Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ma ktoś działające mmsy w sieci play i mógłby podzielić się konfiguracją? Mi mmsy działają tylko przez krótki czas po wyciągnięciu karty i zresetowaniu apn.

Opublikowano
11 minut temu, tropok napisał:

ma ktoś działające mmsy w sieci play i mógłby podzielić się konfiguracją?

U mnie działa i nigdy nic z tym nie robiłem. Lepiej wklej jaki masz rom. Tak to wygląda (niestety menu po angielsku bo powiadomienia ID w mi bandzie2 wtedy mi działają)

Screenshot_2017-04-07-20-45-29-485_com.android.settings.thumb.png.cee3a3ca4415d9dd984cb58cc129ba34.pngScreenshot_2017-04-07-20-44-39-228_com.android.settings.thumb.png.fc2d94cf600673dbc58aed5562533aaa.png 

Opublikowano
32 minuty temu, tropok napisał:

Ustawienia mam identyczne, android 6.0.1 mmb28m, miui 8 global 7.3.9 | beta

To może na tym romie coś nie halo. Jak nie masz wyświetlacza Tianma, to zainstaluj najnowszy 7.4.6. Nie zaszkodzi a może pomoże.

Opublikowano
1 minutę temu, tropok napisał:

Mam nt35521s_hd720p_video_ebbg. To ten, o którym wspomniałeś? I dlaczego odradzasz update dla wyświetlacza tianma?

Jak masz EBBG to możesz spokojnie instalować. Dziasiaj znajomemu z taki aktualizowałem i problemów nie było. A odradzam dla Tianma, bo zapomnieli w ostatniej aktualizacji o tym wyświetlaczu i po aktualizacji ekran jest zupełnie czarny. Dosyć poważny problem o którym piszą w różnych miejscach, na tym forum też.

Opublikowano
16 minut temu, tropok napisał:

Niestety, ale aktualizacja nie rozwiązała problemu :/

To nic innego nie wymyślę. Masz ustawione w ustawieniach sim zawsze odbieraj mms nawet jak dane komórkowe są wyłączone?

Opublikowano

Ta opcja jest włączona, włączenie czy wyłączenie nie pomaga. Po zmianie typu apn z internet na default nie działa mobilny internet, tak samo jak mmsy.

Opublikowano

Odblokuj w sensie root? Mam zrootowanego, a przynajmniej jeszcze miałem przed aktualizacją. Ponowna instalacja nie wchodzi w grę, nie mam ochoty konfigurowania wszystkiego na nowo, nie tędy droga.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...