Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

szukam w internecie sprawdzonej strony, z której mógłbym zamówić telefon Xiaomi. Gdy już coś znalazłem to albo cena była wygórowana albo masa negatywnych opinii. Dzisiaj wpadłem na aukcje Mi5 na allegro. Allegrowicz ma pozytywne komentarze i wydaje się być wszystko ok. Moglibyście też rzucić na to okiem? 

http://allegro.pl/xiaomi-mi5-64gb-pl-menu-global-gratis-kolory-i6614217274.html

Z opisu można wywnioskować, że nie dostane jakiegoś bubla etc.? Może jest jakaś inna zaufana POLSKA strona, przez którą mógłbym zamówić owy telefon? 

Opublikowano

1. Poczytaj forum

2. To jest xon więc bubla nie dostaniesz, ale i tak leci z Chin i VAT wleci.

3. Lepiej ibuygou bo gwara w pl

Opublikowano

Przy zamawianiu z ibuygou też dojdą mi dodatkowe koszta VAT? Ceny są tam bardzo niskie. Po zakupie Mi5 będę musiał samodzielnie wgrywać MIUI itd.? 

Opublikowano

Wolałam zamówić z ibuygou, ze względu na gwarancję w Polsce. Obeszło się bez vatu bo zapakowali i wysłali jako prezent. Global ROM tez jest ok, nie mam zastrzeżeń.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, okulowiec napisał:

kupowałem od xona. szczerze polecam, dostawa 5 dni roboczych bez vat się obyło.

tak z innej beczki , co to jest za wynalazek redmi 4 ? nie znalazłem do niego jakiś szerszych inforamcji na szomi.eu ani na oficjalnej stronie a na allegro tego pełno.

Nastepca Redmi 3 hehe. Masz procesor od snapdragona i wyswietlac nie patelnia jak w Redmi Note :)

Tutaj masz temat o nim

Edytowane przez lockerek
Opublikowano

Dobrze, w takim razie będę zamawiał z ibuygou. Jednak znając moje szczęście naliczą mi ten VAT, to ile on będzie wynosił, na jaką dodatkową kwotę mam się przygotować? I zamawiając przez ibuygou są jakieś dodatkowe koszta wysyłki?

Teraz zastanawiam się jeszcze, który model będzie lepszy. Mi5 czy Mi5S? Który byście mi polecili, jeżeli zależy mi na płynności i sprawności? 

Opublikowano
31 minut temu, N3ST0 napisał:

Czy zamawiając w taki sposób mam pewność, że nie zapłacę więcej niż 362.99$? 

cena.jpg

Biorąc z magazynów w EU nie zapłacisz na pewno nic więcej.

A dlaczego nie weźmiesz z magazynu z ChRL? 

Kupiłem już z IBG ponad 20 telefonów w tym roku i ani razu nie trafiły mnie koszty dodatkowe a wszystkie były z Chin.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...