Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Zastanawiam się nad instalacją wersji stable 8.0.5.0 nie znalazłem jednoznacznych opinii o tym sofcie także prosiłbym użytkowników używających tego softu o jakieś opinie. Na razie na telefonie jest 7.5.2.0 który jest stabilny i bezproblemowy. Warto zrobić update z 7.5 do 8.0?

Edited by kamillm
  • Like 1
Posted
6 minut temu, Antyhaker napisał:

Ile ludzi tyle opinii, więc po prostu zrób kopię i sprawdź sam. Ja narzekać nie mogłem.

Tak chyba zrobie, nawet nie bede robil kopii bo leci do mnie nowy mi4c, wiec zainstaluje na nim od razu 8.0

• Like 2
Posted

Wydaje mi się, że bateria trochę gorzej trzyma na MIUI 8. Poza tym wszystko działa ok i bezproblemowo. Na stronie MIUI jest już wersja 8.1.1.0.LXKCNDI ale na razie tylko 'chińczyk' - trzeba czekać na wydanie xiaomi.eu

Posted
1 godzinę temu, krss32 napisał:

Wydaje mi się, że bateria trochę gorzej trzyma na MIUI 8

Jesli bateria pociagnie mi 2 dni przy uzytkowaniu, pare razy na dzien po kilka minu internet plus pare smsow i moze z jedna rozmowa z 5 minut to nie robi mi to roznicy ;]

• Like 1
Posted (edited)
Dnia 21.11.2016 o 19:10, krss32 napisał:
Wydaje mi się, że bateria trochę gorzej trzyma na MIUI 8. Poza tym wszystko działa ok i bezproblemowo. Na stronie MIUI jest już wersja 8.1.1.0.LXKCNDI ale na razie tylko 'chińczyk' - trzeba czekać na wydanie xiaomi.eu

Jest wersja od Xiaomi.eu z 21.11 xiaomi.eu_multi_MI4c_V8.1.1.0.LXKCNDI_v8-5.1.zip

Tu jest changlelog z wersji Stable China MIUI 8 China Stable ROM V8.1.1.0.LXKCNDI for Mi 4c Released

Cytat
Changelog:
Highlights
New - Three-fingered swipe for screenshots (08-09)
New - The app order in quick sharing is dynamically sorted by usage frequency (09-13)

Phone
New - Set your Lock screen wallpaper as the conversation background (09-13)

Contacts
Optimization - Opening contacts in Messaging (08-19)

Lockscreen, Status Bar, Notification Bar
Optimization - Saved networks aren't shown in the network list (08-05)
Optimization - LED notification light turned off by default in permissions (08-05)
Optimization - Improved layout for text descriptions of Wallpaper Carousel (08-09)
Optimization - Tap the date in the status bar to open Calendar (09-07)
Optimization - Swipe down for toggles, rearrange toggles (09-20)
Fix - Holding a notification didn't give any results (08-19)
Fix - Notification shade issues in Second space (08-31)
Fix - Status bar wasn't working properly with third party themes in some cases (09-01)
Fix - Issues with volume level notification in Second space when using earphones (09-05)
Fix - Weather widget issues (09-20)

Home screen
Optimization - Changing wallpaper in editing mode (08-19)
Optimization - Hold the empty spot on the Home screen to enter the editing mode (09-06)
Optimization - Exit recents automatically to take a call (09-13)
Fix - Issues with icons after reflashing the device (08-08)
Fix - FC issues in hidden notes (08-15)
Fix - Device didn't respond after updating and rebooting (09-06)
Fix - FC issues when switching between themes (09-06)
Fix - Messaging app icon wasn't marked when messages were received in Second space (09-20)
Fix - Time flashed in status bar when pressing Home button (09-27)
Fix - Time wasn't shown in status bar in some cases (09-27)

Gallery
New - Three-fingered swipe for screenshots (08-09)
New - Slide down to exit fullscreen preview (08-30)
New - Turn off screenshot sound in screenshot settings (08-31)
New - The app order in quick sharing is dynamically sorted by usage frequency (09-13)

Music
New - Major design improvements (08-09)
New - Revamped personal radio and recommendations (09-13)

Weather
Optimization - Real-time weather alerts and monitoring (11-08)

Settings
New - Introducing Privacy protection password (10-12)

Market
New - Mi Account info in Profile (08-23)
Optimization - Card design for updates (08-23)
Optimization - Search bar format (08-23)
Optimization - Automatic updates stopped after deleting the update package downloaded previously (09-06)
Fix - Installation process slowed down in some cases (08-23)
Fix - Couldn't delete paused downloads when choosing not to delete APKs automatically in the Settings (08-23)
Fix - Download progress went over 100% in some cases (08-23)

Permissions Manager
New - Manage triggered start to avoid launching apps when you don't want to (08-05)
New - Added permissions for Lock screen and background notifications (08-19)
New - A pop-up will appear when an app is launching another app (08-22)

Recorder
New - Delete synced recordings from the device keeping them in the cloud (09-13)
Optimization - Record music in stereo quality (09-06)

Calendar
New - The card with historic events can be added in the settings (08-05)
New - Extended Chinese features in calendar (08-11)
New - Calendar can get info about flights and train tickets from the messages automatically (08-23)
New - Current week is numbered in the "Week" view (08-23)
New - Long press a card to copy, paste, and share with friends (09-20)
Fix - Gmail sync issues (09-20)

Data Usage
New - Display off-peak data usage in Notification shade (09-26)
Clock / Calculator
New - C button clears current calculation, AC clears all history (08-17)
New - Automatic font size adjustments for the numbers you enter (08-17)
New - Long press the numbers to convert them to the Chinese financial characters (08-17)
Optimization - Colored backgrounds for Alarm (08-23)

MI Wallet
New - Quick pay QR codes (08-05)
New - Get credit card bills from messages manually when it can't be done automatically (09-06)
New - Security risks in the bank card list (09-06)
Optimization - New layout for bank cards (08-05)
Optimization - Cache feature for Mi Wallet for faster loading (08-05)
Optimization - Credit card bills (08-10)
Optimization - Bank card deductions page (08-10)
Fix - Issues with UI after unsuccessful attempts to add cards (08-05)
Fix - Mail crashed while reading emails with bills & financial details (08-05)
Fix - Back button in the Settings (08-10)
Fix - Bank logos weren't shown in the list in some cases (09-06)
Fix - Names on China Guangfa Bank cards weren't recognized correctly (09-06)

Quick Ball
New - Swipe to the edge of the screen to hide Quick ball (09-08)

Wysłane z mojego Mi-4c

Edited by slimozis
Posted
Dnia 21.11.2016 o 12:37, kamillm napisał:

Zastanawiam się nad instalacją wersji stable 8.0.5.0 nie znalazłem jednoznacznych opinii o tym sofcie także prosiłbym użytkowników używających tego softu o jakieś opinie. Na razie na telefonie jest 7.5.2.0 który jest stabilny i bezproblemowy. Warto zrobić update z 7.5 do 8.0?

A jaki czas pracy masz na 7.5.2.0? Jest spora różnica w czasie działania w porównaniu do 8?

Posted

Mam tę 8.1.1 i pierwszy problem aplikacja pogody nie chce dodać lokalizacji. Próbowałem różnych opcji ale zawsze ten sam rezultat.
b53bc9e3f69dbf15d03c906947e37f38.jpg
Edit: Podobno to problem globalny zobaczę czy się to zmieni.
Wysłane z mojego Mi-4c

Posted
7 godzin temu, slimozis napisał:

Mam tę 8.1.1

Mysle, ze narazie nie ma sensu tego instalowac. Jak patrze 8.0.5.0 ma najwiecej pobran ze wszystkich softow do mi4c, wiec cos musi w tym byc, ponad 10k pobran.

Wiec albo 7.5.2.0 albo 8.0.5.0

• Like 1
Posted (edited)
2 godziny temu, kamillm napisał:

Mysle, ze narazie nie ma sensu tego instalowac. Jak patrze 8.0.5.0 ma najwiecej pobran ze wszystkich softow do mi4c, wiec cos musi w tym byc, ponad 10k pobran.

Wiec albo 7.5.2.0 albo 8.0.5.0

To co piszesz nie ma sensu ilość pobrań o niczym nie świadczy :) Też pobrałem zainstalowałem i odinstalowałem i wróciłem do DEV. Teraz mam tę wersję 8.1.1 ale widzę że już leci na MI4C OTA 8.1.2 więc coś jest na rzeczy.

Screenshot_2016-11-24-04-08-36-496_com.android.settings.png

Screenshot_2016-11-24-02-27-09-474_com.android.updater.png

Edited by slimozis
Posted
11 minut temu, slimozis napisał:

ilość pobrań o niczym nie świadczy

świadczy o tym, że jest duże zainteresowanie softem i dużo osób go instaluje, skoro byłby powiedzmy pełen bugów, to kto by ściągał i instalował. Wiem, ze sama ilosc pobran idealnie nie okresla czy soft jest super za***isty, ale o czyms zawsze swiadczy

Posted
9 godzin temu, Antyhaker napisał:

Naprawdę trzeba to tłumaczyć? :P

MIUI 7 jest jeszcze dluzej dostepny a ma duzo mniej pobran. Nie trzeba tlumaczyc, luzna dyskusja.

Posted
Jakieś opinie o 8.1.1?

Bez zastrzeżeń, brak problemów.

Wysłane z mojego Mi-4c

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 26.11.2016 o 00:17, slimozis napisał:

Bez zastrzeżeń, brak problemów.

Wysłane z mojego Mi-4c

Naprawde, nic odnonie 8.1.1 wszystko dzialalo super? Nic sie nie wieszalo, nie bylo krzakow, bede dzis robil mi4c i zastanawiam sie co wrzucic 8.0.5.0 czy 8.1.1

Posted
24 minuty temu, kamillm napisał:

Naprawde, nic odnonie 8.1.1 wszystko dzialalo super? Nic sie nie wieszalo, nie bylo krzakow, bede dzis robil mi4c i zastanawiam sie co wrzucic 8.0.5.0 czy 8.1.1

Jest wersja 8.1.2 i też do niej nie mam zastrzeżeń.

Posted

4 godziny temu, Eduardo napisał:

Wracam do wersji rozwojowej. Jak będzie chwila to wrócę do stabilnej.

Jak zmieniasz wersję dev na stable i na odwrót to proponuję zrobić Miflash. Ja nie robiłem, tylko wipe w twrp i mi na stable wywalał błędy launcher ;) 

Posted

@slimozis 

@Eduardo wczoraj zainstalowalem 8.1.2 pierwszy blad to gdy przytrzymam palcem na pulpicie to launcher sie zawiesza ;] Druga sprawa nie wiem czy to akurat ta wersja softa, czy wszytskie tak maja. Korzystam z aplikacji BateryBot Pro ktora wyswietla informacje o baterii, mam wylaczone oszczedzanie energii, profile baterii itp. itd. mam zalozona klode na ta aplikacje, gdy biore wyszczysc wszystkie aplikacje z pamieci to mimo ze jest klodka powiadomienie od tej apki znika (na zwyklym androidzie dziala jak powinno czyli powiadominie ciagle), oczywiscie aplikacja z listy aplikacji nie ginie normalna sprawa, czy cos z MIUI?

Posted
@slimozis 
@Eduardo wczoraj zainstalowalem 8.1.2 pierwszy blad to gdy przytrzymam palcem na pulpicie to launcher sie zawiesza ;] Druga sprawa nie wiem czy to akurat ta wersja softa, czy wszytskie tak maja. Korzystam z aplikacji BateryBot Pro ktora wyswietla informacje o baterii, mam wylaczone oszczedzanie energii, profile baterii itp. itd. mam zalozona klode na ta aplikacje, gdy biore wyszczysc wszystkie aplikacje z pamieci to mimo ze jest klodka powiadomienie od tej apki znika (na zwyklym androidzie dziala jak powinno czyli powiadominie ciagle), oczywiscie aplikacja z listy aplikacji nie ginie normalna sprawa, czy cos z MIUI?

Jak chce Ci się to sprawdź czy jak zrobisz Miflash i zainstalujesz 8.1.2.0 na czysto to będzie ten błąd launcher wywalac , też mam ten błąd ale myślałem że to wina tego że przeszedłem z dev na stable.

Wysłane z mojego Mi-4c

Posted
1 minutę temu, slimozis napisał:

Jak chce Ci się to sprawdź czy jak zrobisz Miflash

Dokładnie o co chodzi? Co mam wgrac miflashem? Tez wgrywalem z dev na stable. Z tym ze xiaomi.eu to juz przez TWRP ale wipe robilem przed i po instalacji. Wydaje mi sie ze blad w sofcie. I tak uzywam nova launcher wiec mi to nie przezkadza ;]

Posted
Dokładnie o co chodzi? Co mam wgrac miflashem? Tez wgrywalem z dev na stable. Z tym ze xiaomi.eu to juz przez TWRP ale wipe robilem przed i po instalacji. Wydaje mi sie ze blad w sofcie. I tak uzywam nova launcher wiec mi to nie przezkadza ;]

Miflash format telefonu, na czysto 8.1.2.0 bo może ten wipe to za mało Ale pewnie masz rację i ten błąd launchera poprawią w 8.1.3.0 w przyszłym roku Ja sprawdziłem Pixel Launcher, jeden błąd jest nie można wyłączyć "sugerowanych aplikacji" bo się wysypuje ale tak to działa.

Wysłane z mojego Mi-4c

Posted

No to póki co wstrzymam się z aktualizacją, jak będzie nieco więcej czasu to pobawię się w sprawdzanie rom. Póki co aktualny dev zastosowałem i jakoś działa.

Posted (edited)
Dnia 12/6/2016 o 12:03, Eduardo napisał:

No to póki co wstrzymam się z aktualizacją, jak będzie nieco więcej czasu to pobawię się w sprawdzanie rom. Póki co aktualny dev zastosowałem i jakoś działa.

Sprawdzałem te ostatnie wersje stabilne i faktycznie coś tam zawsze jest nie tak. Z racji że aktualizacjie dla stable są kiedy są zdecydowanie zostaje przy rozwojowej, jak coć jest źle to po tygodniu zazwyczaj napraią.Pozdrawiam.

Edited by slimdick
Posted (edited)
8 minut temu, slimdick napisał:

Sprawdzałem te ostatnie wersje stabilne i faktycznie coś tam zawsze jest nie tak. Z racji że aktualizacjie dla stable są kiedy są zdecydowanie zostaje przy rozwojowej, jak coć jest źle to po tygodniu zazwyczaj napraią.Pozdrawiam.

Wgralem 8.2.1 stable - jak na razie bledow zadnych nie zauwazylem. Wszystko dziala jak powinno - po kliku restaratch i dodaniu wiecej aplikacji do klodek nic juz sie nie ususwa.

Edited by kamillm
Posted
5 minut temu, kamillm napisał:

Wgralem 8.2.1 stable - jak na razie bledow zadnych nie zauwazylem. Wszystko dziala jak powinno - po kliku restaratch i dodaniu wiecej aplikacji do klodek nic juz sie nie ususwa.

Czyli już nie masz błędu w launcher o którym wyżej pisłeś ?

Posted

@kamillm może dobrym pomysłem było by zmienić tytuł wątku na jakiś opinie o stable v8 bo jak widzisz treści dotyczą też innych wersji.Pozdrawiam.

Posted
47 minut temu, manix1960 napisał:

Powiedzcie mi skąd pobrac aktualną wersję romu ?? Bardzo proszę o link .

Są tam gdzie zawsze na xiaomi.eu. https://xiaomi.eu/community/threads/6-12-8.36620/

DOWNLOAD WEEKLY
https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=134581
https://megadysk.pl/f/6.12.8
http://miuif.celogeek.com/6.12.8/

DOWNLOAD STABLE (NO WEEKLY UPDATES)
https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=36337
https://megadysk.pl/f/STABLE_MIUIv8

Posted
Dnia 9.12.2016 o 14:39, slimdick napisał:

Czyli już nie masz błędu w launcher o którym wyżej pisłeś ?

Nie wiem, nie uzywam systemowego. Mam nova launcher. Pomysle nad zmiana tytulu

Posted

Używa ktoś wersji 8.1.2? Są jakieś widoczne zmiany? Zmieniło się coś w zarządzaniu bateria? Myślę nad powrotem z CM i zastanawiam się nad tą wersja stable.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...