Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowym posiadacze Redmi Pro, mam w związku z tym kilka pytań:
- czy da się ustawić wybudzanie telefonu po przyłożeniu palca do czytnika (bez wciskania przycisku, wybudzania ekranu wcześniej)?

-czy jest sposób na ustawienie skrótu do zrzutu ekranu np: w postaci naciśnięcia szybko dwa razy przycisku ściszania?

- czy da się ustawić sterowanie głosem (pisanie sms i ich wysyłanie, dużo prowadzę i byłoby to wygodne, dzwonienie do wybranych kontaktów)

Opublikowano

Ad1 - oczywiście, że tak

Ad2 - raczej nie

Ad3 - korzystając z usług Google Now - tak. 

Daj zrzut ekranu z informacje o telefonie - zobaczymy co za oprogramowanie masz na pokładzie. 

Opublikowano (edytowane)

Przesyłam zrzut ekranu, to jeszcze zapytam czy to jest najnowsza wersja i czy warto aktualizować (nie chciałbym utracić danych kilka godzin ustawiałem wszystko pod siebie). 

Screenshot_2017-02-05-18-16-43-888_com.android.settings.png

OK już wiem, że mam najnowszą wersję i kolejna wyjdzie po 10 lutym. Pozostałe pytania pozostają aktualne, próbowałem sterowania głosem Google Now, ale jakoś nie chce to działać muszę poszukać jakiejś instrukcji. 

Edytowane przez bmserwis
Opublikowano
1 godzinę temu, Zexon72 napisał:

Ad1 - oczywiście, że tak

Ad2 - raczej nie

Ad3 - korzystając z usług Google Now - tak. 

Daj zrzut ekranu z informacje o telefonie - zobaczymy co za oprogramowanie masz na pokładzie. 

Ad1- Zexon, podziel się metodą jak to włączyć bo z tego co mi wiadomo nie ma opcji.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, bmserwis napisał:

Google Now udało mi się uruchomić, pozostałe punkty nadal pozostają nierozwiązane. :(

Co do zrzutu, to powinien działać przy równoczesnym przytrzymaniu vol- i power i chyba nie ta się tego zmienić. Można ustawić żeby zrobiło zrzut przesuwając równocześnie trzema palcami w dół na dowolnym ekranie (chyba że w telefonach z Mediatekiem jest inaczej). Co do odcisku to w Redmi 3pro, 3s jest domyślnie ekran się wybudza po przyłożeniu palca do czytnika i nie ma opcji żeby to zmienić. Możliwe że w Redmi pro jest inaczej, ale przypuszczam że też nie ma opcji zmiany jak to ma działać.

Opublikowano
6 minut temu, bmserwis napisał:

Zrzut to lewy przycisk obok home i przycisk głośności w dół, albo trzy palce. Oba rozwiązania są średnio wygodne.

Ja mam 5 palców (w każdej kończynie) i moim zdaniem jest to proste i wygodne. No może przy jakiejś dysfunkcji dłoni można mieć z tym problem. Nie ja to wymyśliłem, tylko odpowiedziałem na twoje pytania.

Opublikowano
Dnia 11.02.2017 o 09:15, Bayerek napisał:

Co do pierwszego pytania. 

Zawsze można wcisnąć przycisk home palcem który jest zapisany. 

To prawda, ale zapewne chodziło o to, żeby po prostu nie musieć niczego wciskać, też chciałbym coś takiego mieć, po co wyrabiać sobie przyciski wybudzaniem telefonu, ale z tego co mi wiadomo nic takiego nie ma, a wybudzanie podwójnym stuknięciem w ekran działa średnio na jeża (czasem kilka razy pod rząd mi się nie udaje) albo jestem na to zbyt tępy :D

Opublikowano
10 godzin temu, Maciolas napisał:

To prawda, ale zapewne chodziło o to, żeby po prostu nie musieć niczego wciskać, też chciałbym coś takiego mieć, po co wyrabiać sobie przyciski wybudzaniem telefonu, ale z tego co mi wiadomo nic takiego nie ma, a wybudzanie podwójnym stuknięciem w ekran działa średnio na jeża (czasem kilka razy pod rząd mi się nie udaje) albo jestem na to zbyt tępy :D

A na jakim sofcie siedzisz? Od kilku aktualizacji wstecz, poprawiono działanie tego typu odblokowanie, wystarczy dwa razy musnąć w ekran :D

Opublikowano

Ja nie mam nic naklejone i niestety nie zauważyłem poprawy działania dwukliku która ponoć miała być od 7.1.x... Niekiedy nadal nie łapie. Wyrobiłem sobie nawyk potrojnego tapnięcia- wtedy zawsze odblokuje =P

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...