Maly_Szu Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witam. Czy istnieje jakiś emulator MIUI na PC, żeby móc sobie zainstalować i np. przetestować nową wersję w emulatorze zanim się ją wgra na telefon? A może da się to zrobić w jakimś emulatorze Androida?
0 AdamKli Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 I co będziesz testował czy GPS poprawnie działa albo czy apka sms się nie wysypuje? haha Coraz to głupsze pomysły .. 2
0 galakty Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Nie lepiej poczekać aż ktoś zainstaluje i ewentualnie zbrickuje sobie telefon?
0 Maly_Szu Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 Sorry, ale dlaczego głupie? Gdyby emulatory były głupie to nikt by ich nie robił. A może piszę aplikacje na Androida i chcę potestować jak działają na różnych wersjach? To co mam kupić 20 telefonów czy zmieniać ROM co parę minut?
0 galakty Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Piszesz aplikacje na androida i pytasz o emulatory?
0 Maly_Szu Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 Nie piszę, ale gdybym pisał to bym ich używał, tak? Czy miałbym 20 telefonów?
0 galakty Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 To po co Ci emulator skoro nie piszesz aplikacji?
0 Maly_Szu Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 Mam taki zwyczaj, że każdą nową wersję Windowsa, Linuksa czy innego systemu testuję najpierw na maszynie wirtualnej i to samo chciałem zrobić z MIUI. Dzięki temu uniknąłbym przykrego rozczarowania po aktualizacji. Wiadomo, że w emulatorze czy maszynie wirtualnej nie sprawdzisz wszystkiego, ale zawsze coś tam sprawdzisz najważniejszego dla siebie.
0 galakty Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 To zainstaluj zwykły emulator androida i wgraj miui, nie wiem czy pójdzie i z jakiego pliku. Może fastboot, może zip, próbuj.
0 Pietr Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Takiego czegoś nie ma i najprawdopodobniej nie będzie. Nie ma to największego sensu. Każdy telefon ma swoje kompilacje MIUI i na jednym coś działa a na innym już może nie działać. Taki emulator nie odda tego samego co konkretny telefon. Ale że tak jeszcze zapytam. Dodali np. Nowe ustawienia hotspota. To co. Instalujesz i sprawdzasz czy hotspot działa?
0 strony1984 Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 Fajna rzecz taki emulator sam bym skorzystał
0 Lamcza Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 przeciez jest od uj emuilatorow androida wiem bo lapalem pokemony w australi : o
Pytanie
Maly_Szu
Witam.
Czy istnieje jakiś emulator MIUI na PC, żeby móc sobie zainstalować i np. przetestować nową wersję w emulatorze zanim się ją wgra na telefon?
A może da się to zrobić w jakimś emulatorze Androida?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi