kyniu Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 (edited) 26 minut temu, art12 napisał: @kyniu wchodzisz w kontakty, przyciskasz przycisk funkcyjny, którym wyświetlasz aplikacje z pamięci i tam jest opcja importu kontaktów z różnych źródeł. Tapatalking z Mi Note 2 6/128 d dzieki E; a jeszcze takie dziwne pytanie. Da się wejść gdzieś w menu, tak jak to jest przy adroidzie? Edited December 16, 2016 by kyniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bishop Posted December 16, 2016 Author Share Posted December 16, 2016 (edited) 2 godziny temu, Mariusz Kowalski napisał: Wszystko było ok. Na moim kompie telefonu już nie widzi. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Gdzieś we wcześniejszych komentarzach w tym wątku był jakiś sposób na to. Wiec możesz sprawdzić. 1 godzinę temu, art12 napisał: @kyniu wchodzisz w kontakty, przyciskasz przycisk funkcyjny, którym wyświetlasz aplikacje z pamięci i tam jest opcja importu kontaktów z różnych źródeł. Tapatalking z Mi Note 2 6/128 A faktycznie zapomniałem o tym. 1 godzinę temu, kyniu napisał: dzieki E; a jeszcze takie dziwne pytanie. Da się wejść gdzieś w menu, tak jak to jest przy adroidzie? W narzędziach wchodzisz w ustawienia, potem w dodatkowe ustawienia i w przyciski tam możesz sobie ustawić różne funkcje pod klawisze funkcyjne zobacz sobie też ten wątek : https://miuipolska.pl/forum/forum/8-korzystanie/ Edited December 16, 2016 by Bishop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 Widocznie problem ze sterami, to wprowadz tel w edl za pomoca kabelka deep flash, jak go.zrobic masz pelno schematow na necie, na forum i yt.Jakbys sobie nie poradzil mimo opisow na forum czy pomocy uzytkownikow i tutkow to ja stawiam na nogi i unlockuje tel za pieniazki po wyslaniu do mnie tel ale o tym na pw jak cos. Trzymam kciuki, to nic trudneo wiec probuj.Sent from my MI 4LTE using TapatalkPowiem tak. Kolega przyszedł do mnie do biurka żebym mu na szybko wgrał miuipolska. No i z rozpędu pojechałem moim miflashem china dev. Dobrze kombinowałem tylko ze miflash nie był 2016.04.01. Bootloop. Redmi2 zrobiliśmy kabelek i fona podniosłem i wgrałem miuipolska. Okazało się nawet, ze miał odblokowany bootloader. Nigdy więcej nic na szybko i do tego w pracy. Dzięki Redmi2 za słowa wsparcia.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bishop Posted December 16, 2016 Author Share Posted December 16, 2016 5 godzin temu, Mariusz Kowalski napisał: Powiem tak. Kolega przyszedł do mnie do biurka żebym mu na szybko wgrał miuipolska. No i z rozpędu pojechałem moim miflashem china dev. Dobrze kombinowałem tylko ze miflash nie był 2016.04.01. Bootloop. Redmi2 zrobiliśmy kabelek i fona podniosłem i wgrałem miuipolska. Okazało się nawet, ze miał odblokowany bootloader. Nigdy więcej nic na szybko i do tego w pracy. Dzięki Redmi2 za słowa wsparcia. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pośpiech nigdy nie jest dobrym doradcą, jak to mówią "jak się człowiek spieszy, to się diabeł cieszy". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redmi3s PRO Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 (edited) OEM unlocking - jakie tam hasło trzeba podawać ? skąd je zabrać? ok, już mam Edited December 17, 2016 by Redmi3s PRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyniu Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 (edited) a jeszcze mam pytanie,, bo próbuje używać mi cloud, ale jak wchodzę na konto i chcę zrobić synchronizację to nie robi, ponieważ "brak karty sim/lub aktywacji" Wiecie może co z tym zrobić? Nie mogę wejść w mihome w telefonie tam przy koncie xiaomi, Nie mogę iby tylko zsynchronizować sms, bo jak chcę to musze zweryfikować numer, który weryfikowałem i nic dalej nie mogę zrobić... Jak wchodzę w aplikacje mi cloud i np wybieram kontakty, to cały czas jest "wpisywanie się" i nic... Na komputerze normalnie weryfikowałem numer i sms przychodził, a teraz nic nie mogę, nawet nie mam pola by wpisać jakiś kod.. I od razu na wstępie jak jestem na "Chmura xiaomi" to na górze jest "nie można zsynchronizować" Nie chcę otweirać nowego tematu w dziale użytkowanie xiaomi, ponieważ admin wszystko kasuje, choć mimo przeszukania tematów nie ma na nie odpowiedzi na moje pytanie.. Edited December 17, 2016 by kyniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mucik Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 A czy jest już gdzieś dostępna wersja TWRP na Redmi 4? Ktoś już instalował MIUI EU na "gołej czwórce"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bishop Posted December 19, 2016 Author Share Posted December 19, 2016 (edited) 2 godziny temu, mucik napisał: A czy jest już gdzieś dostępna wersja TWRP na Redmi 4? Ktoś już instalował MIUI EU na "gołej czwórce"? Jest przecież : Tu bezpośredni link do źródła : http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=419470&highlight=cofface%2BRedmi%2B4&mobile=2 Lub :https://www.androidfilehost.com/?fid=529152257862684190 Edited December 19, 2016 by Bishop 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mucik Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 4 minuty temu, Bishop napisał: Jest przecież : Tu bezpośredni link https://www.androidfilehost.com/?fid=529152257862684190 Dziękuję. Zaraz spróbuję zbootować Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatil Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 Dnia 14.12.2016 o 10:29, Maq napisał: Po zmianie Romu z China Stable na ten, znacznie spadła mi prędkośc pobierania aplikacji z Google Play, transfery rzedu 100KB/s, mimo że np. speedtest pokazuje z 21Mbps przy download. Lokalizacje w telefonie mam wybraną jako Polska, tak samo w koncie Mii, odpalałem też lokalizacje telefonu przez MiCloud i wskazuje poprawny adres. Wolny transfer mógłby wskazywac że pobiera dane z jakiegoś odległego serwera, ale lokalizacja w telefonie wygląda na ok. Tak więc z czym może być problem? Po samej instalacji miałem problem z ściąganiem plików przez przeglądarkę (od razu wywalało błąd pobierania), a niektóre aplikacje z marketu nie chciały się instalować (błąd z dostepem do ścieżki). Ale wystarczyło zresetować ustawienia SELinux przez TWRP. Jak się resetuje SElinux? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pw66 Posted December 24, 2016 Share Posted December 24, 2016 Witam wszystkich w Wigilię Bożego Narodzenia. Dzisiaj odblokowałem Redmi4 pro i wgrałem MIUI EU wg. poradnika Bishopa. Telefon kupiony u Xon24_eu. Oryginalnie wgrany china stable i na nim przeprowadzone odblokowanie. Wszystko działa ok (jak na razie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThimGrim Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Cześć, znalazłem chyba w końcu odpowiedni temat... Do rzeczy. Telefon kupiłem na gearbest i tak wyglądają informacje o telefonie (poproszę slajd pierwszy): Próbowałem odblokowywać bootloader "normalnymi" metodami przez MiFlashUnlock, ale udało mi się dojść tylko do 50% i nic nie chce ruszyć. Więc powiedzmy, że zatrzymuje mnie obecnie punkt 4 poradnika Bishopa. Tzn. nie mogę pobrać aktualizacji, ani wgrać jej przez "trzy kropeczki". Ktoś pomoże? Wiem, że święta, kolędy, choinka, ale miejsce dla obłąkanego wędrowca chyba się znajdzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 23 minuty temu, ThimGrim napisał: Cześć, znalazłem chyba w końcu odpowiedni temat... Do rzeczy. Telefon kupiłem na gearbest i tak wyglądają informacje o telefonie (poproszę slajd pierwszy): Próbowałem odblokowywać bootloader "normalnymi" metodami przez MiFlashUnlock, ale udało mi się dojść tylko do 50% i nic nie chce ruszyć. Więc powiedzmy, że zatrzymuje mnie obecnie punkt 4 poradnika Bishopa. Tzn. nie mogę pobrać aktualizacji, ani wgrać jej przez "trzy kropeczki". Ktoś pomoże? Wiem, że święta, kolędy, choinka, ale miejsce dla obłąkanego wędrowca chyba się znajdzie? Witaj Kupowałem u goldway odblokowalem tak sciaglem narzedzia:XiaoMiFlash pobralem rom dev china zainstalowalem przez ww program uruchomilem tel odblokowalem bootloader Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThimGrim Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 1 godzinę temu, tomiq napisał: Witaj Kupowałem u goldway odblokowalem tak sciaglem narzedzia:XiaoMiFlash pobralem rom dev china zainstalowalem przez ww program uruchomilem tel odblokowalem bootloader Ale skąd pobrałeś ten tom dev china? Ten tu?http://en.miui.com/download-320.html I wystarczy wypakować i dodać ścieżkę do Miflash? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatil Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Ale skąd pobrałeś ten tom dev china? Ten tu?http://en.miui.com/download-320.html I wystarczy wypakować i dodać ścieżkę do Miflash?Tak, analogicznie jak tu.http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/10752-KOMPENDIUM-WIEDZY-REDMI-3/3S/PRO---ROM,-BOOTLOADER,-RECOVERY,-ROOT,-FAQWysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThimGrim Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 (edited) 16 minut temu, fatil napisał: Tak, analogicznie jak tu.http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/10752-KOMPENDIUM-WIEDZY-REDMI-3/3S/PRO---ROM,-BOOTLOADER,-RECOVERY,-ROOT,-FAQ Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Stąd (http://en.miui.com/a-234.html) wybrałeś po prostu rom: Redmi 4 Latest China dev Version Fastboot a nie Redmi 4 Prime Latest China Developer (taki jak widzę masz) I wszystko hula? Chodzi mi o różnicę w nazwach romów - Redmi 4 a Redmi 4 prime Edited December 25, 2016 by ThimGrim Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatil Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Stąd (http://en.miui.com/a-234.html) wybrałeś po prostu rom: Redmi 4 Latest China dev Version Fastboot a nie Redmi 4 Prime Latest China Developer (taki jak widzę masz) I wszystko hula? Chodzi mi o różnicę w nazwach romów - Redmi 4 a Redmi 4 prime4 Prime to 4 Pro, więc wybrałem Prime. Bo mam 4 pro.Send from Redmi 4 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThimGrim Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 2 minuty temu, fatil napisał: 4 Prime to 4 Pro, więc wybrałem Prime. Bo mam 4 pro. Send from Redmi 4 Pro A czym tgz rozpakowywałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatil Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 A czym tgz rozpakowywałeś?Normalnie Bandzipem. Masz instrukcje w tym wpisie o Redmi 3.Send from Redmi 4 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
bird1003 Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 @tomiq czy przed instalacją china dev uruchamiałeś telefon i logowałeś się na konto xiaomi? Też kupiłem w Goldway zastanawiam się nad kolejnością? Rozumiem, że jak zainstaluje china dev to już niewiele zrobię z aktywacja telefonu na koncie xiaomi jezeli Chińczyk to zrobił wcześniej?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Nie logował się Ale to raczej nie ma znaczenia Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu TapatalkaChinese najpewniej tego nie robił Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bird1003 Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Czyli po wyjęciu z pudełka odrazu china dev via MiFlash?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 13 minut temu, bird1003 napisał: Czyli po wyjęciu z pudełka odrazu china dev via MiFlash? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bird1003 Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 TakWielkie dzięki !Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redmi3s PRO Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Hej, mam pytanie jak wgrać roota do redmi4pro, to jest jakiś program czy plik, istnieje jakiś poradnik ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 1 minutę temu, Redmi3s PRO napisał: Hej, mam pytanie jak wgrać roota do redmi4pro, to jest jakiś program czy plik, istnieje jakiś poradnik ?? przez twrp ściągnąć odpowiednie supersu wrzucić do telefonu i instalować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redmi3s PRO Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 (edited) 2 minuty temu, tomiq napisał: przez twrp ściągnąć odpowiednie supersu wrzucić do telefonu i instalować ok, a gdzie to mogę ściągnąć?? Edited December 25, 2016 by Redmi3s PRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThimGrim Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 (edited) Fuuuuk. Dobra, udało się to ustrojstwo odblokować. Wgrałem (na jakieś dziwne coś z gearbeast w wersji V8.0.5.0.MBECNDG) ROMa Redmi 4 Prime Latest China Developer stąd za pomocą Xiaomi MiFlasha 20160830. Po jego uruchomieniu oczywiście dłubałem się z waszymi poradnikami, aż w końcu zrobiłem factory reset i od razu wbiłem do opcji programistów, zaznaczyłem niezbędne opcje i w unlock status podłączyłem konto podając ID. NIGDZIE więcej nie wchodziłem, tylko do opcji programistów* . Tel. wyłączyłem, uruchomiłem fastboot i Mi Unlockiem pobranym stąd, kiedy już miałem zgodę na odblokowanie Mi Unlocka również ID i poszło. Teraz jadę z tym dalej... *a przy początkowych ustawieniach włączyłem tylko neta, a potem wszystko, co telefon chciał w unlock status, byłem też zalogowany wszędzie na stronkach Edited December 25, 2016 by ThimGrim Link to comment Share on other sites More sharing options...
bird1003 Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Factory reset i "wbicie do opcji programistów" robiłeś już na china dev?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Super daj znać jak poszło dalej Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu TapatalkaWysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu TapatalkaPrzesyłam super super pod twrpWysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu TapatalkaCoś się nie da zip przesłać. Sorry Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bishop Posted December 25, 2016 Author Share Posted December 25, 2016 (edited) 6 godzin temu, ThimGrim napisał: Cześć, znalazłem chyba w końcu odpowiedni temat... Do rzeczy. Telefon kupiłem na gearbest i tak wyglądają informacje o telefonie (poproszę slajd pierwszy): Próbowałem odblokowywać bootloader "normalnymi" metodami przez MiFlashUnlock, ale udało mi się dojść tylko do 50% i nic nie chce ruszyć. Więc powiedzmy, że zatrzymuje mnie obecnie punkt 4 poradnika Bishopa. Tzn. nie mogę pobrać aktualizacji, ani wgrać jej przez "trzy kropeczki". Ktoś pomoże? Wiem, że święta, kolędy, choinka, ale miejsce dla obłąkanego wędrowca chyba się znajdzie? Bo masz modyfikowany system musisz flashować i dopiero wgrać oficjalny chiński rom. Edited December 25, 2016 by Bishop Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThimGrim Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 (edited) 1 godzinę temu, bird1003 napisał: Factory reset i "wbicie do opcji programistów" robiłeś już na china dev? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak. Robiłem factory reset dlatego, bo wcześniej już na tym chinskim devie coś kombinowałem i chciałem mieć czyste konto. Swoją drogą- już wszystko zainstalowałem, od punktu 7 wszystko kropka w kropkę z Bishopem. Dzięki, Bishop! Hmmm... Prawie wszystko jest dobrze... Bo nie mam zamontowanej pamięci wewnętrznej USB i w zasadzie nie mogę nic zrobić... nawet aparatu użyć, a co dopiero wgrać aktualizację... I już działa, zrobiłem, tak jak szanowni użytkownicy 62bambula i Foorio opisali tutaj: Cytat 62bambula: W MI4c po aktualizacji skaner komunikuje: "zamontuj pamięć wewnętrzną USB przed użyciem" Być może ktoś spotkał się z tym problemem i mógłby pomócFoorio >>62bambula: Mialem tak przy pierwszej instalacji miuipolska na Redmi 4. Byla calkowity brak dostepu do pamieci wewnetrznej telefonu. Problem rozwiazalem. TWRP>Wyczysc>Formatuj Data>yes. Zrob koniecznie bckup przed tym zabiegiem. Edited December 25, 2016 by ThimGrim Link to comment Share on other sites More sharing options...
bird1003 Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 No tak, przed instalacją nowego ROMu zaleca się pełny wipeWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 A no masz racje Ja tak robiłem Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThimGrim Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 (edited) To mam jeszcze takie pytania dwa: - jak np. zrobić clear cache (albo clear cośtam :P) po ludzku? To znaczy w języku angielskim/polskim? Bo pod volume up i power mam takie chińskie coś, jak na screenie poniżej i nie bardzo wiem, co nacisnąć. Wiem, że mogę twrp uruchomić, ale umiem tylko jak komórkę podłączę do kompa i wywołam twrp przez Minimal ADB and Fastboot. - drugie pytanie. Wylogowałem się z konta xiaomi, ale wydaje mi się, że po np. uruchomieniu factory reset w początkowej konfiguracji telefonu, telefon automatycznie jakby orientuje się, że ten telefon jest przypisany do konta 12345... I jak się nie poda hasła, to się dalej nie ruszy. Telefon ma być prezentem, więc nie chciałbym, żeby takie coś spotkało kogoś, kto cośtam wyczyści (bo na tyle potrafi), a potem nie będzie mógł go uruchomić. Telefon się usuwa jakoś z konta xiaomi? Edited December 26, 2016 by ThimGrim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts