RSL Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) Nie ma customów pod miflash poza xiaomi.eu. @majdan12 RR 5.8.2 z 2603 chodzi bardzo przyjemnie. Edytowane 2 Maja 2017 przez RSL
majdan12 Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Opublikowano 2 Maja 2017 @Prawy mi4c ''Dajcie'' chyba poproszę się pisze...
Prawy mi4c Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 [mention=20299]Prawy mi4c[/mention] ''Dajcie'' chyba poproszę się pisze...Będę bardziej rzeczowy i uprzejmy milordzie @majdan12Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
majdan12 Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) @RSL RSL to była chyba ostatnia dobra wersja RR? Jeszcze teraz zagadka który AICP 12.1 wybrać... Edytowane 2 Maja 2017 przez majdan12 1
RSL Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 @majdan12 Tak, chyba ostatnia stabilna na której nie było randomowych shutdownów, drenażu baterii itp
dskarb Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) Aktualizacja Wrzuciłem właśnie RR 5.8.3 0425 z testowym kernelem udostępnionym przez developera LOS na XDA. Dla zainteresowanych link - klik (flashujemy w TWRP wybierając opcję flash image - boot partition). Po tym zabiegu może być konieczne ponowne zrootowanie - flash Magiska w TWRP, albo można podmienić pobrany kernel w paczce instalacyjnej RR - ja tak zrobiłem i działa bez problemu. Po 15 minutach i wstępnej konfiguracji jestem pod wrażeniem. Dotyk przycisków pojemnościowych i ogólnie wyświetlacza jest bardzo przyjemny - źródła Xiaomi naprawdę zrobiły dobrą robotę. QC3.0 ponoć działa - jeszcze nie sprawdziłem bo mam pełną baterię ale na XDA potwierdzają to. Póki co same superlatywy o tej mieszance. Jutro zobaczę jaki wpływ te zmiany miały na baterię. Zdam raport po południu albo wieczorkiem Edit: Przy 90% baterii ponad 50 minut SoT. Zapowiada się obiecująco:) Edytowane 3 Maja 2017 przez dskarb 1
majdan12 Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) @dskarb Ile miałeś wcześniej włączony wyświetlacz przy 90% naładowania baterii? Ciekaw jestem jak szybko będzie się w niedalekiej przyszłości ładował Mi 5 mając jeszcze lepszy przewód i ładowarkę, bo ten zestaw od Xiaomi nie umożliwia 100% możliwość QC 3.0 bo na forum można znaleźć temat gdzie był test ładowania na lepszym przewodzie i innej ładowarce i Mi 5 sporo szybciej się naładował. Edytowane 3 Maja 2017 przez majdan12
RSL Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Obecnie używam najnowszego buildu LOS z testowym kernelem. QC działa, poprawy działania przycisków nie zauważyłem (bo zawsze działały dobrze, mam panel JDI ). LOS działa trochę żwawiej niż RR, ale brakuje mi kilku funkcji. Nie wiadomo poza tym kiedy RR dostanie jakąś aktualizację z powodu uszkodzenia komputera twórcy.
majdan12 Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) @RSL Będę mieć okazje się rozpisywać bo Mi 5 zostaje, ja już chyba sobie odpuszczę serie Redmi jak trochę drożej mam Mi 5 Edytowane 4 Maja 2017 przez majdan12 1
RSL Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) @majdan12 No to się rozpisałeś Ja tam na Mi5 czasem ponarzekam, ale to nadal fajny i ładny smartfon. Jest jeszcze kilka niedoskonałości w custom romach, ale jak widać są powoli naprawiane. Smuci mnie to, że w LOS Google Camera nie jest wspierana. :/ Edytowane 4 Maja 2017 przez RSL
majdan12 Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 @RSL Telefon miał rok temu premierę a dopiero teraz alternatywne systemy będą mogły być lepsze
fakeconto Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Dodam tylko że kernel od LOS testowy działa też z najnowszym AICP (0502) i widać znaczącą poprawę działania przycisków na ekranach LGD.
majdan12 Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 @fakeconto Jak z czasem pracy na baterii u ciebie?
RSL Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 @majdan12 No czasem tak bywa, trzeba mieć nadzieję, że teraz będzie lepiej. W sumie to wina Xiaomi, że tak późno wydali źródła.
majdan12 Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 @RSL Może teraz nabierzemy wiatru w żagle i wypłyniemy na ocean i nie będziemy już musieli po morzu pływać
fakeconto Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 [mention=28518]fakeconto[/mention] Jak z czasem pracy na baterii u ciebie?Jeszcze nie zdążyłem sprawdzić, wieczorem podeślę screenaWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Kios Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Przy moim panelu po zainstalowaniu tego kernela na RR 5.8.3 również zauważalna poprawa w działaniu przycisków. Czas pracy na baterii będę w stanie sprawdzić dopiero po pełnym ładowaniu, ale z pewnością nie ubywa jej szybciej. Na poprzednich kernelach 6-7h SoT było u mnie normą.
majdan12 Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 @RSL Jeśli nie wpadnę dziś znowu w maraton filmowy to może sprawdzę jakiś ciekawy system
RSL Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 @majdan12 Ostatnio przypadkiem natknąłem się na Emotion i Bliss ROM (czy jakoś). Wiesz coś na ich temat?
majdan12 Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 @RSL Nie testowałem ich, ale jak widzisz po mojej liście, wszystkie dobre i nadal aktualizowane systemy już przetestowałem zostały tylko jakieś dziwne systemy choć może dwa jeszcze ciekawsze bym wybrał.
dskarb Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Ciężko mi porównać do innych systemów/kerneli ale mam wrażenie że bateria zachowuje się ponadprzeciętnie:) Po 15 godzinach od odłączenia od ładowarki wczoraj wieczorem mam 83%, 1h10min SoT. Przez około 7h w nocy (wyłączony ekran, wyłączone WiFi, BT, GPS, tylko 2x SIM) ubyło mi 2% baterii. Potestuje jeszcze dziś i może jutro spróbuję jak sytuacja wygląda z zastosowanym profilem XANA Balanced z AKT Profile. Liczę na jeszcze lepszy wynik Ale dotyk działa tak, że aż chce się używać tego telefonu
RSL Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=142087 To wygląda na ciekawe. Nie ma nigdzie wzmianki o tym systemie, ale jak widać był rozwijany do połowy lutego. Jednak coś znalazłem xd https://forum.xda-developers.com/mi-5/development/rom-emotionos-t3579431 Edytowane 4 Maja 2017 przez RSL
majdan12 Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 @dskarb To nic innego jak namawiać na Mi 5 jak jeszcze można kupić nowe egzemplarze choć tylko białe/złote. @RSL Mam zasadę że system musiał byś maksymalnie dwa miesiące wcześniej aktualizowany aby znalazł się na liście, jak ostatnio testowałem systemy to parę z nich było na granicy przydatności Ciekaw jestem na ile czasu odżyje system który wygląda jak na Sony Xperia.
majdan12 Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 @RSL On nie jest przypadkiem od tej samej osoby która ma zacząć produkować na nowo system Xperia? Jakby się na to popatrzeć co widziałem na Mi Max i Mi 5 to najlepszymi systemami są systemy od dużych grup niż od osób które sam tworzą system, choć nie powiem że nie zdarza się mieć lepszy system od kogoś kto w domu sam robi, bo na Mi Max w styczniu tego roku LOS 14.1 od pewnego użytkownika XDA był najlepszym systemem.
RSL Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 @majdan12 Szkoda, że nie mam czasu za bardzo, bo sam bym nad tym usiadł i zrobił system idealny ᕦ( ͡° ͜ʖ ͡°)ᕤ
majdan12 Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 @RSL Czasem to się chce zainstalować MIUI i żyć w przekonaniu że to najlepsze rozwiązanie, za dużo czasu wolnego to jednak przekleństwo jest.
RSL Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) @majdan12 MIUI? Ostatnio wgrałem 7.4.14 miflashem, ucieszony patrzę "oo nawet spoko, ładnie działa", otworzyłem snapchat - lag "no okej zdarza się" - pomyślałem. Siedzę, siedzę i nic, zero powiadomień. Otwieram aplikację messenger "pip, pip, pip, pip" - kilka wiadomości. Kiedy oni wreszcie naprawią te powiadomienia? To takie skomplikowane? Wiem, że systemy na Hujawejach, EMUI, też mają ten problem, bo kolega ciągle narzeka. Edytowane 4 Maja 2017 przez RSL
majdan12 Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) @RSL No w sumie o powiadomieniach zapomniałem że mogą być problemy. Będziemy nadal musieli badać kolejne systemy i wersje aby znaleźć te kilka systemów które można używać bez obawy że się wysypią niespodziewanie. Edytowane 4 Maja 2017 przez majdan12 1
dskarb Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 W przyszłym tygodniu we wtorek ma być kolejna wersja LOS z finalnym kernelem na bazie udostępnionych źródeł Xiaomi. Czekam jak dziecko na Mikołaja
majdan12 Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 Trzeba zrobić odliczanie i wstawić w poście
RSL Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 No to mam nadzieję, że wszystkie systemy oparte o LOS będą już z tym nowym kernelem. Oczywiście jak wspomniałem wcześniej z RR będą pewnie problemy. :/
majdan12 Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 @RSL Niech się nie ważą na starszym kernel wydawać systemów
Rekomendowane odpowiedzi