Acid Posted April 30, 2014 Share Posted April 30, 2014 Wietrzny Ivan albo jak mu tam było na imię 秋叶随风, twórca AOSP 4.4 dla MI2 stworzył pierwszy port MIUI v5 na bazie Androida 4.4.2. Uwaga: to jest port. Parę rzeczy nie działa i jest w języku angielskim. Prawdopodobnie można użyć najnowszego CWM od M1cha z dual boot. Temat z romem: http://en.miui.com/thread-20186-1-1.html Pobieranie: https://drive.google.com/file/d/0Bz9lf9AhKQPybE5Vcmx4OVB6dzA/edit?usp=sharing Bugi: Discovered Bugs:1. No vibration while being called, but other vibrations function well2. Lack of dolby effect3. Cannot read numbers stored in SIM card4. Problems exist in personal use version might exist in this version too5. Temporarily remove art, will activate it when compatibility increase Jak będę miał czas to spróbuję zrobić z tego multi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejden Posted April 30, 2014 Share Posted April 30, 2014 Ooo.. to już krok w stronę oficjalnego 4.4 dla MI2. Szczerze, to bardzo bym się zdziwił jakby Xiaomi odpuściło aktualizację MI2 do 4.4, skoro z tym sprzętem nadal zajmuje czołowe miejsca i jest high endem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 30, 2014 Author Share Posted April 30, 2014 Postaram się jutro może albo w piątek zrobić z tego rom MIUIPolska i wrzucić do zabawy. W sumie te bugi nie są jakoś poważne. ARTa bym do bugów nawet nie dodawał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted April 30, 2014 Share Posted April 30, 2014 To bardzo dobrze świadczy o miui i zachęca do kupowania telefonów xiaomi. Wysłane z mojego GT-I9300 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted April 30, 2014 Share Posted April 30, 2014 Nie jestem powien czy on pracuje dla Xiaomi Gdyby tak było prawdopodobnie nie był by to port Co jednak nie zmienia faktu że możemy mieć całkiem szybko stabilne MIUI na 4.4.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 30, 2014 Author Share Posted April 30, 2014 Nie nie. Tzn nie ważne czy on jest w Xiaomi czy nie. To jest port. To nie jest oficjalne wydanie Xiaomi. Gdyby tak było, to by o tym pisali, byłyby zamknięte beta testy w oficjalnym kanale beta. A Ivan cichaczem przepchnął soft na forum. Ponoć kamera działa super. Robi momentalnie zdjęcia jak w MI3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted April 30, 2014 Share Posted April 30, 2014 (edited) Zachęciłeś mnie, wrzucam na drugi system edit. Wydaje mi się że kamera działa identycznie jak na 4.1. W każdym bądz razie czas focusa jest podobny. Robiłem test ilości klatek przy nagrywaniu, ale jest bez zmian 22FPS. Plusem jest to że można zainstalować aplikację kamery Googla dla Kitkata Edited April 30, 2014 by jordan87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deragon Posted May 2, 2014 Share Posted May 2, 2014 Z tego co wiem, to Aparat od Google'a można zainstalować na JB. Tylko nie pamiętam, czy wystarczy ta sama apka, czy trzeba używać lekko przerobionej z xda. Ale na pewno działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted May 2, 2014 Share Posted May 2, 2014 W sklepie play jest nowy aparat google. MIUI_V5/N5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted May 2, 2014 Share Posted May 2, 2014 Tak jak mówi @Deragon jest port pod JB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted May 11, 2014 Share Posted May 11, 2014 Wczoraj wgrałem najnowsza wersje ale po aktualizacji nie moge nawet wejść w aplikację "telefon" oraz kontakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 (edited) Acid jakieś nowe wieści o pracach Xiaomi nad 4.4.2 oficjalnym? Teoretycznie mieli je rozpocząć po wypuszczeniu dla Mi3 (oczywiście nie oficjalne info) Edited May 16, 2014 by jordan87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 16, 2014 Author Share Posted May 16, 2014 Nie ma. Wysłane z MI3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts