Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Mam pytanie odnośnie modyfikacji aplikacji :) czy dało by radę zmienić serwer pobierania okładek do albumów ? Oczywiście w opcjach nie ma takiej opcji ale czy jest możliwa zmiana poprzez "wyciągnięcia" aplikacji i modyfikacji jej plików konfiguracyjnych ? Odtwarzacz ten bardzo przypadł mi do gustu jak by jeszcze z tymi okładkami sobie radził ewentualnie jeszcze z lepszą modyfikacją tagów to byłby dla mnie idealny :lol:

Opublikowano

Jest inne rozwiązanie. Od dawna je stosuję. Dla każdego pliku samemu przypisz odpowiednią okładkę. Ja dla pewności każdy utwór trzymam w osobnym folderze, jeśli słuchasz różnych kawałków, a nie całych albumów. W poprzednim telefonie miałem coś takiego, że jeśli kilka utworów miały w tagach ten sam album, ale różne okładki, to odtwarzacz wczytał pierwszą lepszą i pokazywał ją przy innych piosenkach z tą samą nazwą albumu.

Rozwiązanie to jest na tyle dobre, że masz prawidłowe okładki i i w dobrej jakości, oczywiście zależy jaką okładkę przypiszesz :P

Osobiście do edycji tagów wykorzystuję program Mp3tag, ale są też i inne. Niżej przykład jak to u mnie wygląda ;)

post-74-13980030915527_thumb.jpg

post-74-13980030914973_thumb.jpg

post-74-1398003091442_thumb.jpg

Opublikowano

Robię dokładnie tak samo. Zresztą mam może trochę hopla na punkcie porządku w plikach z muzyką ale dzięki temu dobrze to wygląda :)

Opublikowano

Właśnie mam też jak GeoT porządek musi być i mam też hopla na punkcie jakości :D pixelowa okładka czy słabej jakości utwory drażnią mnie :P

Talkowane z mojego Redmi :)

Opublikowano

Ale tu nie chodzi tylko o okładki. Wykonawca, data publikacji, kto jest kompozytorem, autor tekstu, nry ścieżek, typ muzyki i inne głupoty :) Do tego wszystko we flac. Pisałem że mam hopla? ;)

Opublikowano
Ale tu nie chodzi tylko o okładki. Wykonawca, data publikacji, kto jest kompozytorem, autor tekstu, nry ścieżek, typ muzyki i inne głupoty :) Do tego wszystko we flac. Pisałem że mam hopla? ;)

To nie, aż takiego hopla to nie mam :D Ja tylko w tagach dodaję wykonawcę, nazwę utworu i albumu oraz okładkę. Co do flaców to przerabiam je na mp3 320 kbps, bo mam 16 GB wersję MI-2S, więc dość ograniczoną pojemność ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...