Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam mi5 z miui polska 7.3.23. Wszystko do wczoraj było ładnie pięknie i nagle dziś rano nie mogę nic pobrać ze sklepu play ani przez 3/4g ani przez wifi, mam informację "oczekuję na wifi" przy próbie instalacji/aktualizacji jakiejkolwiek aplikacji. Wczoraj wieczorem jeszcze wszystko było normalnie. W aplikacji Pobrane nie widzę w ogóle prób pobierania. 

Jak żyć?

Opublikowano
14 minut temu, lukis2 napisał:

Witam,

Mam mi5 z miui polska 7.3.23. Wszystko do wczoraj było ładnie pięknie i nagle dziś rano nie mogę nic pobrać ze sklepu play ani przez 3/4g ani przez wifi, mam informację "oczekuję na wifi" przy próbie instalacji/aktualizacji jakiejkolwiek aplikacji. Wczoraj wieczorem jeszcze wszystko było normalnie. W aplikacji Pobrane nie widzę w ogóle prób pobierania. 

Jak żyć?

Może na poczatek wyczysc dane i pamiec podreczona sklepu play i zobacz czy pomoze.

Opublikowano (edytowane)

Niestety wipe darvik/art cache nie pomogło

Restart oczywiście wcześniej robiłem

Edytowane przez lukis2
Opublikowano (edytowane)

Ej kurde jade sobie rano do pracy, chce pobrać jakąś apke i to samo. dafuq

mam 7.3.16

Edytowane przez wtbn
Opublikowano

Mam dokładnie ten sam problem, miui 7.3.16
Znalazłem taką instrukcję:

"Pobrane" > "3 kropki" > "Ustawienia" > "Limit pobierania przez sieć 3g/4g" i wybieramy Bez Limitu
Tylko, że u mnie nie ma takich opcji, mam tylko Ustawienia treści (chińskie) i Wersja aplikacji 6.12.09
Może mam starą wersję sklepu?
Mało tego, po wi-fi też nie chce zasysać apek.

Opublikowano

Kiedyś było tak, że rzeczy z sklepu play były na xiaomi pobierane nie bezpośrednio, tylko przez jakiś chiński tunel. jest tak jeszcze? może to padło. Nie szukałbym winy po stronie naszych telefonów/limitów/ustawień, skoro wszystkim padło dziś rano.

Opublikowano

Mi dalej nie działa pomimo zainstalowania najnowszej aktualizacji sklepu google.
Odinstalowałem też aktualizację, czyściłem dane apki, cache, restart telefonu i bez efektu.

Opublikowano
1 godzinę temu, majdan12 napisał:

Ja miałem kilka wersji Xiaomi.eu na Mi 5 i miałem te wersje wspomniane w temacie i mi sklep Play działał.

problem wystąpił dziś od rana.

Opublikowano

Mam Mi Max i też ten problem wystąpił u mnie wczoraj. Nie wiem jak cofnąć aktualizacje   sklepu Play (nie wiem czy dobrze zrozumiałem ) Proszę aby ktoś napisał instrukcje po polsku. 

Opublikowano

U mnie to niby pomogło ale tylko na chwilę. Wieczorem zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją a dziś rano znowu ten problem... Mam nadzieje że szybko to naprawią bo to zaczyna być denerwujące :(

Opublikowano (edytowane)

Potwierdzam po aktualizacji wersji sklepu Play jest ten problemik , pomaga oczywiście odinstalowanie aktualizacji sklepu.
680bfb501e25cec945caf02d93cfb1a6.jpg

bcbe0aa72e0df5b53cde2b7a0107bf0c.jpg

EDIT: Oczywiście sklep i tak się aktualizuje, to jest tymczasowe rozwiązanie. Wygląda na to że to problem tej najnowszej wersji sklepu na miui nugat. 

Edytowane przez slimdick
Opublikowano

Problem wraca, bo sklep play aktualizuje się automatycznie. Dopóki nie wydadzą poprawionej wersji trzeba będzie usuwać aktualizację.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@Kios problem jest po stronie miui z nugat i xiaomi musi to naprawić, mam te samą wersje sklepu na innych telefonach np. Moto i jest ok wiec to nie problem google :) 

Opublikowano

U mnie też problem wystąpił (29.03.2017), ale tylko przy aktualizacji niektórych apek.
Po 12h samo się naprawiło, i te które "czekały na WiFi" się zaktualizowały.

Opublikowano

U mnie dalej leży. Żeby coś pobrać muszę czyścić pamięć i aktualizacje

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...