Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

telefon X Redmi Note 2, wgrane oprogramowanie Miui8 z numerem 6.12.29 do tego TWRP i root

problemem jest instalowanie i aktualizowanie aplikacji kiedy jestem połączony przez 3/4G. pojawiawia się komunikat oczekuję na sieć i dalej żadnego postępu - pomimo, że podczas przeglądania zawartości sklepu treści są pobierane i również przeglądarka i inne aplikacje działają poprawnie. 

jednak jest jeszcze jedna niedogodność związana z gmailem. pomimo, że poczta do mnie przychodzi i ode mnie wychodzi niepowodzeniem kończy się pobieranie załączników - postęp pobierania stoi cały czas na 0% i tak sobie mieli.

oba opisane problemy nie występują po podłoczeniu się do wifi

pierwsze co zrobiłem to w ograniczeniach aplikacji dot. internetu włączyłem dostęp wszystkiemu co mam - nie pomogło

szukałem rozwiązania po internetach i dużo fixów wyskakiwało dotyczących instalacji od nowa google installera - jak np. tutaj

http://en.miui.com/thread-300939-1-1.html

też nie pomaga - instalacja wysypuje się na drugiej pozycji google account manager. manager widnieje jako zainstalowana pozycja na liście moich aplikacji ale jest z wartością 0kb.podaczas instalacji instalator pyta sie o zainstalowanie, że dane zostaną etc, klikam instaluj i dostaje czerwone okno z iksem.

jak się uporać z tym problem? 

Opublikowano (edytowane)

mariusz.ur > nie pomogło

--

wcześniej miałem zainstalowane oprogramowanie 6.12.8 i już wtedy występowała
opisana niedogodność - aktualizacja do 6.12.29 nic nie zmieniła

jeszcze wcześniej miałem zainstalowane 6.10.27 i tam tego problemu nie było
(wymienione oprogramowanie to wersje xiaomi.eu_multi)

czy aby powrócić do starszego softu wystarczy przez TWRP zaciągnąć
starszą wersję czy muszę wykonać to inną procedurą?

Edytowane przez emge74
Opublikowano
1 godzinę temu, emge74 napisał:

mariusz.ur > nie pomogło

--

wcześniej miałem zainstalowane oprogramowanie 6.12.8 i już wtedy występowała
opisana niedogodność - aktualizacja do 6.12.29 nic nie zmieniła

jeszcze wcześniej miałem zainstalowane 6.10.27 i tam tego problemu nie było
(wymienione oprogramowanie to wersje xiaomi.eu_multi)

czy aby powrócić do starszego softu wystarczy przez TWRP zaciągnąć
starszą wersję czy muszę wykonać to inną procedurą?

A zobacz czy nie masz czasem wyłączonego przesyłania danych w tle. Ja tak miałem i google play nie chciał pobierać danych.

3g cd1.png

Opublikowano

dane w tle -> włączone - inne aplikacje nie mają problemu z korzystaniem z internetu

wyłączenie po przekroczeniu limitu danych mobilnych - wyłączony

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, posiadam telefon Redmi Note 3 Pro i mam dokładnie ten sam problem.. pomimo ustawienia "aktualizuj aplikacje automatycznie" w opcjach Google Play nadal mam ten sam problem.. Oczywiście po WiFi wszysko śmiga normlanie. Po przełączeniu się na internet mobilny i próbie zainstalownaia jakieś aplikacji z google Play wyskakuje oczekiwanie na WiFi, załączniki z Gmaila rórwnież nie ściągają się na danych mobilnych.

@emge74 Czy poradziłeś sobie może z tym problemem w jakiś sposób?

Podbijam temat, jeżeli ktoś zwiazał rozwiązanie tego problemu będę wielce zobowiązany za wiadomość.

Opublikowano

Sprawdź czy masz włączone Documents w: Ustawienia→Zainstalowane→Wszystkie. Mi nie działał Youtube i sklep Play, po włączeniu tego wszystko hula.

Opublikowano

Było wyłączone faktycznie, niestety po włączeniu dokumentów nadal taka sama sytuacja.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...