redron Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 Moja mama zakupiła Xiaomi REDMI 4A w media markt i przy odbieraniu i ustawiła sobie hasło(takie co się robi wzorek) i go zapomniała. Chciałem zrobić hard reset, ale ta opcja jest zablokowana w tym telefonie. Czy jedynym rozwiązaniem jest instalacja TWRP, czy może istnieje jakiś inny sposób na usunięcie tego hasła?
don_kamillo Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 A to nie jest tak, że instalacja custom recovery jest możliwa po odblokowaniu bootloadera? Jest zalogowana na konto Xiaomi na telefonie?
maab Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 Witam. Mam podobny problem. W profilu glownym zablokowalem wzorkiem ustawienia (settings). Wzorek nieznany:( Profil drugi czynny. Bootloader zablokowany. Prosba do chin o odblokowanie poszla. Brak odzewu. Jest jakis inny sposob?
Zexon72 Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 5 minut temu, maab napisał: Witam. Mam podobny problem. W profilu glownym zablokowalem wzorkiem ustawienia (settings). Wzorek nieznany:( Profil drugi czynny. Bootloader zablokowany. Prosba do chin o odblokowanie poszla. Brak odzewu. Jest jakis inny sposob? Mogę Ci wzorek odczytać lub zresetować >> pisz na PW
FromWP Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 9 minut temu, maab napisał: Witam. Mam podobny problem. W profilu glownym zablokowalem wzorkiem ustawienia (settings). Wzorek nieznany:( Z poziomu komputera Google find device i reset. Powinno pomóc.
maab Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 nie rozumiem. mozna troszke bardziej opisowo?:)
redron Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) Na telefonie jestem zalogowany na koncie Xiaomi, ale na koncie google nie. Ponieważ do tego muszę oblokować telefon kodem wzorkowym. Telefon również ma zablokowany bootloader i teraz czekam na jego odblokowanie. Edytowane 23 Lutego 2017 przez redron
FromWP Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) 28 minut temu, maab napisał: nie rozumiem. mozna troszke bardziej opisowo?:) Jak zalogowałeś się na konto googla to można zresetować tel. przez usługę "lokalizacji urządzenia z androidem".Tam się logujesz na swoje konto i powinien być twój telefon. Menedżer urządzeń android: http://www.android.com/devicemanager i tam masz wymaż i powinien się zresetować do ustawień fabrycznych. Jak nie, to reset z poziomu konta Mi, lub flash romu MiFlashem w trybie download. Edytowane 23 Lutego 2017 przez FromWP
redron Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Opublikowano 24 Lutego 2017 Mam pytanie, czy do MiFlasha potrzebuje odblokowanego bootloadera? Jakie znaczenie ma czy zainstaluje Redmi 4 Prime Latest China Stable Version Fastboot albo Redmi 4 Prime Latest Global Stable Version Fastboot File Download.
FromWP Opublikowano 24 Lutego 2017 Opublikowano 24 Lutego 2017 2 minuty temu, redron napisał: Mam pytanie, czy do MiFlasha potrzebuje odblokowanego bootloadera? Jakie znaczenie ma czy zainstaluje Redmi 4 Prime Latest China Stable Version Fastboot albo Redmi 4 Prime Latest Global Stable Version Fastboot File Download. Nie potrzebujesz, ale trzeba zmusić telefon do przejścia w tryb download (edl), a to bywa trudne w tym modelu. Dla instalacji nie ma znaczenia china czy global. Przy używaniu ma, global będzie tą samą lub nowszą wersją tego co miałeś i będzie można używać telefonu.
Zexon72 Opublikowano 24 Lutego 2017 Opublikowano 24 Lutego 2017 (edytowane) 20 minut temu, redron napisał: Jakie znaczenie ma czy zainstaluje Redmi 4 Prime Latest China Stable Version Fastboot albo Redmi 4 Prime Latest Global Stable Version Fastboot File Download. To jest inny model telefonu. Nie polecam próbować instalacji tych romów do Redmi 4a Edytowane 24 Lutego 2017 przez Zexon72
redron Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Opublikowano 24 Lutego 2017 Pomyliłem się przy kopiowaniu, chodziło mi o Redmi 4A Latest China Stable Version Fastboot i Redmi 4A Latest Global Stable Version Fastboot.
maab Opublikowano 24 Lutego 2017 Opublikowano 24 Lutego 2017 Dzieki Mnie sie udało. reset z poziomu google wyczyscil haslo. system po restarcie do fabrycznych jest w jezyku angielski. mozna zmienic na polski? android 6.0.1 MMB29M MIUI version : MIUI GLOBAL 8.1 STABLE 8.1.4.0(MCCMIDI) ??? 1
majdan12 Opublikowano 24 Lutego 2017 Opublikowano 24 Lutego 2017 16 minut temu, maab napisał: Dzieki Mnie sie udało. reset z poziomu google wyczyscil haslo. system po restarcie do fabrycznych jest w jezyku angielski. mozna zmienic na polski? android 6.0.1 MMB29M MIUI version : MIUI GLOBAL 8.1 STABLE 8.1.4.0(MCCMIDI) ??? Przejdź do ustawień systemu MIUI i zmień język.
darekj Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Witam, Na swoim telefonie miałem ustawiony PIN do odblokowania ekranu. W czasie konfiguracji podawałem 7 znaków, jednak do zeszłego tygodnia wystarczyło wpisać 4 i telefon się odblokowywał. Nie robiłem z tego problemu. Jednak po ostatniej aktualizacji w ostatni weekend (tak mi się wydaje) telefon nie chce się odblokować. Nie ważne czy podam PIN 4 znakowy czy tez 7, telefon twierdzi że jest niewłaściwy. Co można zrobić w takiej sytuacji?
Rekomendowane odpowiedzi