fx. Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Cześć, z góry uprzedzam że to moje pierwsze zakupy z Chin. Przeanalizowałem różne trackingi występujące u innych użytkowników i jak do tej pory nie znalazłem takiego który pokrywałby się z moim. Problem w tym że paczka już z tydzień utknęła na pewnym etapie, i nie za bardzo wiem czego się dalej spodziewać i co dalej robić. Telefon to Xiaomi Redmi 4 Pro, zamówiony na Goldwayu. Tracking - 994469530894 - https://alipaczka.pl/?track=994469530894 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Nie masz jeszcze co się przejmować, poszła do ciebie paczka, troszkę inną trasą niż zazwyczaj, czyli Chiny-Francja-Niemcy-Polska. Twoja poszła z Chin a 9.03 dotarła do Estonii i tego dnia wyszła, zapewne już do Polski. Przesyłkę sobie zobacz na www.17track.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
fx. Posted March 15, 2017 Author Share Posted March 15, 2017 @wojtekmarchewka Dzięki wielkie za odpowiedź! Uff. Już myślałem że coś nie tak. Dam znać czy telefon w końcu dotarł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r00baq Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 ja też czekam na info bo zamówiłem aż 4 redmi 4 pro Dnia 15.03.2017 o 21:19, wojtekmarchewka napisał: Nie masz jeszcze co się przejmować, poszła do ciebie paczka, troszkę inną trasą niż zazwyczaj, czyli Chiny-Francja-Niemcy-Polska. Twoja poszła z Chin a 9.03 dotarła do Estonii i tego dnia wyszła, zapewne już do Polski. Przesyłkę sobie zobacz na www.17track.net a jak na 17 track nie idzie znaleźć mojej paczki, ale za to na alipaczka coś tam widać to jest realne? nr trackingowy: 994477610641 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 1 godzinę temu, r00baq napisał: ja też czekam na info bo zamówiłem aż 4 redmi 4 pro a jak na 17 track nie idzie znaleźć mojej paczki, ale za to na alipaczka coś tam widać to jest realne? nr trackingowy: 994477610641 Tak, czasami na 17 track, śledzenie pojawia się po kilku dniach, albo ma jakiś błąd i nie wskaże w ogóle, gdzie jest paczka. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 UWAGA!Drodzy klienci,Z przykrością informujemy, że przesyłka seller's shipping method(Eu Express) nie chroni już od opłat celnych. Wszystkie zamówienia złożone od dnia dzisiejszego, wysłane za pomocą tego rodzaju wysyłki mogą zostać obciążone podatkiem VAT, którego kosztami obciążony może zostać następnie klientNa naszych aukcjach zaktualizowaliśmy informacje dotyczące wysyłki "seller's shipping method"(Eu Express)Zamówienia złożone do dnia dzisiejszego (23.03.2017) wciąż pozostają pod ochroną, ewentualne nalezności celne opłaci sklep Goldway.Jednocześnie informujemy, że pracujemy nad tym aby znaleźć nowy sposób wysyłki BEZ VAT dla klienta . Poinformujemy gdy taki rodzaj wysyłki będzie dostępny ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remus Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 38 minut temu, AdamKli napisał: UWAGA! Drodzy klienci, Z przykrością informujemy, że przesyłka seller's shipping method(Eu Express) nie chroni już od opłat celnych. Wszystkie zamówienia złożone od dnia dzisiejszego, wysłane za pomocą tego rodzaju wysyłki mogą zostać obciążone podatkiem VAT, którego kosztami obciążony może zostać następnie klient Na naszych aukcjach zaktualizowaliśmy informacje dotyczące wysyłki "seller's shipping method"(Eu Express) Zamówienia złożone do dnia dzisiejszego (23.03.2017) wciąż pozostają pod ochroną, ewentualne nalezności celne opłaci sklep Goldway. Jednocześnie informujemy, że pracujemy nad tym aby znaleźć nowy sposób wysyłki BEZ VAT dla klienta . Poinformujemy gdy taki rodzaj wysyłki będzie dostępny ponownie. I w piz...u misterny plan Link to comment Share on other sites More sharing options...
krum Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 eeee tak nie może być! Gdzie taka informacja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 Przed chwilą, krum napisał: eeee tak nie może być! Gdzie taka informacja? https://telchina.pl/hong-kong-goldway-wspolpraca-promocje-pomoc-t12201-5892.html#p338715 Przedstawiciel goldiego na forum telchina i nie to nie jest fake konto i news. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krum Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 No to sobie pokupowaliśmy telefony od Goldiego... ciekawe co jest powodem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
remus Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 Jak widać na różnych forach Francuzi zaczęli sprawdzać i zatrzymywać przesyłki. A właśnie większość SSM szła przez Francę. Oto powód. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Ale zapłacić 60zl VAT to chyba nie jest koniec świata xD i tak taniej niż gdziekolwiek indziej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts