Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Udało mi się odblokować bootloader na moim Redmi i wgrać TWRP jednak przy próbie zrobienia WIPE wyskakuje błąd

Failed to mount '/data'(Invalid argument)

W wyborze pamięci pokazuje mi że mam 0 wolnego na pamięci wewnętrznej co jest nie prawdą.

Jak to naprawić? Czy może to być wina złego TWRP , jakieś inne pomysły ?

Ktoś miał podobny problem ?

Edytowane przez lolek102
Opublikowano

ja mialem podobny problem kiedys, i z tego co pamietam to byla wina twrp, na nowo wgralem inne twrp i wszystko pozniej dzialalo jak trzeba

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, mzetz250 napisał:

ja mialem podobny problem kiedys, i z tego co pamietam to byla wina twrp, na nowo wgralem inne twrp i wszystko pozniej dzialalo jak trzeba

A możesz zapodać jakieś działające twrp.

EDIT

Pomogło zainstalowanie TWRP z tego artykułu

Edytowane przez lolek102
Opublikowano

Mam RN4 z procesorem Mediatek i wersja rom Global 8.1 stabilna 8.1.6.0 MBFMIDI. Bootloader już odblokowany. By go nie uceglić czy może mi ktoś podać prawidłowe pliki które powinienem wgrać by zrobić root? Moz ten z poprzedniego postu jest prawidłowy?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czyli jeśli wgram wersję eu. to za pomocą tego filmiku mogę spokojnie wgrać TWRP i root

https://www.youtube.com/watch?v=QAz_0hJW1i0

Czy może macie inny sposób?

Doczytałem żeby wgrać wersję eu i tak wcześniej muszę mieć twrp by ją wgrać. Czy ktoś wg załączonego filmiku wygrywał i nie miał problemów?

To czy na globalu mogę wgrać z tego poradnika twrp i zainstalować eu?

Opublikowano
Global Stable + root to nie będzie dobrze działać. 
Chcesz roota w telefonie, to zainstaluj sobie miuipolska/xiaomi.eu 

Ja mialem przez kilka miesiecy globala i rota i bylo wszystko ok. Teraz mam Miui PL i brakuje mi np. Wibracji przy odblokowaniu za pomoca czytnika linii papilarnych.

Opublikowano

Ja mialem przez kilka miesiecy globala i rota i bylo wszystko ok. Teraz mam Miui PL i brakuje mi np. Wibracji przy odblokowaniu za pomoca czytnika linii papilarnych.

Jakim sposobem wgrywałeś TWRP na Globalu?

Opublikowano

Przez wiersz polecen.Komendy: adb reebot boot loader, fastboot flash recovery i na koniec fastboot bot. Oczywiscie najpierw trzeba sciagnac obraz Twrp , fastbot.exe i inne piordoly. Szczerze mowiac to nie znam innego sposobu na wgranie Twrp. W googlach jest mnostwo tutoriali jak to zrobic krok po kroku oraz linki do potrzebnych plikow.

Opublikowano
Dnia 21.03.2017 o 07:32, macko030 napisał:

Jakim sposobem wgrywałeś TWRP na Globalu?

Ja również wgrałem TWRP na globala podobnie jak mzetz250 tylko najpierw odblokowałem bootloader ;P

A później wgrałem xiaomi.eu

Opublikowano
Ja również wgrałem TWRP na globala podobnie jak mzetz250 tylko najpierw odblokowałem bootloader ;P
A później wgrałem xiaomi.eu

Zapomniałem wspomniec o bootloaderze :) Oczywiscie odblokowanie go do pierwsza czynność jaką musimy wykonać.Ja czekałem chyba 2 tygodnie na zgode xiaomi ,żeby go odblokować.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Czyli jeśli wgram wersję eu. to za pomocą tego filmiku mogę spokojnie wgrać TWRP i root

Czy może macie inny sposób?

Wgrałem tą metodą na globalu. Wszystko poszło gładko. Przy okazji myślę o przejściu z globalna na eu. Może ktoś napisać jakie są różnice? Co jest takiego w wersji eu czego nie ma na globalu poza częstszymi aktualizacjami i brakiem wibracji przy odblokowaniu palcem?

Opublikowano

Jeszcze proszę o odpowiedź czy po wygraniu aktualizacji na globalu lub po wygraniu wersji eu trzeba na nowo wgrywać twrp i superSU?

Opublikowano
Jeszcze proszę o odpowiedź czy po wygraniu aktualizacji na globalu lub po wygraniu wersji eu trzeba na nowo wgrywać twrp i superSU?

Twrp zostaje , SU trzeba wgrać.

Wgrałem tą metodą na globalu. Wszystko poszło gładko. Przy okazji myślę o przejściu z globalna na eu. Może ktoś napisać jakie są różnice? Co jest takiego w wersji eu czego nie ma na globalu poza częstszymi aktualizacjami i brakiem wibracji przy odblokowaniu palcem?

Na temat różnic nie będę się produkował, wygraj globala a potem eu i sam zdecyduj co Ci bardziej odpowiada. Ja lecę na globalu , ale jak mi się znudzi to wgram eu.

• 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wysłałem przez stronę Xiaomi prośbę o odblokowanie bootloadera, czekam na odpowiedź, ale póki co jeśli źle piszę proszę poprawcie mnie:
W ogóle jak odblokowac BL by wgrać Miui polska, czy procedura jest identyczna? :
Później po odblokowaniu pobranie TWRP stąd: https://www.androidfilehost.com/?fid=529152257862700572 i romu wg. tych instrukcji i to wszystko?: https://miuipolska.pl/miui-7-9-21/

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanie jak wgram te wszystkie romy to będę mógł przejść na MIUI 9.0 GLOBAL i mieć uprawnienia ROOTa i czy będą aktualizacje dalej działać (aktualizowanie OTA) ?

• 3 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...