Skocz do zawartości
  • 0

Procek: Snapdragon 650 czy 652?

Pytanie

Opublikowano

Witajcie, chcę kupić Mi Max, ale widzę że są różne wersje, podstawowa różnica to ten Snapdragon - który wybrać, 650 czy 652 (pod kątem moddowania)?

Jest duża różnica jak w praktyce szybko działają, pomiędzy nimi?

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Pod kątem modowania to 650. Dla Mi Max Pro nie ma prawie żadnych romów. Różnice wydajnościowe są niezauważalne ;)

X.

Edytowane przez Xanth
  • 0
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Xanth napisał:

Pod kątem modowania to 650. Dla Mi Max Pro nie ma prawie żadnych romów. Różnice wydajnościowe są niezauważalne ;)

X.

Różnica to jest między Snapdragon 650 a 820.

Jeśli ktoś nie jest graczem który zapełni więcej niż 25 GB ROM grami to najlepszą propozycją będzie Mi Max - 3 GB RAM - 32 GB ROM - Hydrogen - ilość modyfikacji jest duża.

Nawet jak ktoś potrzebuje dużo miejsca na dane i dwie karty SIM to nie jest problemem bo wystarczy lekko zmodyfikować kartę SIM i można mieć Dual SIM i kartę pamięci.

Xiaomi może zapomnieć o Mi Max i co wtedy? a mając Hydrogen,nasz telefon będzie miał jeszcze bardzo długi żywot a nie to co może być z Helium.

Nawet teraz MIUI dla wielu osób jest słabym systemem.

Edytowane przez majdan12
  • 0
Opublikowano
1 godzinę temu, majdan12 napisał:

Różnica to jest między Snapdragon 650 a 820.

Jeśli ktoś nie jest graczem który zapełni więcej niż 25 GB ROM grami to najlepszą propozycją będzie Mi Max - 3 GB RAM - 32 GB ROM - Hydrogen - ilość modyfikacji jest duża.

Nawet jak ktoś potrzebuje dużo miejsca na dane i dwie karty SIM to nie jest problemem bo wystarczy lekko zmodyfikować kartę SIM i można mieć Dual SIM i kartę pamięci.

Xiaomi może zapomnieć o Mi Max i co wtedy? a mając Hydrogen,nasz telefon będzie miał jeszcze bardzo długi żywot a nie to co może być z Helium.

Nawet teraz MIUI dla wielu osób jest słabym systemem.

Zanim Xiaomi o nim zapomni to się rozleci :P

• 0
Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał:

Zanim Xiaomi o nim zapomni to się rozleci :P

Są aktualizacje i ''aktualizacje'' nie zawsze nowsze oznacza lepsze i wiemy o tym doskonale.

• 0
Opublikowano

Ale ja chcę aktualizacji od społeczności xda-developers raczej niż producenta, w takim razie lepszy jest 650, i mówisz że można upchnąć jakoś i dwie karty SIM i jeszcze SD?

• 0
Opublikowano
4 minuty temu, pawwaap napisał:

Ale ja chcę aktualizacji od społeczności xda-developers raczej niż producenta, w takim razie lepszy jest 650, i mówisz że można upchnąć jakoś i dwie karty SIM i jeszcze SD?

Kup wersje 3 GB RAM - 32 GB ROM.

Na YouTube masz ogromną ilość filmików gdzie jest pokazane jak mieć Dual SIM i kartę MicroSD.

• 0
Opublikowano

Nie wiem jak jest z ROMami dla obydwu modeli, ale różnica techniczna pomiędzy 650, a 652 jest taka, że ten pierwszy ma 6 rdzeni (2x A72 + 4x A53), a drugi ma 8 rdzeni (4x A72 + 4x A53) i słabsze rdzenie są o 200 MHz wyżej taktowane. Poza tym grafika i reszta bez zmian.

• 0
Opublikowano

Większa jest roznica,ale generalnie koło 10 tys pkt jak dobrze pamiętam. Tyle że to antutu, znajdź apke która odpali Ci 8 rdzeni na raz i to wykorzysta. Tak samo jak 10 w MTK :D

Redmi PRO by TT

• 0
Opublikowano

Ale Android to wielozadaniowy jednak system, szczególnie kiedy jest więcej RAMu to może kilka apek chodzić w tle i zrobić coś pożytecznego?

Poza tym załóżmy jakby wystarczyło by żeby znaleźć jeden a dobry, stabilny ROM żeby ew samodzielnie nieco zmoddować, znalazłoby się coś takiego na Snapdragon 652?

Ale kernele są te same dla helium i hydrogen, prawda?

• 0
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pawwaap napisał:

Jakby jeszcze ktoś zrobił test dla 652?

Tu będzie jakieś 95 tysięcy.

Muszę cię zmartwić ale żadnej widocznej różnicy nie zauważysz w codziennym użytkowaniu :(

Edytowane przez majdan12
  • 0
Opublikowano

Jasne, ale co jak wielozadaniowość systemu zaczyna się przejawiać, kilka aplikacji działa naraz?

Poza tym piszecie jak to HYDROGEN ma przewagę nad HELIUM we wsparciu, w sensie ilości custom ROMów, ale mnie potrzebny jeden stabilny szybki ROM, który potem ew samodzielnie dostroję ażeby osiągnąć ideał

A na i HYDROGEN i HELIUM jest klika dobrych ROMów, przykładowo Lineage, jak oceniacie czy dobrze myślę, czy coś przeoczam?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...