PanPreza Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 Elo, Dostałem dzisiaj swojego Mixa od goldiego i mam zagwozdkę. Prosiłem ich by nie instalowali swojego syfiastego romu i zostawili oryginalny. Jednakże sprawdziłem, że jest w info global stable 8.0.8.0.0 (MAHCNDI). Przekonany byłem, żę na Mixa nie ma globala. Ktoś może rozwieje te wątpliwości, że to nie jest syfrom od goldiego? Część rzeczy i tak nie jest po Polsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 CN w nazwie więc to ROM oparciu na china a nie global, do tego 5 cyfr w oznaczeniu, czyli masz syfmiuiRedmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted February 28, 2017 Author Share Posted February 28, 2017 (edited) A prosiłem psów, żeby nie grzebali i zostawili w spokoju. Chyba im napiszę w komentarzach małą reklamację. A info z tego linka? Fałsz? http://www.tablety.pl/android/2017-02-22/miui-8-2-aktualizacja-ota-xiaomi/amp/ Edited February 28, 2017 by PanPreza dodatkowe info Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 To nie jest global na 100%Redmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted February 28, 2017 Author Share Posted February 28, 2017 Oke. To trza zacząć pracę z bootloaderem Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 Jeśli będzie global, jak to kolega wyżej napisał to wcale nie musisz się nim zająćRedmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted February 28, 2017 Author Share Posted February 28, 2017 Na syfmui da się globala wrzucic? Jakoś się do naszego rodzimego PL/EU przyzwyczaiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 18 minut temu, PanPreza napisał: Na syfmui da się globala wrzucic? Jakoś się do naszego rodzimego PL/EU przyzwyczaiłem Przez MiFlash. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted February 28, 2017 Author Share Posted February 28, 2017 Jak jest syfmiui to bootloadera nie ma? Jakoś to musieli wrzucić Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 30 minut temu, PanPreza napisał: Jak jest syfmiui to bootloadera nie ma? Jakoś to musieli wrzucić Podrobiony system to może mieć nieźle namieszane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1986 Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 (edited) http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&mobile=no tutaj masz oficjalny global ROM lub fastboot ROM http://en.miui.com/a-234.html Edited March 5, 2017 by grzegorz1986 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted March 15, 2017 Author Share Posted March 15, 2017 Stwierdziłem, że kolejny raz nie chce mi sie męczyć i wujek Acid w 15 minet to załatwił pewnie. Z przesyłką 4 dni i cieszę się normalnym miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Mozesz nieco rozwinac na czym polegala pomoc Acida i czy jest szansa by i mi pomogl?Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted March 16, 2017 Author Share Posted March 16, 2017 (edited) Acid ma serwis tak? No to wypełniasz formularz, pakujesz z telefonem do paczki, wysyłasz kurierem. Acid pomaga i za pomoc wysyła Tobie fakturę na maila Cena pomocy jest taka, że nie warto mi sie meczyć z kombinowaniem samemu. Edited March 16, 2017 by PanPreza Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 @PanPreza @emwu13 Dużo kombinować nie trzeba jeśli masz dobry system Windows. Naprawdę to jest chwila pracy, ale ja w tym nie pomogę obecnie bo mam swoje zajęcia więc MiCenter, chyba że ktoś z forum pomoże i zrobicie to w chwile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stan48 Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 wysłałem ci info na pr 19 godzin temu, PanPreza napisał: Acid ma serwis tak? No to wypełniasz formularz, pakujesz z telefonem do paczki, wysyłasz kurierem. Acid pomaga i za pomoc wysyła Tobie fakturę na maila Cena pomocy jest taka, że nie warto mi sie meczyć z kombinowaniem samemu. Wysłałem ci info na pr Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanPlut Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Witam. Jutro kupuję Mi Mixa 1 (używany). Miui zainstalowany: 8 global 7.5.19 Beta. Co z takim fonem mam zrobić? To nie jest syfMiui? Czy zostać przy takim czy wgrać MIUI Polska? Trochę poczytałem forum i już nie wiem co zrobić i w jakiej kolejności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Jak Global Beta to oficjalne. Aczkolwiek wersja będzie już trochę stara, jak chcesz to aktualizuj do najnowszego Global Beta albo instaluj sobie Global Stable bądź Xiaomi.eu, decyzja należy do ciebie przy przechodzeniu z Dev na Stable musisz korzystać z Miflash, więc sprawdź czy masz odblokowany bootloader.tapnięte z Redmi 4a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanPlut Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 @Orjon dziękuję za odpowiedź. Dobrze że nie chińczyk. A co byś proponował? Zaktualizować prze OTA i zostawić czy co innego? Bo nie wiem co jest dobre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwisatzhaderach Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 O ile dobrze pamiętam oryginalna appka aktualizacji potrafi zrobić update ze starego Global Dev na świeże Global Stable bez żadnego problemu (trzeba ściągnąć całą paczkę tak jak się to robi przy MIUIPolska). Na Global Stable będzie Ci hulać Android Pay bez Magiska i innych kombinacji (a ja się trochę u siebie z tym użerałem aby zaczęło działać). Parę dni temu pojawił się Global Stable na MIUI9 dla Mi Mixa (1) - http://en.miui.com/download-317.html#471 Ja przeszedłem jakiś czas temu z poprzedniego Global Stable (MIUI8) na Stabilną wersję MIUIPolska (na MIUI9) - i niestety w MIUI9 brakuje kilku ważnych rzeczy dla MIXa: 1) wycięto opcję ręcznego wyciągania i chowania paska przycisków (jest za to beznadziejne autoukrywanie, które nie działa np. przy pisaniu smsów); 2) nie ma już opcji dodatkowego guziczka na dolnym pasku do aktywowania asystenta dotyku. Obie rzeczy były przydatne na Mixie, pierwsza pozwalała używać czarnych motywów bez widocznego jasnoszarego paska - którego czasem nie da się ukryć, a skrót do asystenta pozwalał efektywnie używać i ukrywać asystenta dotyku... Jeżeli też używasz tych dwóch opcji to nie poważnie bym zastanowił się nad przejściem na MIUI9, bo mnie ich brak strasznie wkurza... (choć może chinole kiedyś ponownie je wprowadzą...) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanPlut Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Bardzo dziękuję za informacje. Telefon już mam. Czy np. jak bym chciał Global Stable 9 zainstalować to muszę robić ta całą procedure z odblokowaniem czy normalnie aktualizuję z poziomu telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Z Dev na Stable przez aktualizacje? To musiałeś mieć chyba szczęście, bo normalnie to wymaga MiFlash ;pSprawdź czy masz odblokowany BL, jak tak to możesz zainstalować Stable przez MiFlash. Ewentualnie spróbować przez XiaoMiTool.tapnięte z Redmi 4a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanPlut Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Po sprawdzeniu mam odblokowany bootloader. Spróbuje zainstalować Global Stable MIUI9 za pomocą MiFlash. Kurcze zaczynam błądzić. czy jak mam odblokowany tel to też muszę instalować twrp itd? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Nie musisz, możesz ale nie musisz jeśli zamierzasz być na globalu (nie zmieniasz systemu np. na Xiaomi.eu) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanPlut Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 (edited) @Orjon to co mam zrobić by go wgrać? Rom mam ściągnięty z linku powyżej od użytkownika kwisatzhaderach. Próbował wrzucić do tel. ale wyskakuję, że mam nie zgodną wersję androida i żebym spróbował przez fastloop. Możesz podpowiedzieć? Edited November 29, 2017 by DanPlut Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Musisz ściągnąć ROM pod fastboot. Kolega @kwisatzhaderach podał ci linka do wersji pod apkę Aktualizacje. http://en.miui.com/a-234.html Mi MIX Latest Global Stable Fastboot File... Wypakowujesz go dwukrotnie najlepiej 7-zipem i wskazujesz ścieżkę w MiFlash. Telefon w fastboot, pod komputer i jechane. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanPlut Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Bardzo dziękuję. Już zasysam. Operacja zakończona powodzeniem. Dziękuję jeszcze raz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanPlut Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Nasuwa mi się jeszcze takie pytanie. Czy teraz aktualizacje będą wykrywane z poziomu telefonu czy trzeba za każdym razem sprawdzać czy jest coś nowego? I czy jak będę wgrywać nowszą wersję przez fastboot to będzie wymazywać wszystko z telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Będzie wykrywane w telefonie. Jak będziesz wgrywać przez fastboot to masz 3 opcje: clean all - czyści wszystko, save userdata - zachowuje ustawienia, aplikacje i dane z pamięci, clean all and lock - czyści wszystko i blokuje bootloader. Wszystko zależy od tego co wybierzesz 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts