Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, mam w Mi5 mojej żony odblokowany bootloader, wgrałem TWRP ale niestety podczas każdego uruchomienia TWRP pyta mnie o hasło:(( wpisuje różne kombinacje i nic, a przez to, że jest błędne nie mogę niczego wgrać. Muszę wykonać full wipe wtedy TWRP nie pyta o hasło i mogę wgrać cokolwiek. Gdy już wgram nowego ROMa TWRP dalej woła o hasło. I tak w kółko. Miał ktoś podobny problem?

'zuk Z2'

Posted

A czy przypadkiem nie rzuciło Ci się w oczy zdanie, że w telefonach z fabrycznym Android 6 trzeba na wstępie zrobić format data? 

Posted

Niestety nie......:-( oblokowuje bootloader to i tak wszystko mi sie kasuje. Więc teoretycznie format data był.
No a nawet gdyby nie było to robie to teraz. Jak pisałem hasła nie zawoła doputy nie wgram jakiegokolwiek Romu

'zuk Z2'

Posted
18 minut temu, mihail1 napisał:

Niestety nie......:-( oblokowuje bootloader to i tak wszystko mi sie kasuje. Więc teoretycznie format data był.
No a nawet gdyby nie było to robie to teraz. Jak pisałem hasła nie zawoła doputy nie wgram jakiegokolwiek Romu

'zuk Z2'

Odblokowanie bootloader nie kasuje danych jeśli nie musisz instalować jakiegoś innego systemu który umożliwia odblokowanie bootloader.

W TWRP jak się zapyta o hasło to klikasz Cancel następnie na pasku Swipe to Allow Modifications przejedź palcem w prawo, zobaczysz główne menu TWRP, przejdź do Wipe > Format Data > wpisz yes i kliknij w niebieski kwadrat z białą strzałką w środku, kiedy na końcu informacji o procesie czyszczenia będzie ''...done'' cofnij się do głównego menu TWRP (cofanie 3 trzy razy klawiszem wstecz), kliknij w Reboot, kliknij w Power Off, włącz TWRP (za pomocą klawiszy), w TWRP palcem w prawo na Swipe to Allow Modifications od teraz wszystkie pliki które wrzucisz do pamięci wewnętrznej telefonu będą widoczne.

• 11 months later...
Posted
Dnia 9.03.2017 o 21:01, majdan12 napisał:

Odblokowanie bootloader nie kasuje danych jeśli nie musisz instalować jakiegoś innego systemu który umożliwia odblokowanie bootloader.

W TWRP jak się zapyta o hasło to klikasz Cancel następnie na pasku Swipe to Allow Modifications przejedź palcem w prawo, zobaczysz główne menu TWRP, przejdź do Wipe > Format Data > wpisz yes i kliknij w niebieski kwadrat z białą strzałką w środku, kiedy na końcu informacji o procesie czyszczenia będzie ''...done'' cofnij się do głównego menu TWRP (cofanie 3 trzy razy klawiszem wstecz), kliknij w Reboot, kliknij w Power Off, włącz TWRP (za pomocą klawiszy), w TWRP palcem w prawo na Swipe to Allow Modifications od teraz wszystkie pliki które wrzucisz do pamięci wewnętrznej telefonu będą widoczne.

Mi format pomógł, ale zapytam z ciekawości - czy ktokolwiek dotarł do tego jakie jest ustawiane fabrycznie hasło zaszyfrowanej pamięci wewnętrznej?

Posted
6 minut temu, Genera napisał:

jakie jest ustawiane fabrycznie hasło zaszyfrowanej pamięci wewnętrznej?

Hasło ekranu blokady.

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...