Skocz do zawartości

Google play - prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem na aukcji na allegro Xiaomi Redmi 4 pro. Wgrałem do niego google play.......ale za każdym razem jak chce dodać konto pojawia się, że serwery google są nieosiągalne, nie można się z nimi połączyć. I tak z każdym kontem, nawet ustawienia fabryczne nie pomogły. Co mam zrobić ?

Opublikowano

Wskazałem plik twrp po ścieżce (nie był w tym samym katalogu) i niby pierwszy krok ok a jak robię boot to :

C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot boot C:\Users\macie\Downloads\twrp.img
downloading 'boot.img'...
OKAY [  0.726s]
booting...
FAILED (status read failed (Too many links))
finished. total time: 0.823s

Opublikowano

Zrobiłem tak, ale wciąż otrzymuję :

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Minimal ADB and Fastboot>fastboot devices
'fastboot' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

Taka komenda na każde polecenie :( opadam już z sił.

Teraz pokazuje z kolei (remote: dtb not found) przy próbie ostatniej komendy.

Opublikowano

Ale z jakiej lokalizacji odpalasz to fastboot? Bo ścieżka ... \Start Menu\Programs\Minimal ADB and Fastboot  to raczej wskazuje na folder ze skrótami w menu Start. Uruchom fastboot z właściwego folderu z plikiem .exe

Opublikowano
56 minut temu, kanarus1 napisał:

Zrobiłem tak, ale wciąż otrzymuję :

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Minimal ADB and Fastboot>fastboot devices
'fastboot' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

Taka komenda na każde polecenie :( opadam już z sił.

Teraz pokazuje z kolei (remote: dtb not found) przy próbie ostatniej komendy.

Zwróć uwagę jak nazywa się plik twrp, jeżeli jest  np "TWRP nikel" zmień nazwę na samo "twrp"

Opublikowano

Może to Ci pomoże pobierz to Recovery.rar  rozpakuj np. na pulpicie Plik z twrp wrzuć do rozpakowanego folderu i zmień jego nazwę na "recovery" uruchom telefon w trybie fastboot i odpal komendę widoczną na screenie, dalej dowolny klawisz , nie trzeba żadnych komend wpisywać, po chwili telefon powinien Ci się uruchomić w TWRP

recovery.png

Opublikowano (edytowane)

10 minut temu, kanarus1 napisał:

Też nie działa. Po komendzie aby nacisnąć klawisz i telefon przejdzie w tryb TWRP, telefon się wyłącza i nic. Trzeba go włączyć spowrotem.

No to włącz go ale z przyciskiem volume up+power lub jak telefon załaduje system to z poziomu telefonu wejdz w aktualizacje trzy kropeczki i jest komenda uruchom w recovery

Edytowane przez wojtekmarchewka
Opublikowano

China ale wypełniałem ten formularz na Xioami przyszło mi potwierdzenie pozytywne i przez usb zrobiłem to w programie i było 100% zakończone sukcesem :/

Opublikowano
7 minut temu, kanarus1 napisał:

Ale w pc odinstalowac ? Telefon przywracać do stanu pierwotnego czy zostawić jak jest ?

całą operacje wykonać tylko na pc, telefon zostawiasz w spokoju, usuń wszelkie sterowniki z PC związane z Redmi 4 i twoimi wcześniejszymi które miałeś może Ci się gryzą

Opublikowano

Czyli teraz masz tylko minimal adb i ewentualnie MiFlash? Jeśli tak to włącz tel w trybie fastboot i podepnij pod kompa niech zainstaluje sterowniki na nowo i wtedy odpal minimal adb i wpisz fastboot devices, jeśli Ci coś tam wyskoczy to flashuj twrp. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...