Jump to content

Odblokowanie bootloadera dwóm urządzniom z jednego konta

frenzy

Recommended Posts

Cześć. Próbowałem odblokować bl na redmi note 3 (co mi się do tej pory nie udało). Otrzymałem sms, że mogę odblokować BL. Mam drugi telefon Redmi 4. Czy mogę odblokować z tego jednego konta Xiaomi oba te telefony(lub chociaż jeden)? Przy 50% odblokowywania MiUnlock wyskakuje mi na obu błąd "couldn't verify device". 

Edited by frenzy

tak, możesz odblokować dowolną ilość telefonów z jednego konta pod warunkiem, że nie częściej niż co 30 dni.

Żeby uniknąć problemu z komunikatem "couldn't verify device" musisz:

1) upewnić się, że masz oprogramowanie w wersji DEV a nie Stable. Na Stable nie odblokujesz Xiaomi.

2) zresetuj telefon do ustawień domyślnych

3) MiUnlock uruchom jako administrator

4) zarówno na telefonie jak i w aplikacji MiUnlock zaloguj się na to samo konto używając tego samego loginu, np. maila.

5) powinno przejść za pierwszym razem

Jak chciałem odblokować swój Redmi 4 PRO to poszło dopiero z systemem DEV więc dobrze mówi...

I jeszcze pozwolenie na odblokowanie jest na konkretny model z tego co zauważyłem - miałem pozwolenie na Redmi 3 i nie udało mi się z tego konta odblokować Redmi 4 PRO ale jak dostałem kolejne pozwolenie to się udało i 2 miesiące później odblokowałem kolejny Redmi 4 PRO.

Dnia ‎2017‎-‎02‎-‎22 o 17:09, SperQu napisał:

@pl_shibby Co to za bzdury, że na STABLE nie odblokujesz bootloadera?

Niepotrzebnie się unosisz i sam wprowadzasz zamieszanie, bo prawdą jest, że na DEVie odblokujesz bootloader, zaś na Stable nie, a przynajmniej nie zawsze. Piszę to z autopsji jak i po przeczytaniu dziesiątek tematów i poradników. Faktycznie od pewnego czasu powinno dać się odblokować BL na Stable ale wciąż nie jest to reguła. Regułą jest natomiast to, że na DEVie odblokowuje się zawsze bez problemów.

Przykładów postów takich jak np:

... jest mnóstwo na forum. Sam jak pierwszy raz odblokowywałem Redmi 3S to na Global Stable nie przechodziło. Stawało na 50% właśnie z komunikatem "couldn't verify device". Męczyłem się kilka godzin z tym. Dopiero gdy wgrałem Global DEV to poszło od strzała. Po 3 miesiącach odblokowywałem Redmi 4 Prime i tym razem od razu wgrałem China DEV (Globala w grudniu jeszcze nie było) i odblokowywanie udało się za pierwszym razem.

Przytoczę jeszcze jeden tutorial / kompendium wiedzy:

A w nim czytamy: "Odblokowanie jest  możliwe tylko na oficjalnych romach dev (czyli china dev lub global dev)."

Dnia ‎2017‎-‎02‎-‎22 o 17:45, Wiktorl napisał:

Jak chciałem odblokować swój Redmi 4 PRO to poszło dopiero z systemem DEV więc dobrze mówi...

I jeszcze pozwolenie na odblokowanie jest na konkretny model z tego co zauważyłem - miałem pozwolenie na Redmi 3 i nie udało mi się z tego konta odblokować Redmi 4 PRO ale jak dostałem kolejne pozwolenie to się udało i 2 miesiące później odblokowałem kolejny Redmi 4 PRO.

Mam jedno konto xiaomi. We wrześniu odblokowałem przy jego pomocy Redmi 3S, w grudniu Redmi 4 Prime i w styczniu kolejny Redmi 4 Prime dla brata. Można więc użyć tego samego konta, z jedną zgodą do różnych modeli Xiaomi. Jedyny warunek, który często podawany jest na forach i poradnikach mówi, by nie używać tego konta do odblokowywania częściej niż raz na 30 dni.

• Like 1

• 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...