Jump to content

Recommended Posts

Posted

ibuygou jest 2 lata gwarancji w polsce (1+1doplacasz za 5$) i masz kurierem realizowana we wroclawiu, ale moga ci dowalic Vat23% co lipa wiec lepiej u goldwaya bez vat :D

Posted (edited)
1 godzinę temu, JestemMortem napisał:

Gwarancja od chińczyka z Ali, taaak. Wyślesz, odeślą po paru miesiącach z odmową (jeśli w ogóle odeślą).

Wyślesz do micenter odeślą z odmową bo niby otwierałeś telefon. Zresztą 1 dniowy :) (z życia wzięte). 

Na Ali dobre sklepy podchodzą poważniej do gwarancji. A w początkowej jej fazie jest mocna ochrona aliexpress... 

Edited by bergmen
Posted (edited)

kupuje od nich :

https://xiaomiui.aliexpress.com/store/1986585?spm=2114.13010608.0.0.U5xT57 

i

https://goldway.aliexpress.com/store/311331?spm=2114.13010608.0.0.9tcA1K

Dodają gratisy i suma sumaru wychodzi taniej bo i bez vat i niby za dopłatą mają ta gw w pl

(raz tylko płaciłem vat zamawiając z ibouygou 60pln za redmi note 3pro )

raz mi się zdarzyło odsyłać tel na reklamacje do chin ( choć sam go ucegliłem) to sprzedawca z Ali wymienił mi na nowy . została tylko stara klapka bat. na której nakleiłem naklejkę z opisem wady . Ale nie było to xiaomi .

Jeśli musiałem naprawiać jakiś telefon to zazwyczaj od uszkodzenia fizycznego (zbity digitizer, LCD) a tego gw i tak nie obejmuje

Edited by Kupiec1985
zmiana tekstu
Posted
10 godzin temu, JestemMortem napisał:

Gwarancja od chińczyka z Ali, taaak. Wyślesz, odeślą po paru miesiącach z odmową (jeśli w ogóle odeślą).

Nie. Ta dodatkowa gwarancja na Ali to jest realizowana w Polsce. Płacisz ileś % wartości zakupu i w razie zepsucia telefonu dostajesz nowy. Tylko nikt do tej pory z tego nie korzystał, a sama firma ma bardzo negatywne komentarze nawet swoich własnych (raczej już byłych) pracowników. W media markt chyba też dodają ich gwarancję albo dodawali. Ogólnie nie wiadomo o co chodzi... Ali zapewnia, że te gwarancja działa w Polsce i mamy oddział w Warszawie.

Posted
Nie. Ta dodatkowa gwarancja na Ali to jest realizowana w Polsce. Płacisz ileś % wartości zakupu i w razie zepsucia telefonu dostajesz nowy. Tylko nikt do tej pory z tego nie korzystał, a sama firma ma bardzo negatywne komentarze nawet swoich własnych....

Z tą gwarancją to jest na tyle świeży temat, że chyba jeszcze nikt tego nie przerabiał na własnej skórze.

Też stałem przed podobnym dylematem, uparłem się na wersję 32 czarną. Na IBG jej nie było, od GoldWay zniechęciła mnie kwestia gwarancji. Postanowiłem kupić u Fostera w Polsce. Z gwarancją raczej wygląda to ok, mam nadzieję że telefon będzie się sprawował bez zarzutu.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...