dk28 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Cześć, miesiąc temu kupiłem Xiaomi Redmi 3S 3/32 z oficjalnej dystrybucji allegro. Aktualnie mam zainstalowane MIUI Global 8.1 | Stabilna. Po zakupie GPS działał poprawnie, jednak teraz cały czas traci połączenie i jest niedokładny. W ustawieniach oszczędzania baterii aplikacje korzystające z GPS są ustawione na Bez ograniczeń z dostępem do lokalizacji w tle. Proces nie jest zabijany. Korzystając z GPS Test w zasięgu mam 12 satelit (aktualnie jestem w pomieszczeniu). Myślicie, że to kwestia oprogramowania, czy raczej sprzętu? Zastanawiam się nad oddaniem telefony na gwarancję. Bardzo proszę o pomoc.
mariokej Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) No to trochę lipa. Na "14 dni" to już nie zwrócisz. Oddać na gwarancję zawsze możesz, nie spiesz się. Rozumiem, że rwie sygnał na zewnątrz a nie w domu? Może duże zachmurzenie było ostatnio? Potestuj to jeszcze i zobaczysz, a w międzyczasie google i czesanie tematów o podobnych zachowaniach. Ja mam inny kłopot z GPS i taki sam model tel. Nie wiem czy się wyłącza po zamknięciu, tzn: zamykam apk korzystającą z GPS, wyłączam GPS w ustawieniach, a w pasku stanu u góry dalej ikonka GPS wisi i nie idzie jej zlikwidować. Pomaga restart. O co chodzi? Edytowane 14 Grudnia 2016 przez mariokej
robaks Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 30 minut temu, mariokej napisał: Ja mam inny kłopot z GPS i taki sam model tel. Nie wiem czy się wyłącza po zamknięciu, tzn: zamykam apk korzystającą z GPS, wyłączam GPS w ustawieniach, a w pasku stanu u góry dalej ikonka GPS wisi i nie idzie jej zlikwidować. Pomaga restart. O co chodzi? Sprawdź czy czasem nie masz włączonej "Historii lokalizacji Google" . Ustawienia/Konta/Google/Lokalizacja/Usługi lokalizacyjne (na dole)
dk28 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2016 Tak, na zewnątrz też przerywa mniej więcej co 200 metrów (jadąc samochodem:)).
FromWP Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 23 minuty temu, mariokej napisał: Ja mam inny kłopot z GPS i taki sam model tel. Nie wiem czy się wyłącza po zamknięciu, tzn: zamykam apk korzystającą z GPS, wyłączam GPS w ustawieniach, a w pasku stanu u góry dalej ikonka GPS wisi i nie idzie jej zlikwidować. Pomaga restart. O co chodzi? To chyba błąd tylko wyświetlania bo ta ikona pojawia się po udanej lokalizacji a potem niechętnie znika nawet po wyłączeniu gps. Na innych romach też tak jest.
mariokej Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 27 minut temu, robaks napisał: Sprawdź czy czasem nie masz włączonej "Historii lokalizacji Google" . Ustawienia/Konta/Google/Lokalizacja/Usługi lokalizacyjne (na dole) A no miałem to włączone, ale nie wiedziałem czy można wyłączyć. Czyli Historię Lokalizacji Google można wyłączyć na stałe?
robaks Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Ja miałem też taką niespodziankę czasami po nocy, teraz wyłączyłem tą funkcje i nie pojawia mi się ta ikona. Wydaje mi się, że aplikacja samoczynnie próbuje ustalić nasze położenie i włącza się w tle. Obserwuj., Myślę, że bateria tez będzie mniej zużywana. Poczytaj sobie do czego służy Historia Lokalizacji Google sam zdecyduj czy jest ci potrzebna. Edytowane 14 Grudnia 2016 przez robaks
Deggial Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 5 godzin temu, FromWP napisał: To chyba błąd tylko wyświetlania bo ta ikona pojawia się po udanej lokalizacji a potem niechętnie znika nawet po wyłączeniu gps. Na innych romach też tak jest. Miałem tak po ostatniej aktualizacji. Pomogło czyszczenie dalvik/cache.
Rekomendowane odpowiedzi