nic nie pomoże to go rozkręcę i pobawię się pinami, choć czytając artykuł o redmi s1 nie było to takie łatwe, nie wiem jak tu będzie. w razie czego będzie na części zamiene
tommyl Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Witam, jak zmienić ustawienia, żeby telefon sie nie blokował, kiedy prowadzona jest rozmowa ( zarówno w trybie głosnomówiacym jak i przy uchu)?
zientas Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) udało mi się nawiązać połączenie z telefonem, niestety SP wywala błąd, że proces flash został przerwany taki komunikat jest na wersji 5,13 na wersji 3,13 jest troszkę bardziej rozbudowany, niestety nie wiem jak tu załączyć print scrn. za każdym razem przerywa połaczenie Edytowane 15 Grudnia 2014 przez zientas
KingdomPL Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Nie polecam instalacji xposed na redmi note z miui. Ja zainstalowalem telefon sie nie wlaczyl i nie do odratowania. Mówisz redmi note, potem 1s ? Nie rozumiem. Ja też zainstalowałem xposed na 1s i telefon odratowalem tym poradnikiem Unbrick and Flash stock MIUI on RedMi1s ! {Mi Fla…: http://youtu.be/icWROqdvyf4
zientas Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) myślę że ten poradnik wyżej to nie na ten procesor, mój może tego nie znieść. Edytowane 16 Grudnia 2014 przez zientas
KingdomPL Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Jest to do 1s. Nie wiem jaki ty masz. Choć jeśli masz wersję note LTE to myślę że nie będzie większego problemu.
KingdomPL Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 no właśnie nie lte, a wcdma Więc tak jak mówisz, to nie zadziała. Ale i tak lepiej coś skisić na MTK niż na Snapdragonie.
Kinczel Opublikowano 1 Stycznia 2015 Opublikowano 1 Stycznia 2015 witam, czy ten telefon się przegrzewa ? tak jak np redmi ( przy wielogodzinnej nawigacji itp ?)
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2015 Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) W codziennym użytkowaniu raczej nie. Nie wiem, jak wygląda to w wypadku nawigacji, ale przy graniu w naprawdę wymagające gry można zdjąć rękawiczki, bo faktycznie telefon grzeje się w okolicach aparatu. Nie parzy, ale dość mocno daje znać o swojej pracy. Trudno jednak oczekiwać od tak wydajnego (bądź co bądź) procesora, ale mi nawet w przypadku użytkowania Xperii Z1 nie udało się tego uniknąć. Edytowane 1 Stycznia 2015 przez Gość
mrosi Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Hmmm.... Zniknęła wersja 39 dla Note z listy na MIUI. Coś z nią nie tak?
mrosi Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Random reboots Wysłane z MI4 Dzięki za odpowiedź, ale zdążyłem zauważyć... BTW. Czy ktoś się bawił z ustawieniami budzika? Nie dość, że po angielsku, to jeszcze poodwracane funkcje wyboru harmonogramów dzwonienia...
mrosi Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Screen? Wysłane z MI4 Nie bardzo wiem jak wrzucać obrazki, więc zapodam w ten sposób: https://onedrive.live.com/redir?resid=1C0B9401DD22BF78!6312&authkey=!AHvSd2S9yyM2Twg&v=3&ithint=photo%2cpng Dowcip polega na tym, że jak wybierze się "Mon to Fri", to alarm zostaje ustawiony od piątku do soboty. Jeśli wybrać "Custom", to alarm ustawi się od poniedziałku do piątku. W ROMie 39 było to o tyle poprawione, że działanie było adekwatne do opisu z listy. Nie zmienia to faktu, że cały czas ta lista jest po angielsku. I to od kilku już ROMów. Opcje "Once" i "Daily" działają jak powinny ("Raz" i "Codziennie"). Edytowane 2 Lutego 2015 przez mrosi
Acid Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Dziwne. Czemu tak zmienili ten zegar skoro w innych v5 było dobrze... BTW. Też mam ten utwór na budzik Wysłane z MI4
mrosi Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Dziwne. Czemu tak zmienili ten zegar skoro w innych v5 było dobrze... BTW. Też mam ten utwór na budzik Wysłane z MI4 Bo nie lubię kiedy mi od razu wali z grubej rury. Wolę jak powolutku mnie rozbudza
PolskaWTF Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 No i jest pierwszy problem z moim Notem. Mianowicie ostatnio na białym i szarym tle zauważyłem żółte przebarwienia. generalnie niby pierdoła ale denerwuje bo idzie na wszystkich krawędziach. Jakieś pomysły co to może być?
jozek Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Opublikowano 3 Lutego 2015 Pisałem o tym wcześniej trzeba z tym żyć.Na reklamację nie wysłałem.
mrosi Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) Heh... Test pierwszy zaliczony - IMAK zdał egzamin. Note spadł dzisiaj na podłogę. Panel tyly (miałem kupiony inny, z Alliexperss) pękł, szkło pękło, fon cały i działa Edytowane 4 Lutego 2015 przez mrosi
Gość Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 Mnie frustruje inny problem z ekranem: jakiś miesiąc temu zauważyłem, że przy dużej jasności na absolutnie czarnym tle widać "gwiazdy" (piksele spalone na biało?), na jaśniejszych tłach ciężko to zauważyć. Nie przeszkadza to w codziennym użytkowaniu, ale jak się ogląda Youtube po nocach to może być odrobinę frustrujące. Pytanie brzmi, czy warto wysyłać, czy w ogóle mogę oczekiwać pozytywnego rozpatrzenia reklamacji?
komornick Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 Na moim nocie jest cala galaktyka, widać to zwłaszcza przy starcie systemu. Dziwne jest to, ze u mnie te pixele koncentrują się w centrum ekranu i sa rozłożone mniej więcej na planie prostokąta. Ja postanowiłem się nie przejmować, udaję, ze ich tam nie ma Pozdr.p Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2 1
Rekomendowane odpowiedzi