zibid60 Opublikowano 11 Lutego 2017 Opublikowano 11 Lutego 2017 Witam wszystkich.Porada dla tych co odblokowanie bootloadera dochodzi tylko do 50%. 1 Przywróc do ustawień fabrycznych. 2 Po uruchomieniu ponownym nic nie konfiguruj. 3 Zrob poziom programisty przejdż do zakładki opcje programistyczne włącz zdjecie blokady OEM i debugowanie. 4Zrestartuj telefon 5Po ponownym uruchomieniu skonfiguruj WI-FI i przejdz do zakładki konfiguracja konta xiaomi akceptujac wszystkie prosby o dostep. 6 Wejdz do opcje programisty i w zakładke MI Unlock status.Kliknij na dole w add account and device. 7 Wyłącz telefon włacz ponownie w trybie fastboot podłącz do kompa i postępuj już zgodnie z procedura na" mi flash unlock".Dodam jeszcze ze Xiaomi już chyba nie wysyła SMS po prośbie o odblokowanie.Nie ma znaczenia czy masz. system china developer czy global. 1
Rafał Durka Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 U mnie pomogło. Zrobiłem wszystko oprócz przywrócenia ustawień fabrycznych. Dzięki.
Soren Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 Bez problemu w ustawieniach statusu mi unlock dodałeś urządzenie? Mi ciągle wywala że nie mógł go zweryfikować ale próbowałem póki co na aktualnym Romie bez zabiegów z 1 postu.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
galakty Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 Tutorial bzdura, na xiaomi.eu nie ma zakładki "Mi Unlock Status" i nie da się dodać urządzenia, a odblokowanie przechodzi.
FromWP Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 14 minut temu, galakty napisał: Tutorial bzdura, na xiaomi.eu nie ma zakładki "Mi Unlock Status" i nie da się dodać urządzenia, a odblokowanie przechodzi. Nie do końca, bo w romach których ta zakładka jest i się tam nie doda konta i urządzenia to nie przechodzi. Jest wtedy komunikat o różnych kontach.
galakty Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 33 minuty temu, FromWP napisał: Nie do końca, bo w romach których ta zakładka jest i się tam nie doda konta i urządzenia to nie przechodzi. Jest wtedy komunikat o różnych kontach. Nie mam tej zakładki i mam info o różnych kontach, a mimo to pewnie za kilka dni proces przejdzie
FromWP Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 Prawdopodobnie tak, chyba im się nie chciało tworzyć różnych komunikatów dlatego trudno zdiagnozować co jest powodem nieudanego odblokowania. 1
galakty Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 3 minuty temu, FromWP napisał: Prawdopodobnie tak, chyba im się nie chciało tworzyć różnych komunikatów dlatego trudno zdiagnozować co jest powodem nieudanego odblokowania. I to jest problem. Napisaliby: za szybko, za późno, złe konto, zły dzień, nie chce nam się, chińczyk nie dostał ryżu i strajkuje, czy coś takiego. A tak wszyscy mają 50% i ciul wie o co chodzi, jakieś OEM, debugowanie, itp nie działa. Ale jak debugowanie może działać w fastboot? Ile tutoriali tyle głupot. 1
FromWP Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 Debugowanie to pottzebne jak się przechidzi z działającago systemu do fastboot, tu nieistotne, ale nie zaszkodzi.
Soren Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Na redmi note 3 pro kate z najnowszym dev stable nie działą. Po pierwsze: po zresetowaniu do ustawień fabrycznych nie ma czegośtakiego jak "nic nie konfiguruj". Telefon nie włączy się do pulpitu dopóki się go nie przejdzie (ustawiłem tylko język i region na pl resztę albo pomijałem albo zostawiłęm standardowe ustawienia). Po drugie w ustawieniach w zakłądce mi unlock status nie można dodać urządzenia (mimo że wszystko z kontem jest poprawnie itp).
iru Opublikowano 4 Marca 2017 Opublikowano 4 Marca 2017 U mnie niestety w zakładce "Mi Unlock status" przy próbie dodania konta i urządzenia wyświetla komunikat "Nie można zweryfikować, poczekaj minutę lub dwie i spróbuj ponownie". Brakuje mi już pomysłów co dalej robić. To jest mój kolejny telefon, teraz Mi-4c. O zgodę na odblokowanie pisałem jakiś rok temu i po otrzymaniu SMS udało się za pierwszym razem z telefonem redmi 3. Może po tak długim czasie muszę pisać do Chińczyka jeszcze raz? Czy podczas próby odblokowania bootloadera musi być karta sim w telefonie? Może na czas odblokowywania muszę wyłączyć swój drugi aktualny telefon? Dodam tylko, że robiłem wszystko zgodnie z poradą z 1 postu.
Soren Opublikowano 4 Marca 2017 Opublikowano 4 Marca 2017 Uniwersalnego sposobu na to nie ma chyba jednak. Na redmi note 3 pro też mi ciągle wyskakiwało że nie można zweryfikować urządzenia a na mi5 zweryfikowałem na tym samym koncie za pierwszym razem.
Skonek87 Opublikowano 5 Marca 2017 Opublikowano 5 Marca 2017 Witajcie. Mi też nie chciało odblokować bootloadera i stawało na 50%. Problem leżał po mojej stronie ponieważ nie miałem zainstalowanych sterowników do telefonu na pc oraz nie byłem zalogowany na koncie Xiaomi na telefonie który chciałem odblokować. Spróbujcie może a nóż komuś pomogę Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
kamillm Opublikowano 5 Marca 2017 Opublikowano 5 Marca 2017 5 godzin temu, Skonek87 napisał: nie miałem zainstalowanych sterowników do telefonu na pc oraz nie byłem zalogowany na koncie Xiaomi na telefonie który chciałem odblokować. Czyli nie spelniles dwoch podstawowych wymagan zeby odblokowac telefon
galakty Opublikowano 5 Marca 2017 Opublikowano 5 Marca 2017 8 minut temu, kamillm napisał: Czyli nie spelniles dwoch podstawowych wymagan zeby odblokowac telefon Oprócz tego, że nie trzeba być zalogowanym to faktycznie sterowniki mogą psuć.
kamillm Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 10 godzin temu, galakty napisał: Oprócz tego, że nie trzeba być zalogowanym Czyżby coś się zmieniło w ostatnich czasach?
galakty Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 1 godzinę temu, kamillm napisał: Czyżby coś się zmieniło w ostatnich czasach? Tu raczej chodzi o sam bootloader, na syfmiui crackowanym nie pójdzie odblokowanie, ale skoro nawet ludziom z naszego forum poszedł Mi Unlock na Resurection Remix... A tam nie ma konta xiaomi... 1
Skonek87 Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 Czyli nie spelniles dwoch podstawowych wymagan zeby odblokowac telefon Robilem to pierwszy raz i jak na laika nawet mi to wyszło. Wszystko według tutoriala na forum Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Leniwy Jestem Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Dla tych co mają mi5s i Global Stable 8.0.3.0 i wisi na 50%. W tej wersji systemu nie ma opcji " Mi Unlock status " w ustawieniach developerskich, w ogóle nigdzie jej nie ma. Najlatwiej i najszybciej jest zrobić kabel Deep Flash i wgrać China Stable, wtedy odblokowanie bootloadera przejdzie do 100% bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi