emge74 Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 telefon X Redmi Note 2, wgrane oprogramowanie Miui8 z numerem 6.12.29 do tego TWRP i root problemem jest instalowanie i aktualizowanie aplikacji kiedy jestem połączony przez 3/4G. pojawiawia się komunikat oczekuję na sieć i dalej żadnego postępu - pomimo, że podczas przeglądania zawartości sklepu treści są pobierane i również przeglądarka i inne aplikacje działają poprawnie. jednak jest jeszcze jedna niedogodność związana z gmailem. pomimo, że poczta do mnie przychodzi i ode mnie wychodzi niepowodzeniem kończy się pobieranie załączników - postęp pobierania stoi cały czas na 0% i tak sobie mieli. oba opisane problemy nie występują po podłoczeniu się do wifi pierwsze co zrobiłem to w ograniczeniach aplikacji dot. internetu włączyłem dostęp wszystkiemu co mam - nie pomogło szukałem rozwiązania po internetach i dużo fixów wyskakiwało dotyczących instalacji od nowa google installera - jak np. tutaj http://en.miui.com/thread-300939-1-1.html też nie pomaga - instalacja wysypuje się na drugiej pozycji google account manager. manager widnieje jako zainstalowana pozycja na liście moich aplikacji ale jest z wartością 0kb.podaczas instalacji instalator pyta sie o zainstalowanie, że dane zostaną etc, klikam instaluj i dostaje czerwone okno z iksem. jak się uporać z tym problem?
mariusz.ur Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 A próbowałeś w Google Play ustawienia>aktualizuj aplikacje automatycznie zmienić na aktualizuj w dowolnym momencie
emge74 Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) mariusz.ur > nie pomogło -- wcześniej miałem zainstalowane oprogramowanie 6.12.8 i już wtedy występowała opisana niedogodność - aktualizacja do 6.12.29 nic nie zmieniła jeszcze wcześniej miałem zainstalowane 6.10.27 i tam tego problemu nie było (wymienione oprogramowanie to wersje xiaomi.eu_multi) czy aby powrócić do starszego softu wystarczy przez TWRP zaciągnąć starszą wersję czy muszę wykonać to inną procedurą? Edytowane 6 Lutego 2017 przez emge74
Vergiliusz Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 1 godzinę temu, emge74 napisał: mariusz.ur > nie pomogło -- wcześniej miałem zainstalowane oprogramowanie 6.12.8 i już wtedy występowała opisana niedogodność - aktualizacja do 6.12.29 nic nie zmieniła jeszcze wcześniej miałem zainstalowane 6.10.27 i tam tego problemu nie było (wymienione oprogramowanie to wersje xiaomi.eu_multi) czy aby powrócić do starszego softu wystarczy przez TWRP zaciągnąć starszą wersję czy muszę wykonać to inną procedurą? A zobacz czy nie masz czasem wyłączonego przesyłania danych w tle. Ja tak miałem i google play nie chciał pobierać danych.
emge74 Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Opublikowano 6 Lutego 2017 dane w tle -> włączone - inne aplikacje nie mają problemu z korzystaniem z internetu wyłączenie po przekroczeniu limitu danych mobilnych - wyłączony
Cinex Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Witam, posiadam telefon Redmi Note 3 Pro i mam dokładnie ten sam problem.. pomimo ustawienia "aktualizuj aplikacje automatycznie" w opcjach Google Play nadal mam ten sam problem.. Oczywiście po WiFi wszysko śmiga normlanie. Po przełączeniu się na internet mobilny i próbie zainstalownaia jakieś aplikacji z google Play wyskakuje oczekiwanie na WiFi, załączniki z Gmaila rórwnież nie ściągają się na danych mobilnych. @emge74 Czy poradziłeś sobie może z tym problemem w jakiś sposób? Podbijam temat, jeżeli ktoś zwiazał rozwiązanie tego problemu będę wielce zobowiązany za wiadomość.
Arek-SJ Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Sprawdź czy masz włączone Documents w: Ustawienia→Zainstalowane→Wszystkie. Mi nie działał Youtube i sklep Play, po włączeniu tego wszystko hula.
Cinex Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 Było wyłączone faktycznie, niestety po włączeniu dokumentów nadal taka sama sytuacja. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi