edea Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) Bardzo proszę o pomoc. Kupiłam nowy telefon Redmi 3 Pro Prime. od sprzedawcy dostalam informacje czy ma mi zrobic kontrole jakosci i czy ma wgrac multi-language i PlayStore "Please leave us message if you want a sealed box. Otherwise we will unseal the box to do "Quality Control" and flash the multi-language ROM! The original box from Xiaomi and Meizu is sealed. It's only with English and without "Play Store"." Ja jestem prostym uzytkownikiem telefonu bez wnikania w zmienianie zawartosci. Troszke poczytalam i zagubilam sie w gaszczu tego wszystkiego. Ale chcialabym miec sprawny, dobry telefon z aktualizacjami. Bardzo prosze o podpowiedz. dziekuje. Edytowane 30 Listopada 2016 przez edea
zielonyBB Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 Koleżanko, z całym szacunkiem do płci pięknej. Dlaczego wybrałaś Xiaomi ? Tak to już jest z tymi naszymi telefonami że jest spora szansa że jakieś grzebanie będzie konieczne. Jeśli jeszcze nie jest za późno to poproś sprzedawcę żeby wgrał soft Global stable lub beta (różnią się poziomem poprawek i nowych funkcji oraz częstotliwością aktualizacji OTA). Global ma język PL oraz full pakiet od Google. Czy sprzedawca jednak wgra prawdziwy Global czy może jakieś syf MIUI to już raczej na 100℅ okaże się jak telefon przyjedzie. Tak czy siak, powodzenia Wysłane z MI5 2
FromWP Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 30 minut temu, edea napisał: "Please leave us message if you want a sealed box. Otherwise we will unseal the box to do "Quality Control" and flash the multi-language ROM! The original box from Xiaomi and Meizu is sealed. It's only with English and without "Play Store"." Jeżeli chcesz mieć telefon działający od razu bez problemów to powinien ci wgrać oficjalny rom global (stable lub dev) w którym już jest google play i inne usługi googla i będą automatyczne aktualizacje ota. Nie wiadomo co sprzedawca ma na myśli pisząc "multi-language ROM". Napisałaś posta w dziale innego telefonu Redmi 3s, 3pro to trochę inny model.
wojtekmarchewka Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 No właśnie tak czytam i się zastanawiam o jaką kontrolę jakości chodzi Tak jak napisał kolega @zielonyBB poproś o wgranie zwykłego Globala, który ma to wszytko o czym Chińczyk pisze, jeżeli nie jest wstanie albo wgrywa jakiś syf to lepiej niech prześle tak jak oryginalnie dostał, dalej Ci pomożemy
edea Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Opublikowano 22 Listopada 2016 Dzieki za odpowiedz. Troche czuje sie tutaj jak "blondynka" (nie obrazajac blondynek) czytajac co nalezaloby zrobic A nawiazujac do @zielonyBB - bo jednak lubie sie czegos nauczyc, tylko nie jestem pewna czy mnie to troszke nie przerasta Zobaczymy Licze ewentualnie na "dalsza wspolprace". I dzieki za wyrozumialosc
ZduneX25 Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Rekomendowane odpowiedzi