Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem ostatnio używany telefon Xiaomi Mi4c i na czarnym tle zauważyłem dużo zielonych/czerwonych pikseli. Telefon ma prawie rok. Co z tym zrobić? Czy przyjmą go na gwarancje?

Opublikowano
13 godzin temu, adiix napisał:

Witam

Kupiłem ostatnio używany telefon Xiaomi Mi4c i na czarnym tle zauważyłem dużo zielonych/czerwonych pikseli. Telefon ma prawie rok. Co z tym zrobić? Czy przyjmą go na gwarancje?

Gdzie kupowałeś telefon?

Opublikowano
1 godzinę temu, adiix napisał:

Na allegro

A może jakiś konkret? Czy mamy wszyscy wybierać spośród kilkuset sprzedawców telefonów Xiaomi...?

Poza tym przydałaby się jakaś fotka, jak te martwe piksele wyglądają.

Opublikowano

Jeżeli mają kolor (czerwony/zielony/niebieski) to nie są martwe, a "zawieszone", a z tego co pamiętam, to taki piksel można jeszcze naprawić...

Reklamować/wysyłać na gwarancję musiałbyś do sklepu, w którym telefon został zakupiony...

Opublikowano (edytowane)

Wg mnie skoro jest paragon i telefon nie ma śladów ingerencji, to gwarancja jak najbardziej powinna działać.

Chociaż grom wie jak jest w warunkach gwarancji - może tak jak w TV, że musi być ileś martwych pikseli na cm2.

Edytowane przez krzygaj
Opublikowano

Trzeba się wczytać w warunki gwarancyjne ja np w DooGee miałem tak, że na ekran/baterię było tylko 6mcy gwarancji - podczas gdy na resztę podzespołów 12mcy.

Opublikowano
24 minuty temu, krzygaj napisał:

Trzeba się wczytać w warunki gwarancyjne ja np w DooGee miałem tak, że na ekran/baterię było tylko 6mcy gwarancji - podczas gdy na resztę podzespołów 12mcy.

I dlatego lepiej korzystać z rękojmi - pełne 24 miesiące. 

Opublikowano
5 godzin temu, krzygaj napisał:

Jest napisane, że na akcesoria, baterie 3 miesiące. Nie ma nic o wyświetlaczu czyli pewnie 12mcy.

Opublikowano
3 godziny temu, adiix napisał:

Jest napisane, że na akcesoria, baterie 3 miesiące. Nie ma nic o wyświetlaczu czyli pewnie 12mcy.

Bad Pixels nie podlegają gwarancji, chyba że uwalone masz pół ekranu. Spróbuj naprawić piksel (o ile nadal świeci na kolor czerwony/zielony/niebieski) np. dociskając go przez szmatkę delikatnie, tzw reanimacja piksela :P.

8 godzin temu, Zexon72 napisał:

I dlatego lepiej korzystać z rękojmi - pełne 24 miesiące. 

Ciężko o rękojmie kupując np. w Chinach :P, a DooGee raczej tam sprzedaje :D.

• Like 1
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...