Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem posiadaczem redmi 3x , problem wystepuje przy wgrywaniu china dev aby odblokować booloader. Wyskakuje: nieokreślony błąd (0xffffffff: ). Spotkał się ktoś z tym?

Na Redmi 3 odblokowanie poszło bez problemu, sprawdzałem na 2 różnych komputerach i na dwoch jest to samo. Ściągam oprogramowanie pod nazwę kodową Land.

Opublikowano

Sprawdz czy Telefon jest widziany w menadzerze urzadzeń :

- musi być w kontrolerach jako Qualcom ......cos tam cos tam ( bez błedów).

W Miflashu w trybie download musi byc oczywiscie na porcie COM ...

Generalnie jesli zrobisz wg poradnika Redmi2 powinno isc bez problemów.

Opublikowano (edytowane)

wszystkie sterowniki są zainstalowane, wcześniej jak już pisałem odblokowałem bootloader w redmi 3 bez problemu, a tu nietstety ciągle błąd.

Pod jaki telefon ściągać soft pod wersje Land czy hongami?

Edytowane przez TLH
Opublikowano (edytowane)

Po odistalowaniu starych i zainstalowaniu tego miflash dalej jest to samo.Telefon niewchodzi w tryb edl.

Edytowane przez TLH
Opublikowano

Wszystkiego juz próbowałem, wcześniej redmi 3 poszedł bez problemu, to samo z mi5, a tylko przy redmi 3x jest problem.

Opublikowano

Możesz podać link do tego miflasha chinskiego, nie mogę znaleźć. Komendami probowałem zwykłe odpalenie do trybu edl nastepuje reboot telefonu, komendami też,

Opublikowano
15 minut temu, TLH napisał:

Komendami probowałem zwykłe odpalenie do trybu edl nastepuje reboot telefonu, komendami też,

Jak nie możesz go do edl wprowadzić to chiński miflash nie pomoże. Kabel deep flash, jak go zrobić i uzyć masz w sąsiednim wątku "Zbrickowany telefon". 

Opublikowano
Dnia 10.12.2016 o 19:57, TLH napisał:

Dziękuję za pomoc :) . Zrobiłem kabel wszedł w tryb EDL i udało się wgrać oprogramowanie.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...