adiix Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 Witam Kupiłem ostatnio używany telefon Xiaomi Mi4c i na czarnym tle zauważyłem dużo zielonych/czerwonych pikseli. Telefon ma prawie rok. Co z tym zrobić? Czy przyjmą go na gwarancje?
mrosi Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 13 godzin temu, adiix napisał: Witam Kupiłem ostatnio używany telefon Xiaomi Mi4c i na czarnym tle zauważyłem dużo zielonych/czerwonych pikseli. Telefon ma prawie rok. Co z tym zrobić? Czy przyjmą go na gwarancje? Gdzie kupowałeś telefon?
mrosi Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 1 godzinę temu, adiix napisał: Na allegro A może jakiś konkret? Czy mamy wszyscy wybierać spośród kilkuset sprzedawców telefonów Xiaomi...? Poza tym przydałaby się jakaś fotka, jak te martwe piksele wyglądają.
adiix Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Opublikowano 7 Marca 2017 http://allegro.pl/show_item.php?item=6733906970#thumb/3Fotke dam wieczorem tylko nie wiem czy to będzie widaćWysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Jeżeli mają kolor (czerwony/zielony/niebieski) to nie są martwe, a "zawieszone", a z tego co pamiętam, to taki piksel można jeszcze naprawić... Reklamować/wysyłać na gwarancję musiałbyś do sklepu, w którym telefon został zakupiony...
adiix Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Opublikowano 7 Marca 2017 Chyba nie tylko ja tak mamhttps://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/9994-Uszkodzone-PixeleWysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
krzygaj Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) Wg mnie skoro jest paragon i telefon nie ma śladów ingerencji, to gwarancja jak najbardziej powinna działać. Chociaż grom wie jak jest w warunkach gwarancji - może tak jak w TV, że musi być ileś martwych pikseli na cm2. Edytowane 8 Marca 2017 przez krzygaj
galakty Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 Hmmm... A czyściłeś ekran? Też miałem kilka kropek, a to jakiś syf się przykleił do ekranu
krzygaj Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 Trzeba się wczytać w warunki gwarancyjne ja np w DooGee miałem tak, że na ekran/baterię było tylko 6mcy gwarancji - podczas gdy na resztę podzespołów 12mcy.
Zexon72 Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 24 minuty temu, krzygaj napisał: Trzeba się wczytać w warunki gwarancyjne ja np w DooGee miałem tak, że na ekran/baterię było tylko 6mcy gwarancji - podczas gdy na resztę podzespołów 12mcy. I dlatego lepiej korzystać z rękojmi - pełne 24 miesiące.
adiix Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Opublikowano 9 Marca 2017 5 godzin temu, krzygaj napisał: Trzeba się wczytać w warunki gwarancyjne ja np w DooGee miałem tak, że na ekran/baterię było tylko 6mcy gwarancji - podczas gdy na resztę podzespołów 12mcy. Jest napisane, że na akcesoria, baterie 3 miesiące. Nie ma nic o wyświetlaczu czyli pewnie 12mcy.
Nezumi Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 3 godziny temu, adiix napisał: Jest napisane, że na akcesoria, baterie 3 miesiące. Nie ma nic o wyświetlaczu czyli pewnie 12mcy. Bad Pixels nie podlegają gwarancji, chyba że uwalone masz pół ekranu. Spróbuj naprawić piksel (o ile nadal świeci na kolor czerwony/zielony/niebieski) np. dociskając go przez szmatkę delikatnie, tzw reanimacja piksela . 8 godzin temu, Zexon72 napisał: I dlatego lepiej korzystać z rękojmi - pełne 24 miesiące. Ciężko o rękojmie kupując np. w Chinach , a DooGee raczej tam sprzedaje . 1
Rekomendowane odpowiedzi