jaronx Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Witam, Znacie jakiś sposób na zainstalowanie romu z zablokowanym bootloaderem, nie chcę czekać 30 dni aż łaskawie pozwolą mi na odblokowanie. Nie potrafię zrozumieć z jakiego powodu dali blokadę, pisanie do suportu nic nie daje wyrzucają metodą copy and paste ten sam tekst.
galakty Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Ja czekałem 3 dni, trzeba było aplikować jak zamówiłeś telefon, a nie po włączeniu go
galakty Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 1 minutę temu, Redmi2 napisał: Jemu cofnieto pozwolenie a raczej dostal bana. 30 dni czekamy jesli odoblokowalismy na dane konto tel a chcemy kolejny tel odblokowac, to wtedy musi minac te 30 dni, lub zalozyc inne konto xiaomi z prosba o odblok, teoretycznie dostanie zgode w te 3 dni jak piszesz. Jaki jest wtedy komunikat podczas tego olresu 30 dni zarowno w mi unlocka i na stronie miui.com nie wiem. Moze@Acid wklei jakis zrzut z mi unlocka i ze stronki, mozliwe ze taki sam jak przy cofnietym pozwoleniu lub banie na pozwolenie. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk A za co bany lub cofnięte pozwolenie czeka? Serio pytam, bo teraz zgłupiałem że można dostać bana na to
jaronx Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2016 Najbardziej interesuje mnie za co dostałem tego bana.Tydzień temu taką samą procedurą robilem to RN4 i nie było problemu.Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
jaronx Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Cytat Na to samo konto, co teraz? Jesli tak tp kolego odrazu podawaj takie info i bys dostal odrazu odpowiedz. Konto dla RN4 było inne. Cytat A co co mi unlock wyswietlil? Pewnie plansze z napisem go. Tak dokładnie ale niestety nic nie mogę zrobić. Problem jest spory i nikt na to nie reaguje można poczytać na en.miui.Widać Xiaomi olewa to poziom mojej irytacji spory,jutro kupię jakiś starter. Poniżej tekst od suportu Cytat Welcome to Xiaomi Customer Support! I understand your concern and regret the inconvenience you have experienced. I would like to inform you that, we have already forwarded your concern to our relevant department for checking, so would request you to wait for some time. We will surely coordinate with you as soon as possible regarding this concern. Should you have any queries, feel free to write to us. We'll be glad to assist you further. Thank you for being a valued customer. Have a great day. Best Regards, Binoy Xiaomi Customer Support Żeby było śmieszniej pisałem do nich już trzy razy za każdym razem ta sama odpowiedź, odpowiada raczej automat. Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Grudnia 2016 przez jaronx
jaronx Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2016 Telefon kupilem od Goldwya niestety ze śmieciowym romem dlatego tak mi zależy. Gdyby oryginalny ROM był czysty bez śmieci to pewnie mały procent ludzi bawił by się w odblokowania.Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
jaronx Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2016 Telefon Mi5s oczywiście. Pytanie co mi da wrzucenie dev stable w moim przypadku.Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
Acid Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Dziwne. Ja ostatnio zakładałem nowe konto, nawet nie wchodziłem na id.mi.com by dać tam 100% bezpieczeństwa (i tak chyba to nie jest już wymagane) tylko wypełniłem formularz i zgodę dostałem po 3 dniach bodaj. A w polu napisałem im wyraźnie po angielsku, że "wasze Globale są głupie, cośtam i chcę mieć porządny soft xiaomi.eu" I sie widać z tym zgodzili bo dali. 8 minut temu, jaronx napisał: Pytanie co mi da wrzucenie dev stable w moim przypadku W zasadzie pozwoli na odblokowanie bl. To co masz to syf. No PL masz ale i tak musisz zmienić na miuipolska i tak.
galakty Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Niepotrzebne jest 100% tego bezpieczeństwa, miałem 50 albo 75 i zgoda po 3 dniach przyszła w środku nocy (dla nich to dzień :D). Edytowane 27 Grudnia 2016 przez galakty
jaronx Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Z RN2 poszło dość łatwo skorzystałem z poradnika na forum i mam MiUIPolska a tu pod górkę. Czy ten poradnik będzie ok w moim przypadku ? https://miuipolska.pl/forum/topic/9512-instalacja-systemu-na-zablokowany-bootloader/ Instalować Global dev czy China dev? Edytowane 27 Grudnia 2016 przez jaronx
moth Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 ja ostatnio na jednym koncie miałem cofniętą zgodę chyba dlatego że po prostu nie skorzystałem z niej przez jakieś 3 miesiące. a żeby było śmieszniej to nie mogłem z innego konta skorzystać bo jak się przelogowałem to wyświetlało mi się że jestem na innym koncie zalogowany na tym urządzeniu, gdzie była to bzdura. teraz sobie tak o tym myślę to chyba trzeba było z find your device i z chmury xiaomi odłączyc tamto konto i by pykło 1
jaronx Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2016 To global czy china dev instalować?Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
bergmen Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 jest jakiś zong chyba w xiaomi. Wielu osobom wywala ten komunikat. Mi też w Mi5 Pro na koncie, na którym w sierpniu odblokowywałem redmi 3S. Redmi odpięty od konta od ok 2 tygodni, przypięty nowy telefon i tak ten komukat... Może to czasowe problemy?
Rekomendowane odpowiedzi