Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chciałem się pozbyć chińskiego szajsu z telefonu i wgrać miui polska. Odblokowałem bootloader, wgrałem twrp, wgrał sie miui ale telefon nie wystartował. Czekałem ponad 2h. Ciągłe logo mi.

I teraz: nie mogłem wejść w twrp więc chciałem wgrać od nowa, nie da się i przy komendzie "fastboot boot twrp.img" wyrzuca błąd: "FAILED (remote: dtb not found)". Zmiana TWRP nie pomaga, przy każdym img jest tak samo. Jak mam z powrotem odzyskać telefon?

MiFlash w trybie fastboot telefonu nie wykrywa.

Edytowane przez barrtoszek
Opublikowano
12 minut temu, barrtoszek napisał:

Chciałem się pozbyć chińskiego szajsu z telefonu i wgrać miui polska. Odblokowałem bootloader, wgrałem twrp, wgrał sie miui ale telefon nie wystartował. Czekałem ponad 2h. Ciągłe logo mi.

I teraz: nie mogłem wejść w twrp więc chciałem wgrać od nowa, nie da się i przy komendzie "fastboot boot twrp.img" wyrzuca błąd: "FAILED (remote: dtb not found)". Zmiana TWRP nie pomaga, przy każdym img jest tak samo. Jak mam z powrotem odzyskać telefon?

MiFlash w trybie fastboot telefonu nie wykrywa.

Bo przy syfie w każdym telefonie to robi sie tak. China dev => odblok => twrp => xiaomi.eu. Zapamietaj sobie, a nie od razu laduje twrp i xiaomi.eu

Spróbuj w trybie edl zgodnie z poradnikiem ktory podal @Zexon72

Opublikowano

Sytuacja bardzo dziwna. Poprzednią cała procedurę wykonywałem na kablu blitzwoolfa. Przeszło wszystko bez problemu prawie do samego końca, oprócz własnie wgrania końcowego miui polska. Miflash nie widział telefonu, a komenda adb reboot edl kończyła sie fiaskiem. Coś mnie tchnęło i użyłem oryginalnego kabla od xiaomi, o dziwo teraz miflash telefon zobaczył, wgrałem china dev i teraz możemy zacząć zabawę od nowa.

Opublikowano
1 godzinę temu, barrtoszek napisał:

wgrałem china dev i teraz możemy zacząć zabawę od nowa.

No to jak masz juz china dev to fastboot oem unlock => TWRP => WIPE => xiaomi.eu => WIPE ;)

1 godzinę temu, barrtoszek napisał:

Poprzednią cała procedurę wykonywałem na kablu blitzwoolfa.

Albo przypadek, albo sam nie wiem co, mam kabel bliztwolfa w domu, ale w sumie softa wgrywalem przez oryginalny

Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał:

Wgrywałem ROM przez jakiś kabel z Auchan i nie było błędów, raczej zbieg okoliczności.

Tez mi sie tak wydaje, trzeba by przynajmniej z 10 kabli przetestować roznych od blitzwolfa, żeby proba byla jako tako "istotna statystycznie" :D Jeden przypadek tego nie potwierdza ;)

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...