Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc!

Redmi 3S

Odblokowałem bootloadera ( 100% ), zainstalowałem dev roma, potem postępując zgodnie z instrukcjami instalacji TWRP (dla fabrycznego androida 6.0 ), po skończonych komendach telefon resetuje się do roma, a nie do TWRP( w sensie wybierz język, region itp )
Próbowałem również z TWRP Installer Tool, lecz nic to nie dało - wciąż resetuje sie do romu, a nie TWRP

Po wybraniu regionu, w ogóle nie wyszukuje mi żadnej sieci wifi - domowej i u ciotki
Lecz jakos udalo mi sie wejsc do telefonu - choc wifi ciągle nie chce sie wlaczyc - tak jakby sie zacielo

Gdy chcę wejść w recovery, włącza mi się chińskie

Pomożecie?

Opublikowano (edytowane)

robiąc to zablokowałeś BL, global i twrp kiepsko się dogadują, po co odblokowałeś BL i czemu instalujesz twrp?

globala używałem krótko, na samym początku zabawy i udało mi się zablokować odblokowany BL, raczej nie używając miflasha, ale lepiej wierzyć użytkownikowi poniżej, który ma z nim większe doświadczenie

Edytowane przez MiD
Opublikowano

Chyba to twrp ci się nie wgrało bo po ostatniej komendzie telefon powinien uruchomić się w twrp. Po wgraniu uaktualnienia romu global przez aktualizacje nie powoduje ponownego zablokowania bl. Jedynie wgranie od podstaw całego romu z opcją flash all Miflashem może spowodować ponowne zablokowanie bl, ale to nie problem bo się ponownie odblokowuje w chwilę.

Opublikowano

Wszystkie komendy wpisałem w dokładnej kolejności - wciąż nie otwiera mi TWRP

Wciąż odblokowany bootloader
Odblokowałem go, gdyż chciałem zainstalować sobie MIUI Polska 2016, a do tego root-a.

Jakiś sposób?

Opublikowano

Niestety coś Chińczycy pokopali w ostatnich romach global, w szczególności w 3s z b20 są trudności z wgraniem twrp, a czasami z uruchomieniem trybu edl. Na pierwszym global stable 7.08 to chyba jeszcze normalnie działało. 

Opublikowano
57 minut temu, MiD napisał:

jakich komend używasz? próbowałeś skryptu z Kompendium wiedzy?

fastboot devices
fastboot flash recovery twrp.img
fastboot format userdata
fastboot flash boot boot.img ( z romu, który chcę zainstalować )
fastboot boot twrp.img 

21 minut temu, FromWP napisał:

Niestety coś Chińczycy pokopali w ostatnich romach global, w szczególności w 3s z b20 są trudności z wgraniem twrp, a czasami z uruchomieniem trybu edl. Na pierwszym global stable 7.08 to chyba jeszcze normalnie działało. 

Czyli co mam zrobić? Pragnę MIUI Polska oraz root, więcej do szczęścia mi nie potrzeba.

Opublikowano

A próbowałeś tylko tych komend? Rozumiem że ściągnąłeś twrp dla land, zmieniłeś nazwę pliku .img na twrp.img. Na zwykłym Redmi3 wystarczało, ale nie wiem jak to jest z tym szyfrowaniem w Androidzie 6.

• Sprawdzamy obecność urządzenia fastboot devices (musi się pokazać ID)
  • Następnie: fastboot flash recovery twrp.img
  • Na koniec fastboot boot twrp.img

Tu jeszcze masz jakiegoś gotowca, podobno działa: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=328569&highlight=flasher%2Btoolkit%2Bredmi%2B3s

Nie wiem czy to ci pomoże, spróbować można.

Opublikowano
2 minuty temu, Falcon337 napisał:

Dobra, dzięki wielkie Panowie za pomoc. Jesteście wielcy.

Ale jeszcze jedno pytanie - jak zrootować urządzenie na tym romie?? (MIUI Polska)

pobrałem plik superSU i zainstalowałem w TWRP,  link w pierwszym poście pkt. V ROOT

Opublikowano (edytowane)
Dnia 16.10.2016 o 19:21, Falcon337 napisał:

Dobra, podziałało - mam TWRP

A możesz napisać, co konkretnie podziałało? Zastosowałem porady z tego wątku i nic.

W szczególności miałem nadzieję, że pomoże mi ta wytłuszczona linijka, bo to akurat spróbowałem pierwszy raz. Niestety – bez różnicy, nadal nie mam dostępu do TWRP.

fastboot devices
fastboot flash recovery twrp.img
fastboot format userdata
fastboot flash boot boot.img ( z romu, który chcę zainstalować )
fastboot boot twrp.img 

Mam więc MIUI Polska, ale bez możliwości jego aktualizowania :-(

Edytowane przez latet
Opublikowano
6 godzin temu, Falcon337 napisał:

Działa mi w taki sposób, że resetuje do fastboot, wtedy Volume +, - oraz power - za 2 razem wchodzi do twrp

Na moim Redmi 3s taka kombinacja klwiszy prowadzi do trybu EDL.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...