Niwre Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Cześć, Lte nie powraca po rozmowie telefonicznej. Tylko zostaje na 3g /h+ Sieć PLUS Wcześniej numer byl w play i przełączał się bezproblemowo. Lte załącza się po zrestartowanii telefonu a każde połączenie glosowe glosowe zbija do 3g i nie chce wrócić. Apn raczej odpadają może jakieś ustawienia Sieciowe. Proszę o pomoc. Dobrej nocy
mariusz.ur Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Ja w apn zmieniam Internet na plus , volte mam włączone , ale możesz wyłączyć volte i sprawdź
tpawel Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Nic nie zrobisz. To jest błąd w sieci, najlepsze jest to że nadajnik obok będzie już ok. A jak wyłaczysz i włączysz transmisje danych to nie wraca? Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka 1
Niwre Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2016 Nie pomogło tylko wyłączenie i włączenie telefonu przywraca lte. Może jak włożę kartę to innego telefonu to pójdzie i rozwiąże problem z siecią. Spróbuję i coś napiszę . Apn próbowałem plus i Internet nie pomagało.
Niwre Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2016 1 godzinę temu, tpawel napisał: Nic nie zrobisz. To jest błąd w sieci, najlepsze jest to że nadajnik obok będzie już ok. A jak wyłaczysz i włączysz transmisje danych to nie wraca? Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Miałeś rację inny nadajnik i bangla:)
tpawel Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Miałeś rację inny nadajnik i bangla:)Spróbuj jeszcze z trybem samolotowym powinno wrócić. Niestety mecze się w Orange z tym samym. O ile w Plusie to kwestia niektórych nadajników o tyle w Orange jest koszmar na całej sieci. Po rozmowach co prawda szybko wraca do 4g,ale jak tak ot poprostu stracisz zasięg LTE i zrzuci Cię do 3g to nie potrafi wrócić spowrotem. Nieraz i pół godziny siedzi. Temat znany w Orange, przyznają się sami do tego że jest problem. Pod tym względem Play wymiata, ale oni tak naprawdę mają najnowszą siec,do tego 3g to w większości u nich roaming za który sami płacą, więc zależy im żeby telefon szybko wrócił do macierzystego LTEWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
Cosmo77 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Jestem w Play i też jest problem z szybkim przejściem na LTE po rozmowie. Jest to tym dłuższe im słabszy sygnał.
fred Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 I prawidłowo maksymalna przepustowość LTE szybkom maleje ze słabnięciem sygnału. Zatem racjonalne jest pozostać na 3G.
Rekomendowane odpowiedzi