Rafał G Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Cześć, kupiłem sobie kabel BlitzWolf reversible 2 metry i tak jakoś się złożyło, że mój redmi trzyma znacznie gorzej. 20 minut na ekranie i z włączonym wi-fi, tel praktycznie nie używane i od 100% spadło do 85%. Moje pytanie brzmi, czy długość kabla ma wpływ na to czy bateria będzie dłużej trzymała? Moje oprogramowanie miui polska 6.10.13 Edytowane 17 Października 2016 przez Rafał G
wtbn Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) No oczywiście. Mając dłuższy kabel, elektrony wychodzące z ładowarki tracą pęd po drodze na większej odległości, więc docierają do telefonu już z mniejszą energią, są po prostu słabsze. A jeszcze druga rzecz że dłuższy kabel z reguły jest bardziej poskręcany, więc elektrony które się nie wyrabiają na zakrętach również muszą zwalniać.Co za tym idzie? Elektronów w baterii może i jest tyle samo, ale są już bardziej "zmęczone" podróżą, dlatego telefon trzyma krócej. Dlatego więc, najlepiej mieszkać blisko elektrowni, a także używać JAK NAJKRÓTSZYCH KABLI do ładowania. cieszę się że mogłem pomóc. ps. to prawda. Edytowane 17 Października 2016 przez wtbn 4
Rafał G Opublikowano 17 Października 2016 Autor Opublikowano 17 Października 2016 czy jest jakiś sposób(poza zmianą kabla na krótszy) aby to zniwelować?
FromWP Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 Ale nawrzucanie do systemu różnych dodatkowych rzeczy, z rootowanie i wywalenie potrzebnych, może mieć wpływ na zużycie.
wtbn Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Jest jeden trick. Należy położyć telefon znacznie niżej niż ładowarka jest wpięta do ściany, wtedy podróż elektronów wspierana jest grawitacyjnie. Tylko najlepiej wtedy skierować gniazdo ładowania telefonu w górę, żeby nie było splątanego kabla Edytowane 17 Października 2016 przez wtbn 2
Rafał G Opublikowano 17 Października 2016 Autor Opublikowano 17 Października 2016 ze stockowych appek została mi tylko galeria.
Grzesiuso Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 Przed chwilą, wtbn napisał: Jest jeden trick. Należy położyć telefon znacznie niżej niż ładowarka jest wpięta do ściany, wtedy podróż elektronów wspierana jest grawitacyjnie. Już go nie wkręcaj dłużej. 1
Rafał G Opublikowano 17 Października 2016 Autor Opublikowano 17 Października 2016 Panowie proszę poważnie. O elektryczności wiem tylko tyle, że prąd mnie nie lubi i kopie mnie wszystko co innych nie kopie :/
wtbn Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 To się stosuj do moich rad, jestem inżynierem po wydziale elektrycznym.
FromWP Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 3 minuty temu, Rafał G napisał: ze stockowych appek została mi tylko galeria. To niestety może być jeden z powodów nadmiernego zużycia. 3 minuty temu, Rafał G napisał: Panowie proszę poważnie. O elektryczności wiem tylko tyle, że prąd mnie nie lubi i kopie mnie wszystko co innych nie kopie :/ Ale zdrowy rozsądek można mieć bez wiedzy, kabel nie ma tu nic do rzeczy (niezależnie od długości czy grubości).
fredek Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 20 minut temu, wtbn napisał: elektrony które się nie wyrabiają na zakrętach również muszą zwalniać 8 minut temu, wtbn napisał: Jest jeden trick. Należy położyć telefon znacznie niżej niż ładowarka jest wpięta do ściany, wtedy podróż elektronów wspierana jest grawitacyjnie. Tylko najlepiej wtedy skierować gniazdo ładowania telefonu w górę, żeby nie było splątanego kabla 3 minuty temu, wtbn napisał: jestem inżynierem po wydziale elektrycznym Masz wrodzony talent, ale zły wydział wybrałeś, trzeba było iść na filozofię 2
Rekomendowane odpowiedzi