Rogal2411 Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 (edited) Na wstępie witam wszystkich serdecznie. Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Redmi Note 3 KATE. Chciałbym też dołączyć do rodzinki użytkowników MIUI Polska Problem polega na tym, że kupiłem telefon z drugiej ręki, ponoć po miesiącu używania. Stan wizualny faktycznie na to wskazuje. No ale do rzeczy. Śledziłem trochę forum i naczytałem się o syfiastych ROM-ach wgrywanych przez banggood (bo stamtąd został zakupiony telefon). Aparat jak na 16Mpix jest tragiczny (stary desire 500 robił o niebo lepsze zdjęcia). Nie działa mi LTE. Mimo, że przetrzepałem chyba wszystkie ustawienia jakie mogłem. Poza tym po próbie OTA miałem bootloopa i musiałem odłączać baterię. Ostatecznie zdecydowałem, że MIUI Polska będzie chyba dobrym rozwiązaniem na te niespokojne czasy i rozwiąże przynajmniej część problemów. Bawiłem się trochę w Custom ROM-y na starszych telefonach, ale tutaj patrząc na mnogość opcji wgrywania chciałbym zapytać doświadczonych użytkowników jaką mi polecą drogę do wgrania nowego ROM. Załączam screen z telefonu i z góry dziękuję za porady Edit: LTE działa tylko na SIM2. Moja wiekowa karta z ery już się raczej nie nada na wycięcie do nano. ROM MIUI Polska rozwiązuje ten problem? Edited December 10, 2016 by Rogal2411 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 1 godzinę temu, Rogal2411 napisał: Na wstępie witam wszystkich serdecznie. Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Redmi Note 3 KATE. Chciałbym też dołączyć do rodzinki użytkowników MIUI Polska Problem polega na tym, że kupiłem telefon z drugiej ręki, ponoć po miesiącu używania. Stan wizualny faktycznie na to wskazuje. No ale do rzeczy. Śledziłem trochę forum i naczytałem się o syfiastych ROM-ach wgrywanych przez banggood (bo stamtąd został zakupiony telefon). Aparat jak na 16Mpix jest tragiczny (stary desire 500 robił o niebo lepsze zdjęcia). Nie działa mi LTE. Mimo, że przetrzepałem chyba wszystkie ustawienia jakie mogłem. Poza tym po próbie OTA miałem bootloopa i musiałem odłączać baterię. Ostatecznie zdecydowałem, że MIUI Polska będzie chyba dobrym rozwiązaniem na te niespokojne czasy i rozwiąże przynajmniej część problemów. Bawiłem się trochę w Custom ROM-y na starszych telefonach, ale tutaj patrząc na mnogość opcji wgrywania chciałbym zapytać doświadczonych użytkowników jaką mi polecą drogę do wgrania nowego ROM. Załączam screen z telefonu i z góry dziękuję za porady Edit: LTE działa tylko na SIM2. Moja wiekowa karta z ery już się raczej nie nada na wycięcie do nano. ROM MIUI Polska rozwiązuje ten problem? Pierwsze musisz prosić o odblokowanie bootloadera znajdziesz tutorial na forum. Jak bedziesz miał zgodę to odblokujesz. Jestes teraz na jakimś global dev. Polecam ci poradnik Redmi2 dzieki któremu sam odblokowałem i przeszedłem na miui polska. Jakby co to pisz na priv Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelK Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Co do karty SIM to dowiedz się u swojego operatora, czy nie masz możliwości jej bezpłatnej wymiany na nową. Jeśli karta jest naprawdę wiekowa to sama w sobie może nie obsługiwać LTE, z tym, że w tym przypadku nie powinna działać również w drugim porcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogal2411 Posted December 10, 2016 Author Share Posted December 10, 2016 21 minut temu, PawelK napisał: Co do karty SIM to dowiedz się u swojego operatora, czy nie masz możliwości jej bezpłatnej wymiany na nową. Jeśli karta jest naprawdę wiekowa to sama w sobie może nie obsługiwać LTE, z tym, że w tym przypadku nie powinna działać również w drugim porcie. Moja karta jest wycięta na micro. Drugi slot obsługuje tylko nano, testowałem go na innej, nowszej karcie. Zrobię tak jak mówisz Chociaż myślałem, że SIM sam w sobie nie ma nic do tego jakie pasma łapie telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 U mnie w karty sim z redbullmobile musiałem wymienić na najnowsze bo słaby zasięg lte i ciągle zrywało połączenia z Internetem.Też przycinałem wcześniej ale te starsze z redbullmobile są grubsze od tych nowszy i wzór mają inny.I teraz lte działa dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenon Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Dnia 10.12.2016 o 23:17, Rogal2411 napisał: Moja karta jest wycięta na micro. Drugi slot obsługuje tylko nano, testowałem go na innej, nowszej karcie. Zrobię tak jak mówisz Chociaż myślałem, że SIM sam w sobie nie ma nic do tego jakie pasma łapie telefon. Poza tym po próbie OTA miałem bootloopa i musiałem odłączać baterię Jak na Kate odłączyłeś baterię? otwierałeś go? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek87 Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Jak się złapie bootloopa po OTA to nie trzeba otwierać telefonu i odłączać baterii. Wystarczy zostawić tel w spokoju i jak poziom naładowania baterii spadnie do 15% to sam się włączy i wyskoczy komunikat o nie udanej aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogal2411 Posted December 21, 2016 Author Share Posted December 21, 2016 Dziękuję wszystkim za dotychczasową pomoc. LTE z nową kartą śmiga aż miło. Co do OTA, siedział w pętli ponad dwie godziny i zjadł niecałą połowę baterii. Nawet gdybym wiedział, że sam z niej wyjdzie poniżej 15% to i tak nie chciało by mi się czekać ;p Czekam na pozwolenie z dalekiego wschodu na odblokowanie btl... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Na bootloop pomaga po prostu przytrzymanie "Vol down" i "power" - wtedy tel wejdzie w tryb fastboot -> robisz flasha z nowym romem i tyle... Poczytaj temat o OTA fix - pewnie tam znajdziesz rozwiązanie na probelmy z fonem z BG Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzechuXX Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 11 godzin temu, Jimmy napisał: Na bootloop pomaga po prostu przytrzymanie "Vol down" i "power" - wtedy tel wejdzie w tryb fastboot -> robisz flasha z nowym romem i tyle... Poczytaj temat o OTA fix - pewnie tam znajdziesz rozwiązanie na probelmy z fonem z BG Powiedz mi czy udało Ci się zrobić flash z poziomu fastboot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 Z fastboot nie pójdzie flash, ale z fastboot wchodzisz w tryb EDL i wtedy zrobisz flash Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzechuXX Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 No właśnie do tego dążyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogal2411 Posted March 11, 2017 Author Share Posted March 11, 2017 (edited) Odkopuję Temacik bo w końcu mam glejt na odblokowanie. No ale za łatwo nie może być. MiFlash upiera się że "Current account is different from the account info on the device mode". W telefonie jestem na swoim koncie, więc niespecjalnie wiem co z tym zrobić teraz... Edit: tyle sie dowiedziałem http://en.miui.com/thread-379817-1-1.html Edited March 11, 2017 by Rogal2411 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts