Skocz do zawartości

Gdy odblokowanie bootloadera zatrzymuje się na 50%...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Porada dla tych co odblokowanie  bootloadera dochodzi tylko do 50%.

1 Przywróc do ustawień fabrycznych.

2 Po uruchomieniu ponownym nic nie konfiguruj.

3 Zrob poziom programisty przejdż do zakładki opcje programistyczne  włącz zdjecie blokady OEM i debugowanie.

4Zrestartuj telefon

5Po ponownym uruchomieniu skonfiguruj WI-FI  i przejdz do zakładki konfiguracja konta xiaomi akceptujac wszystkie prosby o dostep.

6 Wejdz do opcje programisty i w zakładke MI Unlock status.Kliknij na dole w add account and device.

7 Wyłącz telefon włacz ponownie w trybie fastboot podłącz do kompa i postępuj już zgodnie z procedura  na" mi flash unlock".Dodam jeszcze ze Xiaomi już chyba nie wysyła SMS po prośbie o odblokowanie.Nie ma znaczenia czy masz. system china developer czy global.

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bez problemu w ustawieniach statusu mi unlock dodałeś urządzenie? Mi ciągle wywala że nie mógł go zweryfikować ale próbowałem póki co na aktualnym Romie bez zabiegów z 1 postu.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
14 minut temu, galakty napisał:

Tutorial bzdura, na xiaomi.eu nie ma zakładki "Mi Unlock Status" i nie da się dodać urządzenia, a odblokowanie przechodzi.

Nie do końca, bo w romach których ta zakładka jest i się tam nie doda konta i urządzenia to nie przechodzi. Jest wtedy komunikat o różnych kontach.

Opublikowano
33 minuty temu, FromWP napisał:

Nie do końca, bo w romach których ta zakładka jest i się tam nie doda konta i urządzenia to nie przechodzi. Jest wtedy komunikat o różnych kontach.

Nie mam tej zakładki i mam info o różnych kontach, a mimo to pewnie za kilka dni proces przejdzie ;) 

Opublikowano

Prawdopodobnie tak, chyba im się  nie chciało tworzyć różnych komunikatów dlatego trudno zdiagnozować co jest powodem nieudanego odblokowania. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, FromWP napisał:

Prawdopodobnie tak, chyba im się  nie chciało tworzyć różnych komunikatów dlatego trudno zdiagnozować co jest powodem nieudanego odblokowania. 

I to jest problem. Napisaliby: za szybko, za późno, złe konto, zły dzień, nie chce nam się, chińczyk nie dostał ryżu i strajkuje, czy coś takiego. 

A tak wszyscy mają 50% i ciul wie o co chodzi, jakieś OEM, debugowanie, itp nie działa. Ale jak debugowanie może działać w fastboot? Ile tutoriali tyle głupot.

• Like 1
Opublikowano

Na redmi note 3 pro kate z najnowszym dev stable nie działą.

Po pierwsze: po zresetowaniu do ustawień fabrycznych nie ma czegośtakiego jak "nic nie konfiguruj". Telefon nie włączy się do pulpitu dopóki się go nie przejdzie (ustawiłem tylko język i region na pl resztę albo pomijałem albo zostawiłęm standardowe ustawienia).
Po drugie w ustawieniach w zakłądce mi unlock status nie można dodać urządzenia (mimo że wszystko z kontem jest poprawnie itp).

Opublikowano

U mnie niestety w zakładce "Mi Unlock status" przy próbie dodania konta i urządzenia wyświetla komunikat "Nie można zweryfikować, poczekaj minutę lub dwie i spróbuj ponownie". Brakuje mi już pomysłów co dalej robić. To jest mój kolejny telefon, teraz Mi-4c. O zgodę na odblokowanie pisałem jakiś rok temu i po otrzymaniu SMS udało się za pierwszym razem z telefonem redmi 3. Może po tak długim czasie muszę pisać do Chińczyka jeszcze raz? Czy podczas próby odblokowania bootloadera musi być karta sim w telefonie? Może na czas odblokowywania muszę wyłączyć swój drugi aktualny telefon? Dodam tylko, że robiłem wszystko zgodnie z poradą z 1 postu.

Opublikowano

Uniwersalnego sposobu na to nie ma chyba jednak. Na redmi note 3 pro też mi ciągle wyskakiwało że nie można zweryfikować urządzenia a na mi5 zweryfikowałem na tym samym koncie za pierwszym razem.

Opublikowano

Witajcie. Mi też nie chciało odblokować bootloadera i stawało na 50%. Problem leżał po mojej stronie ponieważ nie miałem zainstalowanych sterowników do telefonu na pc oraz nie byłem zalogowany na koncie Xiaomi na telefonie który chciałem odblokować. Spróbujcie może a nóż komuś pomogę :)

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
5 godzin temu, Skonek87 napisał:

nie miałem zainstalowanych sterowników do telefonu na pc oraz nie byłem zalogowany na koncie Xiaomi na telefonie który chciałem odblokować.

Czyli nie spelniles dwoch podstawowych wymagan zeby odblokowac telefon :D

Opublikowano
8 minut temu, kamillm napisał:

Czyli nie spelniles dwoch podstawowych wymagan zeby odblokowac telefon :D

Oprócz tego, że nie trzeba być zalogowanym to faktycznie sterowniki mogą psuć. :) 

Opublikowano
1 godzinę temu, kamillm napisał:

Czyżby coś się zmieniło w ostatnich czasach? ;)

Tu raczej chodzi o sam bootloader, na syfmiui crackowanym nie pójdzie odblokowanie, ale skoro nawet ludziom z naszego forum poszedł Mi Unlock na Resurection Remix... A tam nie ma konta xiaomi...

• Like 1
Opublikowano
Czyli nie spelniles dwoch podstawowych wymagan zeby odblokowac telefon

Robilem to pierwszy raz i jak na laika nawet mi to wyszło. Wszystko według tutoriala na forum :)

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dla tych co mają mi5s i Global Stable 8.0.3.0 i wisi na 50%.
W tej wersji systemu nie ma opcji " Mi Unlock status " w ustawieniach developerskich, w ogóle nigdzie jej nie ma.
Najlatwiej i najszybciej jest zrobić kabel Deep Flash i wgrać China Stable, wtedy odblokowanie bootloadera przejdzie do 100% bez problemu.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...