Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Teść  prawie nowy telefon podłączył do bardzo słabej jakości przejściówki na type-C i słabej jakości ładowarki no-name.

Efekt - ładowarka dała radę do 98% po czym się zepsuła/"spaliła", telefon już się nie ładuje w ogóle :/ Nie ładuje  się także na oryginalnym kablu i ładowarce, na innych kablach i ładowarkach dobrej jakości. Nie świeci dioda.

Próbowałem update EU (nic to nie dało), następnie zrobiłem full wipe i nagrałem przez mi-flash z opcją clean all data  China  ROM MIUI8 (stable). Czyli jest komunikacja przez fastboot.

Nic to nie dało. Czyli jest to raczej nie sprawa software tylko fizyczne uszkodzenie hardware?

Zostało mi 60% na ewentualne próby, choć po tym China zablokował się już bootloader.

Co to może być, ile może kosztować naprawa jeśli to hardware (telefon nawet nie ma miesiąca :/), zakupiony na BG.

Edytowane przez tiuro
Opublikowano

Poza tym czemu specjalnie blokujesz sobie bootloader? Tak ciężko znaleźć 5.12.17 bez blokady w archiwum miuipolska i w głównym poradniku o MiFlash?

Z Mi5 Pro

Opublikowano
33 minutes ago, Acid said:

Poza tym czemu specjalnie blokujesz sobie bootloader? Tak ciężko znaleźć 5.12.17 bez blokady w archiwum miuipolska i w głównym poradniku o MiFlash?

Z Mi5 Pro

W tym momencie to jest moje najmniejsze zmartwienie.

45 minutes ago, robotx said:

Juz kaplica. Wymiana calej plyty glownej czeka.

Słyszałem na szczęście jeszcze inną opinię, że do wymiany jest moduł z łączem USB (ponieważ coś się w nim upaliło)

Opublikowano
7 godzin temu, tiuro napisał:

Słyszałem na szczęście jeszcze inną opinię, że do wymiany jest moduł z łączem USB (ponieważ coś się w nim upaliło)

Nie łudź się.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chciałbym tylko poinformować, że sprawa zakończyła się w miarę szczęśliwie. Do wymiany był tylko moduł USB. Dziękuję bardzo koledze z forum, który od początku tak twierdził i telefon naprawił ;-)

Opublikowano

Ja tam miałem kabel za 14zl typ C z Allegro i po za tym, że się wygiela końcówka pod kontem 90 przez trzymaniem jej za łóżkiem to nic telefonowi nie dolega. Ale w sumie ładowarki nadal z pudełka używam bo lepszej nie ma raczej

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
15 minut temu, data17 napisał:

Ale w sumie ładowarki nadal z pudełka używam bo lepszej nie ma raczej

Ja uważam że zdanie "słabej jakości ładowarka no name" bardzo dużo tłumaczy w tym temacie, taka ładowarka spokojnie może zjarać nawet cały telefon a przejściówka, nie wierze w to, że to jej wina. Nie jest to jakoś mocno skomplikowane urządzenie ;]

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...