Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, kupiłem sobie kabel BlitzWolf reversible 2 metry i tak jakoś się złożyło, że mój redmi trzyma znacznie gorzej. 20 minut na ekranie i z włączonym wi-fi, tel praktycznie nie używane i od 100% spadło do 85%.

Moje pytanie brzmi, czy długość kabla ma wpływ na to czy bateria będzie dłużej trzymała?

Moje oprogramowanie miui polska 6.10.13

Screenshot_2016-10-17-12-30-19-073_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2016-10-17-12-30-42-882_com.miui.securitycenter.png

Edytowane przez Rafał G
Opublikowano (edytowane)

No oczywiście. Mając dłuższy kabel, elektrony wychodzące z ładowarki tracą pęd po drodze na większej odległości, więc docierają do telefonu już z mniejszą energią, są po prostu słabsze. A jeszcze druga rzecz że dłuższy kabel z reguły jest bardziej poskręcany, więc elektrony które się nie wyrabiają na zakrętach również muszą zwalniać.Co za tym idzie? Elektronów w baterii może i jest tyle samo, ale są już bardziej "zmęczone" podróżą, dlatego telefon trzyma krócej.

Dlatego więc, najlepiej mieszkać blisko elektrowni, a także używać JAK NAJKRÓTSZYCH KABLI do ładowania.

cieszę się że mogłem pomóc.

ps. to prawda.

Edytowane przez wtbn
  • Like 4
Opublikowano (edytowane)

Jest jeden trick. Należy położyć telefon znacznie niżej niż ładowarka jest wpięta do ściany, wtedy podróż elektronów wspierana jest grawitacyjnie. Tylko najlepiej wtedy skierować gniazdo ładowania telefonu w górę, żeby nie było splątanego kabla

Edytowane przez wtbn
  • Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, wtbn napisał:

Jest jeden trick. Należy położyć telefon znacznie niżej niż ładowarka jest wpięta do ściany, wtedy podróż elektronów wspierana jest grawitacyjnie.

Już go nie wkręcaj dłużej.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Rafał G napisał:

ze stockowych appek została mi tylko galeria.

To niestety może być jeden z powodów nadmiernego zużycia. 

3 minuty temu, Rafał G napisał:

Panowie proszę poważnie. O elektryczności wiem tylko tyle, że prąd mnie nie lubi i kopie mnie wszystko co innych nie kopie :/

Ale zdrowy rozsądek można mieć bez wiedzy, kabel nie ma tu nic do rzeczy (niezależnie od długości czy grubości).

Opublikowano
20 minut temu, wtbn napisał:

elektrony które się nie wyrabiają na zakrętach również muszą zwalniać

8 minut temu, wtbn napisał:

Jest jeden trick. Należy położyć telefon znacznie niżej niż ładowarka jest wpięta do ściany, wtedy podróż elektronów wspierana jest grawitacyjnie. Tylko najlepiej wtedy skierować gniazdo ładowania telefonu w górę, żeby nie było splątanego kabla

3 minuty temu, wtbn napisał:

jestem inżynierem po wydziale elektrycznym

Masz wrodzony talent, ale zły wydział wybrałeś, trzeba było iść na filozofię :D

• Like 2
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...