DawidD21 Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 Chciałem zmienić telefon z p9 lite na xiaomi mi5 wersję 3/32 i znalazłem takie ogłoszenie https://www.olx.pl/i2/oferta/xiaomi-mi5-3-32-white-krakow-lte-CID99-IDjoHIY.html#:5fe20c5d85 pisze tu że gwarancja dostępna na miejscu . Zapytałem i jest to firma która dopiero co startuje ale niewiem czy opłaca się wziąść ten telefon . Szczególnie zależy mi na gwarancji. Co wy o tym sądzicie ?
Kupiec_1985 Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 Powiem Ci ze za 1000 można kupić biały Mi5 64gb na Ali i za dodatkowe 17$ można dokupić gwarancję. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Grothgar Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 Gwarancja od chińczyka z Ali, taaak. Wyślesz, odeślą po paru miesiącach z odmową (jeśli w ogóle odeślą).
DawidD21 Posted January 9, 2017 Author Posted January 9, 2017 Czyli co teraz bo niewiem brać tego linka co podałem czy np z ibuygou bo słyszałem ze mają gwarancje polsce?
data17 Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 ibuygou jest 2 lata gwarancji w polsce (1+1doplacasz za 5$) i masz kurierem realizowana we wroclawiu, ale moga ci dowalic Vat23% co lipa wiec lepiej u goldwaya bez vat
bergmen Posted January 9, 2017 Posted January 9, 2017 (edited) 1 godzinę temu, JestemMortem napisał: Gwarancja od chińczyka z Ali, taaak. Wyślesz, odeślą po paru miesiącach z odmową (jeśli w ogóle odeślą). Wyślesz do micenter odeślą z odmową bo niby otwierałeś telefon. Zresztą 1 dniowy (z życia wzięte). Na Ali dobre sklepy podchodzą poważniej do gwarancji. A w początkowej jej fazie jest mocna ochrona aliexpress... Edited January 9, 2017 by bergmen
DawidD21 Posted January 10, 2017 Author Posted January 10, 2017 Macie jakieś sklepy z aliexpress które mają taką gwarancje na xiaomi?
Kupiec1985 Posted January 10, 2017 Posted January 10, 2017 (edited) kupuje od nich : https://xiaomiui.aliexpress.com/store/1986585?spm=2114.13010608.0.0.U5xT57 i https://goldway.aliexpress.com/store/311331?spm=2114.13010608.0.0.9tcA1K Dodają gratisy i suma sumaru wychodzi taniej bo i bez vat i niby za dopłatą mają ta gw w pl (raz tylko płaciłem vat zamawiając z ibouygou 60pln za redmi note 3pro ) raz mi się zdarzyło odsyłać tel na reklamacje do chin ( choć sam go ucegliłem) to sprzedawca z Ali wymienił mi na nowy . została tylko stara klapka bat. na której nakleiłem naklejkę z opisem wady . Ale nie było to xiaomi . Jeśli musiałem naprawiać jakiś telefon to zazwyczaj od uszkodzenia fizycznego (zbity digitizer, LCD) a tego gw i tak nie obejmuje Edited January 10, 2017 by Kupiec1985 zmiana tekstu
tpawel Posted January 10, 2017 Posted January 10, 2017 Brawo Ty, ucegliłes sam telefon i wysłałeś na gwarancjęWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka 1
galakty Posted January 10, 2017 Posted January 10, 2017 10 godzin temu, JestemMortem napisał: Gwarancja od chińczyka z Ali, taaak. Wyślesz, odeślą po paru miesiącach z odmową (jeśli w ogóle odeślą). Nie. Ta dodatkowa gwarancja na Ali to jest realizowana w Polsce. Płacisz ileś % wartości zakupu i w razie zepsucia telefonu dostajesz nowy. Tylko nikt do tej pory z tego nie korzystał, a sama firma ma bardzo negatywne komentarze nawet swoich własnych (raczej już byłych) pracowników. W media markt chyba też dodają ich gwarancję albo dodawali. Ogólnie nie wiadomo o co chodzi... Ali zapewnia, że te gwarancja działa w Polsce i mamy oddział w Warszawie.
t.bone Posted January 15, 2017 Posted January 15, 2017 Nie. Ta dodatkowa gwarancja na Ali to jest realizowana w Polsce. Płacisz ileś % wartości zakupu i w razie zepsucia telefonu dostajesz nowy. Tylko nikt do tej pory z tego nie korzystał, a sama firma ma bardzo negatywne komentarze nawet swoich własnych....Z tą gwarancją to jest na tyle świeży temat, że chyba jeszcze nikt tego nie przerabiał na własnej skórze. Też stałem przed podobnym dylematem, uparłem się na wersję 32 czarną. Na IBG jej nie było, od GoldWay zniechęciła mnie kwestia gwarancji. Postanowiłem kupić u Fostera w Polsce. Z gwarancją raczej wygląda to ok, mam nadzieję że telefon będzie się sprawował bez zarzutu. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts