don_kamillo Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Czy zastosowany motyw może niekorzystnie wpływać na baterię? Nie mam co prawda dowodów, ale wydaje mi się, że motywy np. z en.miui.com nieco więcej energii pobierają, niż te stockowe.Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka
0 AdamKli Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 W przypadku ekranów AMOLED ciemne motywy może i jakiś wpływ by miały na baterię (ciekawe czy zauważalną..) .. Ostatnio sporo grzebię z motywami i nie zauważyłem by miało to wpływ na baterię.
0 Nezumi Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 jeżeli tapeta jest ruchoma (gif, animacja) to tak, ma wpływ, ale jeżeli jest to zwykła statyczna tapetka, żadnych fajerwerków to nie. Mimo wszystko, wpływ nawet ruchomej tapety jest znikomy.
0 AdamKli Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Faktycznie animowana tapeta może mieć jakiś wpływ, zupełnie o nich zapomniałem bo nigdy z takich nie korzystam. Ale tak jak Nezumi pisze wpływ znikomy.
0 don_kamillo Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2017 Miałem kilka amoledów. Gdzieś czytałem, że bateria traci do 10%, gdy używamy jasnego motywu. Animacji na tapecie nie używam, ale efekty przejścia, czy dodatki do launchers mnie zastanawiają. Ale skoro mówicie, że nie, to ok.Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka
Pytanie
don_kamillo
Czy zastosowany motyw może niekorzystnie wpływać na baterię? Nie mam co prawda dowodów, ale wydaje mi się, że motywy np. z en.miui.com nieco więcej energii pobierają, niż te stockowe.
Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi