Skocz do zawartości
  • 0

Liczba powiadomień na ikonie

Pytanie

Opublikowano

Panowie i Panie,

mam taką sprawę. Jak wiadomo po nadejściu np. maila na ikonie Gmaila pojawia się cyferka "1", itd, itd. Chciałbym dowiedzieć się, czy istnieje sposób, aby po skasowaniu powiadomienia z panelu powiadomień cyferka na ikonie została? Bo jak na razie to takie rozwiązanie jakie jest (skasowanie powiadomienia czyści cyfrę), jest dla mnie trochę bez sensu. Ktoś coś?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, paveu napisał:

Panowie i Panie,

mam taką sprawę. Jak wiadomo po nadejściu np. maila na ikonie Gmaila pojawia się cyferka "1", itd, itd. Chciałbym dowiedzieć się, czy istnieje sposób, aby po skasowaniu powiadomienia z panelu powiadomień cyferka na ikonie została? Bo jak na razie to takie rozwiązanie jakie jest (skasowanie powiadomienia czyści cyfrę), jest dla mnie trochę bez sensu. Ktoś coś?

Dlaczego bez sensu? Bez sensu jest Twój tok rozumowania.

Zapoznałeś się z powiadomieniem, czy wiadomością, usunąłeś powiadomienie, czyli nie ma więcej nowych wiadomości. Cyferka na ikonie oznacza nowe powiadomienie. Skoro je przeczytałeś, to już nie jest nowe, czy tak...?

• 0
Opublikowano

Czy bez sensu? 

Dostaję maila, nie mam czasu go teraz przeczytać, dlatego kasuję powiadomienie bez czytania wiadomości (albo nie mam warunków do przeczytania tego, a nie chcę, żeby ktoś to powiadomienie zobaczył), a cyfra na ikonie wskazuje mi, że w aplikacji mam nieprzeczytaną wiadomość. To samo jest z smsem czy każda inną wiadomością, nieodebranym połączeniem. Dokładnie tak działa to w TeslaUnread, dodatku do Nova Launcher. I wydaje mi się, że to jest właśnie prawidłowe działanie takiego zliczania. 

Ogólnie mówiąc to poszperałem w necie i na en.miui.com jest wiele głosów takich jak mój. Ludzie raczej śmieją się, że programiści MIUI nie ogarnęli jeszcze czegoś, co ogarnęli programiści TeslaUnread :)

• 0
Opublikowano

Idąc tym tokiem rozumowania to jest wiele dodatków nieogarnietych przez MIUI. Taki launcher Nova to jeden główny produkt programistów i zawiera tonę dodatków a to tylko launcher. Można by tak wyliczyć wszystkie podstawowe aplikacje na Androida, że zawsze znajdziesz w GP do pobrania aplikację o większych możliwościach niż stock. Niestety raczej trudno by MIUI miał w każdej swojej aplikacji wszystko to co mają alternatywy z GP lub to co chcą ludzie.

Wysłane z mojego MI 5

• 0
Opublikowano

Ja nie neguję rozwiązania z MIUI. Po prostu zastanawiało mnie, czy działa to tak jak powinno i czy da się to zmienić. 

A tok rozumowania, że MIUI tego nie ogarnęło jest zapożyczony z en.miui.com ;)

Wobec powyższego wszystko jest już jasne, temat do zamknięcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...