Sign in to follow this  
barrtoszek

Ciągłe logo mi przy włączeniu telefonu

Recommended Posts

Chciałem się pozbyć chińskiego szajsu z telefonu i wgrać miui polska. Odblokowałem bootloader, wgrałem twrp, wgrał sie miui ale telefon nie wystartował. Czekałem ponad 2h. Ciągłe logo mi.

I teraz: nie mogłem wejść w twrp więc chciałem wgrać od nowa, nie da się i przy komendzie "fastboot boot twrp.img" wyrzuca błąd: "FAILED (remote: dtb not found)". Zmiana TWRP nie pomaga, przy każdym img jest tak samo. Jak mam z powrotem odzyskać telefon?

MiFlash w trybie fastboot telefonu nie wykrywa.

Edited by barrtoszek

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minut temu, barrtoszek napisał:

Chciałem się pozbyć chińskiego szajsu z telefonu i wgrać miui polska. Odblokowałem bootloader, wgrałem twrp, wgrał sie miui ale telefon nie wystartował. Czekałem ponad 2h. Ciągłe logo mi.

I teraz: nie mogłem wejść w twrp więc chciałem wgrać od nowa, nie da się i przy komendzie "fastboot boot twrp.img" wyrzuca błąd: "FAILED (remote: dtb not found)". Zmiana TWRP nie pomaga, przy każdym img jest tak samo. Jak mam z powrotem odzyskać telefon?

MiFlash w trybie fastboot telefonu nie wykrywa.

Bo przy syfie w każdym telefonie to robi sie tak. China dev => odblok => twrp => xiaomi.eu. Zapamietaj sobie, a nie od razu laduje twrp i xiaomi.eu

Spróbuj w trybie edl zgodnie z poradnikiem ktory podal @Zexon72

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sytuacja bardzo dziwna. Poprzednią cała procedurę wykonywałem na kablu blitzwoolfa. Przeszło wszystko bez problemu prawie do samego końca, oprócz własnie wgrania końcowego miui polska. Miflash nie widział telefonu, a komenda adb reboot edl kończyła sie fiaskiem. Coś mnie tchnęło i użyłem oryginalnego kabla od xiaomi, o dziwo teraz miflash telefon zobaczył, wgrałem china dev i teraz możemy zacząć zabawę od nowa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, barrtoszek napisał:

wgrałem china dev i teraz możemy zacząć zabawę od nowa.

No to jak masz juz china dev to fastboot oem unlock => TWRP => WIPE => xiaomi.eu => WIPE ;)

1 godzinę temu, barrtoszek napisał:

Poprzednią cała procedurę wykonywałem na kablu blitzwoolfa.

Albo przypadek, albo sam nie wiem co, mam kabel bliztwolfa w domu, ale w sumie softa wgrywalem przez oryginalny

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, galakty napisał:

Wgrywałem ROM przez jakiś kabel z Auchan i nie było błędów, raczej zbieg okoliczności.

Tez mi sie tak wydaje, trzeba by przynajmniej z 10 kabli przetestować roznych od blitzwolfa, żeby proba byla jako tako "istotna statystycznie" :D Jeden przypadek tego nie potwierdza ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this