Mariuszes Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) Witam chcac zrobic aktualizacje robie tak - przynajmniej robilem tak na wczesniejszym, telefonie - na rn3 nie dziala robi sie petla to znaczy wchodze w aktualizacje w panelu sterowania i daje uruchom w recovery aby po drodze zrobic sobie kopie <dlatego nie daje zainstaluj z pliku zip > telefon niby sie wylacza ale nie przechodzi do twrp i sie restartuje do miui\ werjsa twrp to twrp-3.1.0-0-kenzo.img wersja miui to MIUI 7.3.9 xiaomi eu aby wejsc w twrp imusze robic restart ipower + vol+ Jeszcze jednio pytanie na rn2 - po zakonczeniu instalowania pliku zip czyli np - najnowszej aktrualizacji pojawial sie suwak czy zrootwac urzadzenie <jakos tak to brzmialo > da sie to jakos przywrocic w tym modelu telefonu ? Edytowane 17 Marca 2017 przez Mariuszes
fred Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 Poczytaj wątek o 7.3.9. Tam masz informacje.
Mariuszes Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 Aha czyli normą no nic dzięki za. Info w nowej wersjiz 16 to samo
spz86 Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 Wchodze do aktualizacji, wybieram instalacje przez zip, wybieram plik, telefon restartuje sie, sam wchodzi do twrp i instaluje. To co mi nie dziala to opcja, znajdz dostepne aktualizacje. Nie ma info od miuipolska
Mariuszes Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 Ale jak chcesz zrobić kopię w twrp to musisz dać uruchom w recovery chyba nie ?? Czy się mylę ? Więc jak dam odrazu zainstaluj to nici z kopi chyba - nie wiem U mnie restartuje telefon...
spz86 Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 Kurcze, szczerze to nie robilem kopii. Tzn. kopie zrobilem tylko za 1 razem przechodac na miui polska, ale potem juz robilem "na zywca". Sprawdzilem tak jak mowiles. Czyli uruchom w recovery i potem guzik uruchom ponownie. Potwierdzam, telefon robi restart do.... systemu.
FromWP Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 36 minut temu, Mariuszes napisał: U mnie restartuje telefon... Można uruchomić twrp (recovery) nie z systemu tylko trzymając trzy klawisze przy włączaniu telefonu (vol+ vol- power). Jak się uruchomi twrp, to najpierw robisz kopię, a potem instalujesz nowy rom z wgranego zipa. Przechodzenie z aktualizacji do recovery widać na razie szwankuje. Kiedyś naprawią.
Rekomendowane odpowiedzi