Falcon337 Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 Proszę o pomoc! Redmi 3S Odblokowałem bootloadera ( 100% ), zainstalowałem dev roma, potem postępując zgodnie z instrukcjami instalacji TWRP (dla fabrycznego androida 6.0 ), po skończonych komendach telefon resetuje się do roma, a nie do TWRP( w sensie wybierz język, region itp ) Próbowałem również z TWRP Installer Tool, lecz nic to nie dało - wciąż resetuje sie do romu, a nie TWRP Po wybraniu regionu, w ogóle nie wyszukuje mi żadnej sieci wifi - domowej i u ciotki Lecz jakos udalo mi sie wejsc do telefonu - choc wifi ciągle nie chce sie wlaczyc - tak jakby sie zacielo Gdy chcę wejść w recovery, włącza mi się chińskie Pomożecie?
MiD Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 co dokladnie zainstalowales po odblokowaniu BL?
Falcon337 Opublikowano 16 Października 2016 Autor Opublikowano 16 Października 2016 Miałem już Global Dev - zaktualizowałem go do najnowszej Mam to samo co stąd: http://en.miui.com/download-303.html, czyli MIUI 8 Global 6.10.13 | Beta ( a przynajmniej to samo sie sciaga )
MiD Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) robiąc to zablokowałeś BL, global i twrp kiepsko się dogadują, po co odblokowałeś BL i czemu instalujesz twrp? globala używałem krótko, na samym początku zabawy i udało mi się zablokować odblokowany BL, raczej nie używając miflasha, ale lepiej wierzyć użytkownikowi poniżej, który ma z nim większe doświadczenie Edytowane 16 Października 2016 przez MiD
FromWP Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 Chyba to twrp ci się nie wgrało bo po ostatniej komendzie telefon powinien uruchomić się w twrp. Po wgraniu uaktualnienia romu global przez aktualizacje nie powoduje ponownego zablokowania bl. Jedynie wgranie od podstaw całego romu z opcją flash all Miflashem może spowodować ponowne zablokowanie bl, ale to nie problem bo się ponownie odblokowuje w chwilę.
Falcon337 Opublikowano 16 Października 2016 Autor Opublikowano 16 Października 2016 Wszystkie komendy wpisałem w dokładnej kolejności - wciąż nie otwiera mi TWRP Wciąż odblokowany bootloader Odblokowałem go, gdyż chciałem zainstalować sobie MIUI Polska 2016, a do tego root-a. Jakiś sposób?
MiD Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 jakich komend używasz? próbowałeś skryptu z Kompendium wiedzy?
FromWP Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 Niestety coś Chińczycy pokopali w ostatnich romach global, w szczególności w 3s z b20 są trudności z wgraniem twrp, a czasami z uruchomieniem trybu edl. Na pierwszym global stable 7.08 to chyba jeszcze normalnie działało.
Falcon337 Opublikowano 16 Października 2016 Autor Opublikowano 16 Października 2016 57 minut temu, MiD napisał: jakich komend używasz? próbowałeś skryptu z Kompendium wiedzy? fastboot devicesfastboot flash recovery twrp.imgfastboot format userdatafastboot flash boot boot.img ( z romu, który chcę zainstalować )fastboot boot twrp.img 21 minut temu, FromWP napisał: Niestety coś Chińczycy pokopali w ostatnich romach global, w szczególności w 3s z b20 są trudności z wgraniem twrp, a czasami z uruchomieniem trybu edl. Na pierwszym global stable 7.08 to chyba jeszcze normalnie działało. Czyli co mam zrobić? Pragnę MIUI Polska oraz root, więcej do szczęścia mi nie potrzeba.
FromWP Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 A próbowałeś tylko tych komend? Rozumiem że ściągnąłeś twrp dla land, zmieniłeś nazwę pliku .img na twrp.img. Na zwykłym Redmi3 wystarczało, ale nie wiem jak to jest z tym szyfrowaniem w Androidzie 6. Sprawdzamy obecność urządzenia fastboot devices (musi się pokazać ID) Następnie: fastboot flash recovery twrp.img Na koniec fastboot boot twrp.img Tu jeszcze masz jakiegoś gotowca, podobno działa: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=328569&highlight=flasher%2Btoolkit%2Bredmi%2B3s Nie wiem czy to ci pomoże, spróbować można.
Falcon337 Opublikowano 16 Października 2016 Autor Opublikowano 16 Października 2016 Dobra, podziałało - mam TWRP Pytanie czy zachować system tylko do odczytu, czy go zmodyfikować.
Falcon337 Opublikowano 16 Października 2016 Autor Opublikowano 16 Października 2016 Dobra, dzięki wielkie Panowie za pomoc. Jesteście wielcy. Ale jeszcze jedno pytanie - jak zrootować urządzenie na tym romie?? (MIUI Polska)
MiD Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 2 minuty temu, Falcon337 napisał: Dobra, dzięki wielkie Panowie za pomoc. Jesteście wielcy. Ale jeszcze jedno pytanie - jak zrootować urządzenie na tym romie?? (MIUI Polska) pobrałem plik superSU i zainstalowałem w TWRP, link w pierwszym poście pkt. V ROOT
Falcon337 Opublikowano 16 Października 2016 Autor Opublikowano 16 Października 2016 Dobra, dzięki. Zamykam!
latet Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) Dnia 16.10.2016 o 19:21, Falcon337 napisał: Dobra, podziałało - mam TWRP A możesz napisać, co konkretnie podziałało? Zastosowałem porady z tego wątku i nic. W szczególności miałem nadzieję, że pomoże mi ta wytłuszczona linijka, bo to akurat spróbowałem pierwszy raz. Niestety – bez różnicy, nadal nie mam dostępu do TWRP. fastboot devicesfastboot flash recovery twrp.imgfastboot format userdatafastboot flash boot boot.img ( z romu, który chcę zainstalować )fastboot boot twrp.img Mam więc MIUI Polska, ale bez możliwości jego aktualizowania Edytowane 21 Października 2016 przez latet
Falcon337 Opublikowano 23 Października 2016 Autor Opublikowano 23 Października 2016 Działa mi w taki sposób, że resetuje do fastboot, wtedy Volume +, - oraz power - za 2 razem wchodzi do twrp
latet Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 6 godzin temu, Falcon337 napisał: Działa mi w taki sposób, że resetuje do fastboot, wtedy Volume +, - oraz power - za 2 razem wchodzi do twrp Na moim Redmi 3s taka kombinacja klwiszy prowadzi do trybu EDL.
Rekomendowane odpowiedzi