lolek102 Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) Witam Udało mi się odblokować bootloader na moim Redmi i wgrać TWRP jednak przy próbie zrobienia WIPE wyskakuje błąd Failed to mount '/data'(Invalid argument) W wyborze pamięci pokazuje mi że mam 0 wolnego na pamięci wewnętrznej co jest nie prawdą. Jak to naprawić? Czy może to być wina złego TWRP , jakieś inne pomysły ? Ktoś miał podobny problem ? Edytowane 17 Marca 2017 przez lolek102
mzetz250 Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 ja mialem podobny problem kiedys, i z tego co pamietam to byla wina twrp, na nowo wgralem inne twrp i wszystko pozniej dzialalo jak trzeba
lolek102 Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) 16 godzin temu, mzetz250 napisał: ja mialem podobny problem kiedys, i z tego co pamietam to byla wina twrp, na nowo wgralem inne twrp i wszystko pozniej dzialalo jak trzeba A możesz zapodać jakieś działające twrp. EDIT Pomogło zainstalowanie TWRP z tego artykułu Edytowane 18 Marca 2017 przez lolek102
macko030 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Mam RN4 z procesorem Mediatek i wersja rom Global 8.1 stabilna 8.1.6.0 MBFMIDI. Bootloader już odblokowany. By go nie uceglić czy może mi ktoś podać prawidłowe pliki które powinienem wgrać by zrobić root? Moz ten z poprzedniego postu jest prawidłowy?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Zexon72 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Global Stable + root to nie będzie dobrze działać. Chcesz roota w telefonie, to zainstaluj sobie miuipolska/xiaomi.eu
macko030 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Czy w tym romie jest już root czy trzeba go wgrać?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Zexon72 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) Dogrywasz w twrp paczkę zip SuperSU Edytowane 19 Marca 2017 przez Zexon72 1
macko030 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Czy na zablokowanym bootloaderze jest możliwość wgrania xiaomi.eu poprzez miflash?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
macko030 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Czyli jeśli wgram wersję eu. to za pomocą tego filmiku mogę spokojnie wgrać TWRP i root https://www.youtube.com/watch?v=QAz_0hJW1i0 Czy może macie inny sposób? Doczytałem żeby wgrać wersję eu i tak wcześniej muszę mieć twrp by ją wgrać. Czy ktoś wg załączonego filmiku wygrywał i nie miał problemów? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka To czy na globalu mogę wgrać z tego poradnika twrp i zainstalować eu? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
p69q Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 Global Stable + root to nie będzie dobrze działać. Chcesz roota w telefonie, to zainstaluj sobie miuipolska/xiaomi.eu Ja mialem przez kilka miesiecy globala i rota i bylo wszystko ok. Teraz mam Miui PL i brakuje mi np. Wibracji przy odblokowaniu za pomoca czytnika linii papilarnych.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
macko030 Opublikowano 21 Marca 2017 Opublikowano 21 Marca 2017 Ja mialem przez kilka miesiecy globala i rota i bylo wszystko ok. Teraz mam Miui PL i brakuje mi np. Wibracji przy odblokowaniu za pomoca czytnika linii papilarnych.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaJakim sposobem wgrywałeś TWRP na Globalu?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
mzetz250 Opublikowano 21 Marca 2017 Opublikowano 21 Marca 2017 Przez wiersz polecen.Komendy: adb reebot boot loader, fastboot flash recovery i na koniec fastboot bot. Oczywiscie najpierw trzeba sciagnac obraz Twrp , fastbot.exe i inne piordoly. Szczerze mowiac to nie znam innego sposobu na wgranie Twrp. W googlach jest mnostwo tutoriali jak to zrobic krok po kroku oraz linki do potrzebnych plikow.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
lolek102 Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Opublikowano 22 Marca 2017 Dnia 21.03.2017 o 07:32, macko030 napisał: Jakim sposobem wgrywałeś TWRP na Globalu? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Ja również wgrałem TWRP na globala podobnie jak mzetz250 tylko najpierw odblokowałem bootloader ;P A później wgrałem xiaomi.eu
mzetz250 Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 Ja również wgrałem TWRP na globala podobnie jak mzetz250 tylko najpierw odblokowałem bootloader ;P A później wgrałem xiaomi.euZapomniałem wspomniec o bootloaderze Oczywiscie odblokowanie go do pierwsza czynność jaką musimy wykonać.Ja czekałem chyba 2 tygodnie na zgode xiaomi ,żeby go odblokować.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
macko030 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Czyli jeśli wgram wersję eu. to za pomocą tego filmiku mogę spokojnie wgrać TWRP i root Czy może macie inny sposób? Wgrałem tą metodą na globalu. Wszystko poszło gładko. Przy okazji myślę o przejściu z globalna na eu. Może ktoś napisać jakie są różnice? Co jest takiego w wersji eu czego nie ma na globalu poza częstszymi aktualizacjami i brakiem wibracji przy odblokowaniu palcem? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
macko030 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Jeszcze proszę o odpowiedź czy po wygraniu aktualizacji na globalu lub po wygraniu wersji eu trzeba na nowo wgrywać twrp i superSU?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
p69q Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Jeszcze proszę o odpowiedź czy po wygraniu aktualizacji na globalu lub po wygraniu wersji eu trzeba na nowo wgrywać twrp i superSU?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaTwrp zostaje , SU trzeba wgrać.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaWgrałem tą metodą na globalu. Wszystko poszło gładko. Przy okazji myślę o przejściu z globalna na eu. Może ktoś napisać jakie są różnice? Co jest takiego w wersji eu czego nie ma na globalu poza częstszymi aktualizacjami i brakiem wibracji przy odblokowaniu palcem? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Na temat różnic nie będę się produkował, wygraj globala a potem eu i sam zdecyduj co Ci bardziej odpowiada. Ja lecę na globalu , ale jak mi się znudzi to wgram eu. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Friend Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Dla Snapdragona 625 4/64GB będzie taka sama procedura czy inaczej?
Axles Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Wysłałem przez stronę Xiaomi prośbę o odblokowanie bootloadera, czekam na odpowiedź, ale póki co jeśli źle piszę proszę poprawcie mnie: W ogóle jak odblokowac BL by wgrać Miui polska, czy procedura jest identyczna? : Później po odblokowaniu pobranie TWRP stąd: https://www.androidfilehost.com/?fid=529152257862700572 i romu wg. tych instrukcji i to wszystko?: https://miuipolska.pl/miui-7-9-21/
Note3 Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 Mam pytanie jak wgram te wszystkie romy to będę mógł przejść na MIUI 9.0 GLOBAL i mieć uprawnienia ROOTa i czy będą aktualizacje dalej działać (aktualizowanie OTA) ?
mrosi Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi