Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja mama zakupiła Xiaomi REDMI 4A w media markt i przy odbieraniu i ustawiła sobie hasło(takie co się robi wzorek) i go zapomniała. Chciałem zrobić hard reset, ale ta opcja jest zablokowana w tym telefonie. Czy jedynym rozwiązaniem jest instalacja  TWRP, czy może istnieje jakiś inny sposób na usunięcie tego hasła?

Opublikowano

Witam.

Mam podobny problem. W profilu glownym zablokowalem wzorkiem ustawienia (settings). Wzorek nieznany:(

Profil drugi czynny. Bootloader zablokowany. Prosba do chin o odblokowanie poszla. Brak odzewu. Jest jakis inny sposob?

Opublikowano
5 minut temu, maab napisał:

Witam.

Mam podobny problem. W profilu glownym zablokowalem wzorkiem ustawienia (settings). Wzorek nieznany:(

Profil drugi czynny. Bootloader zablokowany. Prosba do chin o odblokowanie poszla. Brak odzewu. Jest jakis inny sposob?

Mogę Ci wzorek odczytać lub zresetować >> pisz na PW

Opublikowano
9 minut temu, maab napisał:

Witam.

Z poziomu komputera Google find device i reset. Powinno pomóc.

Opublikowano (edytowane)

Na telefonie jestem zalogowany na koncie Xiaomi, ale na koncie google nie. Ponieważ do tego muszę oblokować telefon kodem wzorkowym.

Telefon również ma zablokowany bootloader i teraz czekam na jego odblokowanie.

Edytowane przez redron
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, maab napisał:

nie rozumiem. mozna troszke bardziej opisowo?:)

Jak zalogowałeś się na konto googla to można zresetować tel. przez usługę "lokalizacji urządzenia z androidem".Tam się logujesz na swoje konto i powinien być twój telefon.

Menedżer urządzeń android: http://www.android.com/devicemanager i tam masz wymaż i powinien się zresetować do ustawień fabrycznych.

Jak nie, to reset z poziomu konta Mi, lub flash romu MiFlashem w trybie download.

Edytowane przez FromWP
Opublikowano
2 minuty temu, redron napisał:

Mam pytanie, czy do MiFlasha potrzebuje odblokowanego bootloadera?
Jakie znaczenie ma czy zainstaluje 
Redmi 4 Prime Latest China Stable Version Fastboot albo Redmi 4 Prime Latest Global Stable Version Fastboot File Download.

Nie potrzebujesz, ale trzeba zmusić telefon do przejścia w tryb download (edl), a to bywa trudne w tym modelu. Dla instalacji nie ma znaczenia china czy global. Przy używaniu ma, global będzie tą samą lub nowszą wersją tego co miałeś i będzie można używać telefonu.

Opublikowano

Dzieki

Mnie sie udało. reset z poziomu google wyczyscil haslo. system po restarcie do fabrycznych jest w jezyku angielski.

mozna zmienic na polski? android 6.0.1 MMB29M      MIUI version : MIUI GLOBAL 8.1 STABLE     8.1.4.0(MCCMIDI) 

???

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, maab napisał:

Dzieki

Mnie sie udało. reset z poziomu google wyczyscil haslo. system po restarcie do fabrycznych jest w jezyku angielski.

mozna zmienic na polski? android 6.0.1 MMB29M      MIUI version : MIUI GLOBAL 8.1 STABLE     8.1.4.0(MCCMIDI) 

???

Przejdź do ustawień systemu MIUI i zmień język.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Na swoim telefonie miałem ustawiony PIN do odblokowania ekranu. W czasie konfiguracji podawałem 7 znaków, jednak do zeszłego tygodnia wystarczyło wpisać 4 i telefon się odblokowywał. Nie robiłem z tego problemu. Jednak po ostatniej aktualizacji w ostatni weekend (tak mi się wydaje) telefon nie chce się odblokować. Nie ważne czy podam PIN 4 znakowy czy tez 7, telefon twierdzi że jest niewłaściwy. Co można zrobić w takiej sytuacji?

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...