Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Lte nie powraca po rozmowie telefonicznej. Tylko zostaje na 3g /h+

Sieć PLUS

Wcześniej numer byl w play i przełączał się bezproblemowo.

Lte załącza się po zrestartowanii telefonu a każde połączenie glosowe glosowe zbija do 3g i nie chce wrócić.

Apn raczej odpadają może jakieś ustawienia Sieciowe.

Proszę o pomoc. Dobrej nocy

Opublikowano

Nic nie zrobisz. To jest błąd w sieci, najlepsze jest to że nadajnik obok będzie już ok. A jak wyłaczysz i włączysz transmisje danych to nie wraca?

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano

Nie pomogło tylko wyłączenie i włączenie telefonu przywraca lte. Może jak włożę kartę to innego telefonu to pójdzie i rozwiąże problem z siecią. Spróbuję i coś napiszę . 

Apn próbowałem plus i Internet nie pomagało. 

Opublikowano

1 godzinę temu, tpawel napisał:

Nic nie zrobisz. To jest błąd w sieci, najlepsze jest to że nadajnik obok będzie już ok. A jak wyłaczysz i włączysz transmisje danych to nie wraca?

Miałeś rację inny nadajnik i bangla:)

Opublikowano

Miałeś rację inny nadajnik i bangla:)

Spróbuj jeszcze z trybem samolotowym powinno wrócić. Niestety mecze się w Orange z tym samym. O ile w Plusie to kwestia niektórych nadajników o tyle w Orange jest koszmar na całej sieci. Po rozmowach co prawda szybko wraca do 4g,ale jak tak ot poprostu stracisz zasięg LTE i zrzuci Cię do 3g to nie potrafi wrócić spowrotem. Nieraz i pół godziny siedzi. Temat znany w Orange, przyznają się sami do tego że jest problem. Pod tym względem Play wymiata, ale oni tak naprawdę mają najnowszą siec,do tego 3g to w większości u nich roaming za który sami płacą, więc zależy im żeby telefon szybko wrócił do macierzystego LTE

Opublikowano

I prawidłowo maksymalna przepustowość LTE szybkom maleje ze słabnięciem sygnału. Zatem racjonalne jest pozostać na 3G.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...