Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nowy problem z moim Redmi Pro. Od kilku dni telefon resetuje się w nocy. Rano nie dość że muszę czekać aż się uruchomi to jeszcze wpisywać pin do karty. Linii papilarnych tez nie pamięta wiec 1 uruchomienie hasłem. Poza tym spisuje się bez zarzutu (pomijając chiński MUI). Co mogę z tym zrobić? Wiadomo że oddać do serwisu zawsze mogę ale może to jakiś drobiazg?

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Euble napisał:

Linii papilarnych tez nie pamięta wiec 1 uruchomienie hasłem.

To akurat normalna sprawa, nie stanowi to błędu.

Opublikowano (edytowane)

MIUI 8.1.2.0 (MHQCNDI) ciągle siedzę na chińskim i czekam na wersję global
Dzisiaj zrobił jeszcze śmieszniejszą rzecz - odłączył mnie od wszystkich kont oprócz konta Mi - czyli wszystkie zapisy z kalendarza Google zniknęły a loginy z innych kont (Tapatalk, Evernote, Skype, Vibera, Whatsupa i kilku innych...) muszę wprowadzać od nowa...

Edytowane przez Euble
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Euble napisał:

MIUI 8.1.2.0 (MHQCNDI) ciągle siedzę na chińskim i czekam na wersję global
Dzisiaj zrobił jeszcze śmieszniejszą rzecz - odłączył mnie od wszystkich kont oprócz konta Mi - czyli wszystkie zapisy z kalendarza Google zniknęły a loginy z innych kont (Tapatalk, Evernote, Skype, Vibera, Whatsupa i kilku innych...) muszę wprowadzać od nowa...

Prędzej się śmierci doczekasz niż Globala na Redmi Pro :D Lepiej zakasuj  rękawy i bierz się, za odblokowanie bootloadera oraz wgranie Miui.eu.

Edytowane przez wojtekmarchewka
Opublikowano

Z tą śmiercią to akurat może się zgadzać. A skąd masz informacje że na Global będzie trzeba długo czekać? Ja takiej informacji na stronie MIUI nie znalazłem. Ile trzeba bedzie czekać? miesiąc? 3? pół roku? Bo 3 miechy to nie problem. 

Zgodę na odblokowanie już dostałem ale firma w której kupiłem powiedziała że jak wgram inne MIUI to stracę gwarancję (pytałem). Ponieważ telefon robi rożne siupy to jeszcze nie wiem czy go nie będę reklamował. Poza tym sam chiński MIUI jako taki mi nie przeszkadza. No, może poza tym że nie traktuje konta Google jako podstawowe i domyślne, ale zaczynam się powoli do konta MI przyzwyczajać i w sumie nawet zaczyna mi się podobać. Problemem są resety i teraz utrata połączenia z innymi kontami. Dzisiaj chcę sprowadzić go do ustawień fabrycznych i zobaczymy co dalej. 

Opublikowano
5 godzin temu, Euble napisał:

Z tą śmiercią to akurat może się zgadzać. A skąd masz informacje że na Global będzie trzeba długo czekać? Ja takiej informacji na stronie MIUI nie znalazłem. Ile trzeba bedzie czekać? miesiąc? 3? pół roku? Bo 3 miechy to nie problem. 

Zgodę na odblokowanie już dostałem ale firma w której kupiłem powiedziała że jak wgram inne MIUI to stracę gwarancję (pytałem). Ponieważ telefon robi rożne siupy to jeszcze nie wiem czy go nie będę reklamował. Poza tym sam chiński MIUI jako taki mi nie przeszkadza. No, może poza tym że nie traktuje konta Google jako podstawowe i domyślne, ale zaczynam się powoli do konta MI przyzwyczajać i w sumie nawet zaczyna mi się podobać. Problemem są resety i teraz utrata połączenia z innymi kontami. Dzisiaj chcę sprowadzić go do ustawień fabrycznych i zobaczymy co dalej. 

Miui to Miui, nie jest to custom ROM jak Cyanogen, niestety ale ktoś chce (sklep) zrzucić swoją odpowiedzialność, gwarancyjną na Ciebie, nawet oficjalny sprzedawca Xiaomi, nie grozi utratą gwarancji wygrywając Miui.eu. Gdy nie udowodnią Ci że wgrywałeś ROM, to wmówią Ci że usterka powstała z Twojej winy, a po zmianie romu na Miui.eu może nawet wszystko być sprawne

Ps. Gdzie kupiłeś telefon?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Kupiłem tutaj https://www.aze.com.pl/
Cena bardziej niż zadawalająca i ogólnie sa OK. Znajomemu bez szemrania wymielili wadliwy telefon na nowszy model. Trochę ich rozumiem, rózni są klienci i jak ktoś zrobi cegłę nieumiejetnie wgrywając ROM to trudno żeby sklep za to odpowiadał. 

Edytowane przez Euble
Opublikowano

No czyli dawne sławne Xiaomi.com.pl, sklep z opiniami na  największą ilość stron ok 80 z czego 50 stron to opinie negatywne. No ale cóż, psów na nich wieszał nie będę, bo ponoć odkąd są jako Aze zmienili się.

14 minut temu, Euble napisał:

Trochę ich rozumiem, rózni są klienci i jak ktoś zrobi cegłę nieumiejetnie wgrywając ROM to trudno żeby sklep za to odpowiadał. 

No tak ja to także rozumie, ale Ty napisałeś że jak wgrasz to tracisz gwarancję, dlatego zadzwoń do nich i spytaj się czy jeżeli poprawnie wgrasz, to czy już Ci przepada gwarancja, według ich regulaminu, bo jeżęli tak a usterka nie dotyczy sofu, to i tak zawsze można przywrócić oryginalny, ale Miui.eu jest na bazie oryginalnego więc, poprawne wgranie nie powinno wykluczać gwarancji

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy,musiałem ostatnio przywrócić swoje redmi do ustawień fabrycznych i teraz nie mogę znaleźć takiej przydatnej opcji jak automatyczne włączanie oraz wyłączanie w określonych godzinach funkcji takich jak:wifi,dane, synchronizacja. itp. pomóżcie znaleźć, bo już męczę się 2 dzień.

Opublikowano
Koledzy,musiałem ostatnio przywrócić swoje redmi do ustawień fabrycznych i teraz nie mogę znaleźć takiej przydatnej opcji jak automatyczne włączanie oraz wyłączanie w określonych godzinach funkcji takich jak:wifi,dane, synchronizacja. itp. pomóżcie znaleźć, bo już męczę się 2 dzień.

Panel sterowania i zjedź paluchem w dół do sekcji Tools (Narzędzia) i dalej Automated tasks.b1d6c95f0a57f1566d143226bfb5012d.jpg

Wysłane z MI5

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć!

Posiadam Redmi Pro na helio x25 64 GB. Ekran rozlał się po wypadku więc wymieniłem go. Rozkręcany bardzo ostrożnie. Żadna tasiemka nie przecięta, płytki nie miały kontaktu z narzędziami (nie pierwsza własnoręcznie dokonana wymiana wyświetlacza w telefonie). Po naprawie telefon zaczął się samoczynnie restartować tzn. nagle ekran gaśnie, pojawia się logo MI, po czym telefon odpala się od nowa.  Z reguły dzieje się to po delikatnym wstrząsie (upuszczenie na poduszkę z wysokości kilku centymetrów) lub gdy jest włączony - zaraz po odblokowaniu. Potrafi też zresetować się samoczynnie po jakimś czasie. Problem nie występuje po wejściu w TWRP - telefon sobie leży, upuszczam go na poduszkę i nic. Po wymianie zaktualizowałem soft - bez skutku. Full wipe i factory reset zrobione. Po kolei odłączałem moduły w telefonie (kamerki, głośniki itd.) i sprawdzałem, czy problem dalej występuje. Wszystko bez skutku. Podłączyłem telefon w trybie debugwania do kompa i sprawdzałem logi. W momencie resetu po prostu komunikacja się ucina - pomyślałem, że może to problem z zasilaniem, więc wymieniłem baterię. Nie pomogło.

Na telefonie:

Android 6.0 MRA58K
Miui 9.1 - 7.12.7
wersja jądra- 3.18.22+
TWRP - 3.0.2 - 0 

Czy ktoś miał podobny problem i może podzielić się doświadczeniem? 

Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po kilku dniach bawienia się we wgrywanie nowych softów, testowaniu różnych konfiguracji i rzucaniu panienkami wpadłem na rozwiązanie problemu :D
Rebootowanie telefonu powodowała funkcja podwójnego stuknięcia w ekran w celu wybudzenia urządzenia. Po wyłączeniu wszystko, póki co, śmiga aż miło. Jeśli ktoś ma podobny problem to polecam cierpliwie sprawdzać, czy któraś funkcja telefonu nie powoduje przypadkiem niepożądanych skutków. 

Temat do zamknięcia.

Pozdrawiam i miłego dnia!

• Nezumi zablokował(a) i zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...