jacman Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Witam. Przegladajac dzisiaj aliexpress na aplikacji w telefonie natrafilem na informacje po tytulem "gwarancja in Poland" min. na Goldwayu. Na rok i za dodatkowa oplata. Ktos z szanownych forumowiczow wie cos na ten temat,bo wydaje sie to swieza sprawa ( chyba ze cos mnie ominelo).
Duris Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Też to widzę. Pojawia się taka opcja przy każdym produkcie. Edytowane 11 Października 2016 przez Duris
Erikt65 Opublikowano 28 Października 2016 Opublikowano 28 Października 2016 Witam. Czy ktoś zna szczegóły, warunki tej gwarancji? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 28 Października 2016 Opublikowano 28 Października 2016 Jedynym sklepem chińskim, który oferuje gwarancję w Polsce jest ibuygou. Oczywiście poza x-kom, który jest oficjalnym sklepem w naszym kraju
XiaoRén Opublikowano 28 Października 2016 Opublikowano 28 Października 2016 Ja nie widzę żadnej takiej opcji ale to może dlatego ze patrzę na telefonie coś mi to się nie wydaje zbyt prawdopodobne bo jeżeli sklepy na ali oferowałyby oficjalna gwarancje w pl to to zbyt piękne żeby mogło być przawdziwe
Erikt65 Opublikowano 28 Października 2016 Opublikowano 28 Października 2016 Opcja ta jest na chyba każdej ofercie z telefonem. Jest jako opcja do wyboru, okienko niżej pod wyborem koloru zarówno na aplikacji jak i stronie. To chyba coś w rodzaju ubezpieczenia? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
XiaoRén Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Mi się wydaje że sklep gwarantuje wymianę gwarancyjną w Polsce. Czyli nie reperują tylko wymieniają. https://trade.aliexpress.com/issue/warranty/warrantyIntroduction.htm?warrantyType=exchangeOnly
ahr Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Cytat Phone warranties: available in Russia, Spain, France,Germany, and the USA Już się możecie nie męczyć.
XiaoRén Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 5 godzin temu, ahr napisał: Cytat Phone warranties: available in Russia, Spain, France,Germany, and the USA Już się możecie nie męczyć. Skąd to?
XiaoRén Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Ale jednak sprawa ciekawa, bo dodali taką opcję. Być może nie zaktualizowali tego napisu. Poza tym, jest napisane, że to gwarancja wymiany (to już taka luźna myśl) Rzecz jasna wszystko powyżej to moje spekulacje.
gacekp Opublikowano 4 Listopada 2016 Opublikowano 4 Listopada 2016 Witam! Czy ktoś krótko mógłby podsumować jak wygląda gwarancja w pl wykupiona na alli u goldiego? Pozdrawiam Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
XiaoRén Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 @gacekp Nie wydaje mi się żeby takowa istniała, jak już to tylko na wymianę.
janulla Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 Witam! Wysłałem maila do działu gwarancji (tej dodatkowo płatnej) i oto co odpowiedzieli: Dear user: This is the Warranty Group. We have to inform you that currently our services are available in the beautiful lands of Poland as well, you don’t need to send your phone to china since we have a warehouse in Poland. Please let us know your order number in order to provide you further assistance; have you raised any claim so far? You can do so in the following link: https://www.thewarrantygroup-cares.com/aliexpress . You may look for the warranty Terms & conditions in the following link https://www.thewarrantygroup-cares.com/aliexpress/ConsumerTC?language= . Wynika więc ,że obsługują Polskę i nie trzeba wysyłać nawet do Chin. Bardziej niepokojące są zapisy w warunkach owego ubezpieczenia.
telefonciek Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 Dnia 23.02.2017 o 10:52, janulla napisał: Wynika więc ,że obsługują Polskę i nie trzeba wysyłać nawet do Chin. Bardziej niepokojące są zapisy w warunkach owego ubezpieczenia. A co jest w nich takiego niepokojącego?
goui123 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Cześć, jakieś 2 tygodnie temu padł mi prawdopodobnie port ładowania w Xiaomi Redmi 3 ProPrime (ładowarka jest sprawna) i jako że mam wykupioną gwarancję serwisową w Polsce to chciałem go jak najszybciej wysłać. Firma The Warranty Group która jest odpowiedzialna za serwis telefonów Xiaomi dała mi do wyboru dwa serwisy w Polsce. (jeden w Słubicach a drugi w Bydgoszczy - wybrałem Słubice) Wysłałem telefon i do tej pory nic... zero jakiegokolwiek kontaktu... ani z firma TWG ani z firma CHL Logisstik w Słubicach. Próbowałem do nich dzwonić ale od razu włącza się sekretarka. Wiecie coś na temat tych dwóch firm? Czy ktoś z was już kiedyś miał z nimi styczność? Póki co wygląda mi to na jakiś wielki szwindel ;f
Nezumi Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Przeczytałeś warunki gwarancyjne? Ile czasu mają na naprawę? Sklepy na Aliex często dają sobie 60-90dni, nawet jak naprawiają w PL.
goui123 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Upewnię się jeszcze ile mają czasu na naprawę, co nie zmienia faktu że nie ma z nimi żadnego kontaktu ani z chl logistik ani z twg. No chyba że cały serwis na urlopie ;p Dlatego też pytam czy ktoś już miał z nimi jakąś styczność i czy można im ufać Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi